Nogomet

Tottenham je z zmago nad Evertonom obdržal drugo mesto, dva zadetka Kanea, Man City do zmage pri zadnjem

London, 05. 03. 2017 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so z zmago nad Evertonom (3:2) v 27. krogu angleške Premier League zadržali drugo mesto. Junak dneva na White Hart Laneu je bil z dvema goloma napadalec ostrog Harry Kane. Manchester City s tekmo manj ostaja tretji, le s točko zaostanka za Tottenhamom, potem ko je v nedeljo slavil v Sunderlandu (2:0).

Kane je bil junak tekme z dvema zadetkoma. Tottenham ima zdaj 56 točk na ligaški lestivci.
Kane je bil junak tekme z dvema zadetkoma. Tottenham ima zdaj 56 točk na ligaški lestivci. FOTO: AP

Tottenham je v vodstvo prešel z mojstrovino Harryja Kanea. Angleški reprezentant je v 20. minuti s kakšnih 25 metrov z izjemnim strelom presenetil nepripravljenega vratarja Evertona Joela Roblesa. Kane je zabil tudi drugi gol Londončanov, in sicer je v 56. minuti tekme izkoristil hudo napako v obrambi Evertona in z leve strani s kakšnih 13 metrov še drugič v popoldnevu matiral španskega čuvaja mreže. Ta se je dve minuti poprej izkazal z obrambo ob strelu Dele Allija, ki je poskusil s kakšnih 6 metrov. Upanje na vsaj točko je gostom z golom priključka povrnil Romelu Lukaku, ki je izkoristil zdrs Jana Vertonghena in z natančnim strelom na oddaljeno vratnico z desne strani matiral Huga Llorisa za znižanje zoastanka (1:2). Prava drama pa se je odvijala v sodnikovem podaljšku: Dele Alli je zadetek z lepim vtekanjem in prefinjenim zaključkom dočakal v 93. minuti za vodstvo Tottenhama s 3:1, že v naslednjem napadu pa je na 2:3 z neposredne bližine znižal rezervist Enner Valencia. Za še en gol gostov pa je zmanjkalo časa, tako da so se na koncu zmage veselili Londončani. Harry Kane je s 14. zadetkom (od 19) na White Hart Lane postal rekorder Tottenhama po številu doseženih golov v sezoni pred domačimi gledalci. 

City do zmage pri zadnjem Sunderlandu
Nogometaši Manchester Cityja so v 27. krogu prišli do rutinirane zmage v Sunderlandu (2:0), kjer so gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi angleške Premier League. Po lepi podaji Davida Silve je v 42. minuti prvi zadetek sinjemodrih zabil spretni Sergio Agüero, delo pa je v drugem polčasu dokončal Leroy Sane. Znova je bil podajalec Silva, ki je v hitrem protinapadu v 59. minuti lepo zaposlil Nemca, ta pa je s prekrasnim zaključkom na oddaljeno vratnico z leve strani postavil končnih 2:0. Vodilni Chelsea, ki ima pred drugim Tottenhamom sedem točk prednosti, bo tekmo 27. kroga igral v ponedeljek zvečer. 

Angleška liga, 27. krog:
Tottenham – Everton 3:2 (1:0)
Kane 20., 56., Alli 90+3.; Lukaku 81., Valencia 90+4.

Sunderland - Manchester City 0:2 (0:1)
Agüero 42., Sane 59. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.