Nogomet

Tottenham kupil Sissokoja, Valencia pa Garaya

London, 01. 09. 2016 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je dobil boj za francoskega reprezentanta Mousso Sissokoja, za katerega je drugoligašu Newcastlu odštel 35 milijonov evrov, vezist pa je podpisal petletno pogodbo. Enako vsoto je Newcastlu ponudil tudi Everton, vendar je 27-letnik izbral londonski klub.

Moussa Sissoko
Moussa Sissoko FOTO: AP
Moussa Sissoko je po odličnem evropskem prvenstvu v Franciji izrazil željo, da zapusti Newcastle, ki je v prejšnji sezoni izpadel v drugo ligo. "Zdravo, navijači. Vesel sem, da sem tu. Vse bom dal za vas, za ekipo, upam, da bomo zmagali veliko tekem in osvojili veliko naslovov," je v videoposnetku na Twitterju sporočil Sissoko. Francoski športni časnik L'Equipe je poročal, da sta se za podpis Sissokoja, nekdanjega igralca Toulousa, potegovala tudi Inter Milano in West Bromwich Albion. Sissoko je za Francijo zbral 44 nastopov, v Angliji pa je od leta 2013, ko ga je kupil Newcastle.
 

Garay okrepil obrambo Valencie

Ezequiel Garay
Ezequiel Garay FOTO: Reuters

Španska Valencia je v sredo obrambo okrepila z dvema branilcema. Iz angleškega Manchester Cityja si je za eno sezono izposodila Francoza Eliaquima Mangalo, tik pred koncem prestopnega roka pa je za 20 milijonov evrov od Zenita odkupila Argentinca Ezequiela Garaya. Argentinski reprezentant Garay je podpisal pogodbo do 30. junija 2020. Argentinec sicer že ima izkušnje iz Španije, saj je igral za Racing Santander in Real Madrid, nosil je še dres Newell'sa, Benfice in Zenita.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
01. 09. 2016 12.46
+3
Sissoko pa javno rekel Realu naj pride ponj.
Baletka
01. 09. 2016 15.58
+2
mogoče misli, da bo kot modrič, bale,.. hahah