Nogomet

Vardy s sploh prvim 'hat-trickom' v PL zagodel Manchester Cityju, topničarji zavzeli prvo mesto na Otoku

London, 10. 12. 2016 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Leicester je po hudem porazu v Portu med tednom z zmago na domači zelenici proti Manchester Cityju (4:2) navdušil svoje navijače in pokvaril večer ambicioznim sinjemodrim. Na stadionu Emirates se je drugouvrščeni Arsenal pomeril s Stoke Cityem in po začetnem prejetem zadetku uspel iztržiti tri točke in se pred nedeljsko tekmo Chelseaja zavihtel na vrh ligaške lestvice.

Vodstvo Stoke Citya je ob koncu prvega polčasa izničil Theo Walcott.
Vodstvo Stoke Citya je ob koncu prvega polčasa izničil Theo Walcott. FOTO: AP

 V 15. krogu angleške Premier League je na stadionu Emirates domači Arsenal gostil desetouvrščeni Stoke City. Gostje so že v 4. minuti nevarno zapretili pred vrati Arsenala, ko je natančno podajo na robu kazenskega prostora sprejel Bruno Martins Indi, vendar pa je ciljal previsoko. Osem minut kasneje je do prve lepše priložnosti prišel tudi Arsenal, vendar pa je bil strel Thea Walcotta lahko delo za vratarja Lee-ja Granta. Topničarji so v prvem polčasu imeli kar nekaj težav s poškodbami, kot prvi je medicinsko pomoč zahteval Nacho Monreal, zaradi bolečine pa je moral zelenico v 24. minuti zapustiti Shkodran Mustafi, Arsen Wenger pa je na igrišče namesto njega poslal Hectorja Bellerina. Pet minut zatem je po prekršku Arsenala do enajstmetrovke prišel Graham Adam, ki se je z zadetkom v spodnji desni kot vpisal med strelce, vendar pa je razpoloženje Stokea pred koncem polčasa pokvaril Walcott, ki je po podaji Bellerina s sijajnim strelom zatresel mrežo gostov.

Arsenal se je v drugem polčasu na zelenico vrnil povsem drugače razpoložen, kar se je izkazalo že v 50. minuti, ko je čudovito podajo Alexa Oxlade-Chamberlaina izkoristil Mesut Özil in povedel topničarje v vodstvo. 23-letni angleški reprezentant je svoje spretnosti pokazal tudi nekaj minut kasneje, ko se je s preciznim strelom na gol Stokea želel vpisati med strelce, vendar je Grant prepoznal njegovo namero. Zmago Arsenala je v 75 .minuti še utrdil Alex Iwobi z lepim strelom v spodnji desni kot. 

Jamie Vardy je s 'hat-trickom' navdušil King Power Stadium.
Jamie Vardy je s 'hat-trickom' navdušil King Power Stadium. FOTO: AP

Angleška Premier League je vnovič dokazala, kako konkurenčna in nepredvidljiva zna biti, na King Power Stadiumu sta se tokrat spopadla Manchester City in lanski prvak Leicester, ki se trenutno nahaja v spodnjem delu lestvice. Moštvo španskega stratega Pepa Guardiole je na zelenico stopilo brez kaznovanih Sergia Agüera in Fernandinha ter že v samem začetku doživelo šok, v 3. minuti tekme je po lepi podaji Islama Slimanija obrambo Citya presenetil Jamie Vardy, ki je premagal Claudia Brava. Napadalec alžirskih korenin je bil podajalec tudi dve minuti kasneje, ko je z lepo podajo našel Andya Kinga, ki je z roba kazenskega prostora zatresel mrežo gostov. Leicester pa se ni zadovoljil le z dvema zadetkoma in v 20. minuti je počasno obramno Manchester Citya vnovič premagal Vardy in rezultat povišal na 3:0. Tri minute kasneje se je lisicam ponudila nova lepa priložnost, vendar je strel Riyada Mahreza ubranil Bravo, medtem ko je na drugi strani poiskus Aleksandra Kolarova romal mimo gola.

V drugem polčasu je nekaj nevarnejših priložnosti pripadlo nogometašem iz Manchestra, najprej je poizkusil Pablo Zabaleta, sedem minut kasneje pa še Ilkay Gundogan, vendar pa je mreža Rona Roberta Zielerja ostala nedotaknjena. Za razliko od nogometašev Citya, pa je bil tokratnji večer odlično razpoložen Vardy, ki je v 78. s sploh prvim 'hat-trickom' v angleški Premier League kronal večer na King Power Stadiumu, branilci so žogo poskušali v zadnjem trenutku izbiti, vendar pa je žoga že prečkala golovo črto. V zadnjih minutah tekme sta zaostanek s čudovitim zadetkom s prostega strela zmanjšala Kolarov, kasneje pa še Duran Nolito, vendar s tem nista zmanjšala grenkobe, ki bo ostala v spominu nogometašev Manchester Citya. Ta bi ob morebitni zmagi Chelseaja v nedeljo za modrimi zaostajal za sedem točk. 

Arsenal – Stoke City 3:1 (1:1)
Walcott 42., Özil 50. Iwobi 75.; Adam 29. /11-m

Leicester – Manchester City 4:2 (3.0)
Vardy 3. 20. 78., King 5.; Kolarov 82., Nolito 90.

Izidi preostalih tekem: 
Watford – Everton 3:2 (1:1)
Burnley – Bournemouth 3:2 (2:1)
Hull City – Crystal Palace 3:3 (1:0)
Swansea – Sunderland 3:0 (0:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
11. 12. 2016 14.33
+1
diego costa je robocop
jazizola
11. 12. 2016 10.30
+1
Vsakemu trenerju bi morali dati vsaj 2 leti,da naredi ekipo po svojem okusu in jo pripravi na svoj način dela. Zelo težko je ekipo v nekaj mesecih pripraviti na svoj način dela in razmišljanja.
JbmTiMt
11. 12. 2016 14.33
P0K3RC4T912
10. 12. 2016 22.24
+0
Umeten klub, precenjen trener, sami egoti in rezultati so kot so
CFC1
10. 12. 2016 22.00
+4
City ima imensko (idividualno) najboljšo elipo v PL (predvsem, če gledaš še zvezdniško klop, ki jo ima Gvardiola na voljo. Tu pa se potem začne delo trenerja, da te zvezdnike pripravi, jih zmotivira in taktiččno podkrepi v dobro celoto, kar pa Guardioli niti slučajno ne uspeva. Kar pomeni, da je tu v prvi vrsti krivda strokovnega štaba na čelu z "realno precenjenim" Guardiolo. Letos je praktičlno prvo leto, ko slednji vodi katero iz med ekip v PL, kjer pa se ne moreš le zanašat na igralce, da tri bodo zaradi individualne pomoči povozili nasprotnika, ampak je veliko močnih ekip in je potebno ekipo dobro taktično pripraviti (taktično nadigrati nasprotnikovega trenerja), da lahko zmagaš. Tu pa Guardiola dokazuje, da še ni dorasel ostalim vleikim trenerskim imenom v PL (tako taktično kot motivacisko je dosti slabši od najboljših trenerjev v PL). Pa še to Conte in njemu podobni so v povsem enakem položaju kot Guardiola (so bili ob začetku sezone) oz. niti to ne, ker niso po idividualni kakovosti imeli enako kvalitetne ekipe, ampak so svoje ekipe znali taktično pripraviti jih zmotivirati ter jim, kar je tudi ena najpomembnejših nalog trenerja po mojem mnenju, vcepili (celotni ekipi) ekipni, skupinski duh, da se borijo za ekipo, za klub in je na prvem mestu ekipa šele potem posamezniki. V tem pa je Conte že vso svojo trenersko kariero pravi fanatic, mojster. Z borbenostjo, igranjem kot ekipa ter taktično dovršenostjo, se lahko nadoknadi glavnino primankljaja v individualni kakovosti igralcev in to Conte ter nejmu podobni s pridom uporabljajo. Tu pa je tudi primankljaj Guardiole v primerjavi z ostalimi najboljšimi sedanjimi trenerji. Nogomet je ekipna igra in pomembna je v celoti dobro pripravljena ekipa, šele potem pridejo posamezniki. Moje mnenje
CURVANORD Zanetti
10. 12. 2016 22.23
+8
Saj bi lahko na kratko napisal da ti gre na hurac Pep
P0K3RC4T912
10. 12. 2016 22.23
cr7rma
10. 12. 2016 22.56
+0
Kar se tiče motivacije igralcev so conte,zidane in ranieri 1000000000km pred ostalimi Guardiola jim ne doseže niti do gležnjev
CFC1
11. 12. 2016 10.06
+1
Zanetti: če bi bilo temu res tako in bi mi dejansko šelv Guardiola na živce bi to tudi na pisal. Zelo me pri Guardioli zmoti edino to, ker se je sam gledena lovorike uklical za najboljšega trenerja, pri tem pa je pozabil tako on kot mediji omeniti, da ne Bayern ne Barcelona za lovorike, ki sta jih dosegla zaradi igralske premoči sploh nista rabila kakšne posebne taktične priprave, z drugimi besedami dobrega trenerja. V resnici pa je slednji še daleč od najboljših trenerjev v Evropi in svetu kot sta recimo Ancelotti in Conte, slednji je s dobrimi ekipami, ampak brez velikih zvezdnikov, le te dvignil na worldclass nivo s svojim odličnim taktičnim znanjem in motivacijo ter prepričal igralce, da so ne glede na to, kje je deloval, pod njegovim vodstvom se borili in egrali kot ekipa in za ekipo. Nekaj podobnega pa se lahko reče za Anvelotija, ki je sicer imel že poimensko dosti močnejše ekipe, a jih je prav tako taktično fenomenalno pripravil ....Enako pa velja za trenerje njunega njvišjega kova, med katere pa po mojem mnenju Guardiola niti približno nesodi (mu veliko manjka do najvišjega trenerskega nivoja) .... Torej, da ne bo pomote. Guardiola je po mojem dobeer trener, a ne vrhunski (torej ni med recimo top 5 trenerji na svetu) ...
CURVANORD Zanetti
11. 12. 2016 12.51
-1
Dobro si povedal svoje,sedaj pa se malo umiri ce je mozno
SAF1
10. 12. 2016 21.53
+4
Phuuuu to sezono pa bo še zanimivo v EPL.
MeaCulpa
10. 12. 2016 20.53
-5
Dobro guardioli ne gre po maslu! Ampak vsi pametnjakovici ki ga pač ne marate se morate zavedati ene zadeve, človek vodi novo ekipo 4 mesece in gre mu Super in če bo za las drugi je to lep dosežek za prvo sezono !
CURVANORD Zanetti
10. 12. 2016 20.53
+2
Varilec danes bil kaj jezen da je kar tri gole zabil
Ka pa mislis
10. 12. 2016 20.33
+7
Stavnice vesele :-)
kameltrajbar
10. 12. 2016 20.33
-1
..krasan pogled na lestvico...:))))....
jurci275
10. 12. 2016 20.29
+4
dobra tekma, škoda za poškodbo mustafija.
cr7rma
10. 12. 2016 20.25
+1
hahahahahahaha city in Guardiola pa po Guardiolovsko dobil 4 komade.Še enkrat se je izkazal kok neumno je brcati, driblati in podajati pred lastnim golom izkazalo se je že večkrat videno,da posost NIČ NE POMENI. Ja večer postane lep z guardiolinim porazom.In on najboljši trener na svetu.......hhhahahahahahahahahahah
kameltrajbar
10. 12. 2016 20.33
+3
..posest je +...razen pr nepoznavalcih...:)
KiNgKoNg
10. 12. 2016 21.06
-1
Nekoga je očitno fejst bolelo ko je Guardiola redno sesuval njegov Real.
Symbolic
10. 12. 2016 18.59
-2
"Šalabajzerji": Arsenal je trenutno na PRVEM MESTU... Ima tekmo več kot Chelsea, isto število točk (34), enako gol-razliko (+21) vendar, odločil je izzid iz direktnega srečanja (ARS-CH 3:0)... Stanje se ne spremeni, če bi Chelsea zgubil proti West Bromwichu... V primeru zmage Cheleaja, ali neodločenega, pride do zamenjave vodilnega na tabeli!
Chelsea1991
10. 12. 2016 19.04
+11
šalabajzer si zgolj ti, gleda se število danih zadetkov če je enaka gol razlika ne pa medsebojna tekma, ni to gnila španska liga
CURVANORD Zanetti
10. 12. 2016 20.14
+2
Chelsea1991
10. 12. 2016 20.31
+0
a sem rekel da je lestvica napačna te*pec ?? rekel sem da si kriterije za razvrstitev napisal narobe, jasno da je arsenal prvi ampak zgolj za 1 dan....
Symbolic
10. 12. 2016 21.58
+4
S primitivci ne debatiram... nauči se kulturnega komuniciranja! Vendar, ti bom kljub temu razložil: zgoraj, V NASLOVU piše, da je Arsenal ohranil DRUGO MESTO NA LESTVICI... V članku o zmagi Leicestra pa: "...se je drugouvrščeni Arsenal pomeril s Stoke Cityem in po začetnem prejetem zadetku uspel iztržiti tri točke in se pred nedeljsko tekmo Chelseaja ZAVIHTEL NA VRH ligaške lestvice." Torej: gre za to, da se,NA ISTEM SAJTU pod DVEH RAZLIČNIH ČLANKIH,ZA ISTO ZADEVO, JAVLJAJO DVE RAZLIČNI NOVICI! To pa ni "šalabajzerstvo" (po domače MALOMARNOST) kaj? Kar se tiče tega kolk časa bo to trajalo, sem pa v svojem komentarju lepo napisal v zadnjem stavku zg. komentarja... Pa še to: "NE LUPAJ"!!!
rossonero.acm
10. 12. 2016 22.22
+1
Ne zastopi te zdej:) To je že preveč heh
Symbolic
11. 12. 2016 11.20
Mah, ne gre za osebno žalitev ampak, če objavi, da je španska Primera "gnila Liga", takoj veš, da gre za nevzgojenega "mulca"! Rad imam nogomet, spremljam ga vsaj 50 let (če ne več), pa bi me bilo SRAM pred seboj, če bi reko, da je neka liga "gnila"... Katera? Francoska, nemška, talijanska, nizozemska, angleška, belgijska, portugalska? Daj no... pa vse te Lige so leta in leta "producirale" vrhunske igralce, tako individualno kot tudi reprezentančno!