Nogomet

Topić odslej profesionalni direktor Mure 05

Murska Sobota, 04. 07. 2012 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor nogometnega kluba Mura 05 Miroslav Topić v turbulentnem obdobju ne zapušča vse bolj nasedle črno-bele barke, ampak bo v prihodnje profesionalno opravljal delo direktorja slovenskega prvoligaša.

Nogometaši Mure 05 so odpotovali v Baku na uvodno evropsko preizkušnjo letošnje sezone, turbulentnim dnem med črno-belimi pa ni videti konca. Potem ko je vse kazalo, da se Miroslav Topić poslavlja s položaja direktorja kluba, je v celotni zgodbi prišlo do velikega preobrata. Spomnimo, da so njegovo slovo zahtevali predvsem igralci in grozili z neigranjem evropskega obračuna v Azerbajdžanu.

Matic Maruško naj bi se preselil k avstrijskemu GAK-u.
Matic Maruško naj bi se preselil k avstrijskemu GAK-u. FOTO: Damjan Žibert

Kljub vsemu pa je zdesetkana zasedba tretjeuvrščenega moštva lanskega državnega prvenstva odpotovala na dvoboj z FC Bakujem, Topić pa je ostal na direktorskem položaju, vendar odslej kot profesionalni sodelavec kluba. Omenjeni je bil sicer pred tem sedem let na čelu tekstilne tovarne Rene Lazard v Gornjih Petrovcih, kjer pa so mu misli zadnja leta bolj kot k tekstilu uhajale k nogometu, zato je sklenil, da prekine sodelovanje s podjetjem, ki je v lasti Nemcev, in se povsem posveti najpomembnejši postranski stvari na svetu.

Igralce bržkone takšen zaključek zgodbe ne veseli preveč, kljub vsemu pa jih je na kvalifikacijski obračun Lige Evropa odpotovalo 23. Bržkone bo v kratkem zasedba doživela kar nekaj sprememb, ne nazadnje pa so kontakt z Juretom Travnerjem vzpostavili predstavniki njegovega nekdanjega škotskega delodajalca St. Mirrna, GAK-u, kjer bo v prihodnji sezoni člansko moštvo vodil nekdanji šef stroke Murašev Ante Šimundža, pa je zanimiv Matic Maruško. Slednji se te dni sicer vrača s preizkušnje pri ukrajinskem Arsenalu iz Kijeva.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?efurji_raus
04. 07. 2012 12.48
+1
Z drugimi besedami kradel bo naprej. Kaj ne pove dost da igralci Mure hočejo da gre? Zakaj že? Na žalost ob takem stanju v slačilnici po mojem mnenju Mura nima minimalnih možnosti da napreduje proti Bakuju, na žalost...
Bluma?
04. 07. 2012 11.22
+4
Ta mura s tem direktorjem je potopljena..Gre po poteh ki je bila že..Tokrat bo propadel klub in se selil v najnižji rang..Kdo bo pa plačeval zaostale plače in dolgove nekoga ki je nesposoben za klub in sploh NZS bi tu morala bolj ostreje poseči,makar če jim odvzamejo licenco za prvo ligo..Uprava kluba je nesposobna že od vsega začetka ko so dobili povabilo,kar je velika napaka saj so s tem uničili klub,ki je normalno deloval v drugi ligi..
Aleš Žakelj
04. 07. 2012 10.24
+3
groza.muri tako s tem direktorjem grozi propad...ste se mogoče vprašali zakaj je prekini ls podjetjem? ker so nemci ugotovili veliko nepravilnosti -izginilo je precej denarja 8dal ga je v klub), niti računov ni plačeval, tako, da so podjetju že blokirali telefone, pa še kaj bi se našlo...škoda je za muro, da gre s tem tipom dalje..nimajo jajc ga odrezat? zaradi takih v sloveniji šport resno trpi
I_LOVE_FOOTBALL
04. 07. 2012 09.51
+4
Vsak dan hujše novice... Denarja ni, informacij ni... V Baku zaradi težav z visami ne gredo Majer, Drakovič in Kouter. Najboljše pri tem pa je, da sta Kouter in Drakovič že prejšnji teden imela zriktan pasuš pa uprava očitno ni mogla več zriktati viz... To je prav nesposobno. Če pa bosta Maruško in Travner odšla pa jima iz vsega srca želim veliko sreče in uspehov