Nogomet

Timoščuk Katancu popihal na dušo: Slovenci niso bili nič slabši od Anglije in Švice

Lvov, 12. 11. 2015 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Slovenija v kvalifikacijah ni bila nič slabša od Anglije in Švice", je pred dvema izredno pomembnima kvalifikacijskima tekmama ukrajinske nogometne izbrane vrste s Slovenijo opozoril Anatolij Timoščuk. 36-letni defenzivni vezist, ki je za Ukrajino zbral 140 nastopov in zabil štiri zadetke, je Katančevi četi tako močno popihal na dušo.

Timoščuk (levo) opozarja, da je Slovenija zelo borben nasprotnik.
Timoščuk (levo) opozarja, da je Slovenija zelo borben nasprotnik. FOTO: Reuters
"Ekipa se bori na vsaki tekmi. V kvalifikacijski skupini je bila trd tekmec vsakomur. Slovenci so pokazali visoko raven igre," je Anatolij Timoščuk z izbranimi besedami opisal Katančevo četo v ukrajinskih medijih. Nogometaš kazahstanskega Kairata je še izpostavil ključne igralce Slovenije. "Samir Handanović, Kevin Kampl in Milivoje Novaković so igralci, ki določajo igro Slovenije v različnih linijah. V bistvu me spominja na Slovaško. Njena igra temelji na organizaciji obrambe, ima karakter, ekipni duh in borbenost," pravi Timoščuk.

Slednji dodaja, da so tudi že malo naveličani spominjanja na prvi ukrajinsko-slovenski boj v dodatnih kvalifikacijah pred 16 leti, ko je bila uspešnejša Slovenija, in da maščevanja ni v njihovih glavah. "To bo naš izziv. Da ne razmišljamo o tem kot o maščevanju, ampak o končnem razpletu. Obe ekipi poznata slabosti in prednosti tekmeca, se zavedata pomembnosti tekem in odgovornosti za rezultat. Verjamemo vase in smo osredotočeni ne na 100 odstotkov, temveč na 110 odstotkov," je za sport-ekspress.ua povedal Timoščuk, ki dodaja, da trenutno nimajo težav v reprezentanci.

Timoščuk je popihal na dušo slovenski reprezentanci. Bodo Katančevi fantje pokazali, da jih lahko primerjamo z Anglijo in Švico?
Timoščuk je popihal na dušo slovenski reprezentanci. Bodo Katančevi fantje pokazali, da jih lahko primerjamo z Anglijo in Švico? FOTO: Damjan Žibert

"Vsak dan vadimo z dobro voljo, vsi igralci so odlično pripravljeni, tako fizično kot psihološko. To je treba zadržati tudi za ti dve tekmi. Medtem pa se moramo še malce bolj povezati, da se bomo bolje razumeli na igrišču. Pokazati moramo popolno zavezanost cilju in doseči želene rezultate," je zaključil nogometaš Kairata iz kazahstanskega Almatyja, prej pa Volina Lucka, Šahtarja Donjecka, Zenita St. Peterburga in Bayerna Münchna.

Anatolij Timoščuk v dresu Zenita leta 2008.
Anatolij Timoščuk v dresu Zenita leta 2008. FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
13. 11. 2015 18.19
+1
Menim pa.da bi z marohom in aljazem struno ter morda tudi z milcem oz jovicem bili hitrejsi in konkretnejsi.
šmajser1
12. 11. 2015 22.32
+4
Menim, da smo slabsi oz slabse pripravljeni.Zelim pa si seveda nase uvrstitve na ep!
murate
12. 11. 2015 20.25
+6
žal redko dokažejo svoje kvalitete , največkrat na novinarski konferenci pred tekmo seveda
united4eva
12. 11. 2015 20.10
+11
Če bosta mela Jojo pa Kampl dobr dan, pa da bo obramba na nivoju mamo čist dobre možnosti. Škoda mi je edin Beriča... tip je zadnje čase kazal izvrstno formo
BayernGomez
12. 11. 2015 18.38
+14
Nekateri pravijo drugače toda jz se strinjam