Nogomet

Težave za Joseja in Pepa pred velikim derbijem: Mourinho trenira z osmimi igralci, Guardiola ostal brez Agüera

Manchester, 02. 09. 2016 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vse odkar je postalo jasno, da bosta po štirih letih spet delovala v isti državi, ljubitelji nogometa nestrpno čakajo na prvi dvoboj Joseja Mourinha in Josepa Guardiole. Trenerja manchestrskih Uniteda in Cityja se med reprezentančnim premorom že pripravljata na veliki mestni derbi, pred katerim pa imata kar nekaj sivih las.

Manchester ni dovolj velik za vse tri. Josep Guardiola ...
Manchester ni dovolj velik za vse tri. Josep Guardiola ... FOTO: AP

Začnimo pri Manchester Cityju: prvi strelec, Argentinec Sergio Agüero, bo moral derbi z Manchester Unitedom izpustiti, potem ko so ga spoznali za krivega nasilnega vedenja z zadnje ligaške preizkušnje proti West Ham Unitedu (3:1). Agüero, ki je novo sezono, prvo pod taktirko Josepa Guardiole, začel v velikem slogu, je s komolcem zadel londonskega branilca Winstona Reida v boju za žogo in Angleška nogometna zveza (FA) je po ogledu posnetkov in začetku disciplinskega postopka kazen Južnoameričanu potrdila v petek popoldne. Agüero bo moral počivati na kar treh tekmah, poleg derbija z Unitedom, ki bo na sporedu naslednji teden, bo izpustil tudi domači obračun z Bournemouthom in pokalno preizkušnjo s Swansea Cityjem. Reida je Agüero s komolcem po ocenah FA zadel namenoma, po tem, ko so branilcu oskrbeli vrat, pa je potreboval menjavo. Sodniku Andreju Marrinerju je dogodek ušel, Agüeru pa zdaj ostane le še pritožba. Pri Cityju so sicer že pred objavo kazni trdili, da Argentinec ni kriv, tradicionalna kazen zaradi nasilnih štartov (tri tekme) pa je po mnenju sinje modrih odločno previsoka. Agüero morda niti ne bi bil pripravljen za tekmo z mestnimi rivali, glede na to, da je obračun z West Hamom predčasno zapustil s poškodbo mišice in ni odpotoval na zbor argentinske reprezentance.

Agüerova odsotnost bo velik udarec za Guardiolo pred težko pričakovanim dvobojem s Josejem Mourinhom, s katerim je imel Katalonec nekaj nepozabnih obračunov (na in ob zelenici) že v času, ko sta vodila največja kluba na Iberskem polotoku Real Madrid oziroma Barcelono. Agüero je na štirih tekmah nove sezone prispeval kar šest zadetkov, tudi hat-trick v play-offu za uvrstitev v Ligo prvakov proti Steaui iz Bukarešte. City je skupaj z Unitedom in Chelseajem edino moštvo v Premier League s stoodstotnim izkupičkom s prvih treh tekem, a nekdo od omenjenih se bo od tega niza moral posloviti že naslednji teden. Nezadovoljstvo prihaja tudi z Old Trafforda, kjer je Mourinho pred derbijem postregel s pritoževanjem nad izgubo številnih varovancev, ki se bodo močno načeti vrnili z dolgih popotovanj med reprezentančnimi akcijami. "Imamo osem igralcev, ki niso vratarji, ter Sama Johnstona kot vratarja," je o trenutnih treningih na rdeči polovici Manchestra za klubsko MUTV povedal Mourinho. "Izgubili smo številne igralce in ne vemo, kako bodo trenirali, kako si bodo opomogli in kako bodo igrali za svoje reprezentance. Nekateri se bodo vrnili v ponedeljek, toda drugi se bodo vrnili v petek, dan pred tekmo. Tako bodo dan pred tekmo nekateri igralci, denimo Sergio Romero, Marcos Rojo in Antonio Valencia, še prihajali nazaj," je jezen Mourinho, ki po mnenju nekaterih zlobnih jezikov tako že "pripravlja teren" ob morebitnem neuspehu.

... in Zlatan Ibrahimović ter Jose Mourinho. Nekdo bo "padel".
... in Zlatan Ibrahimović ter Jose Mourinho. Nekdo bo "padel". FOTO: AP

Je pa že pred nekaj dnevi potrdil, da je nogometašem namenil nekaj več počitka kot nagrado za uspešne predstave na začetku nove sezone. Njegov priljubljeni varovanec Zlatan Ibrahimović je v skladu s svojim slovesom dobil daljši počitek od ostalih, a Mourinho pravi, da le zaradi starosti. "Težko se bo pripraviti na to tekmo, a vemo, da se z nogometaši takšnega kalibra te reči dogajajo," je še dodal Mourinho. "Fantom, ki niso šli z reprezentancami, sem dal dva dni počitka, Zlatanu pa štiri. S 34 leti moraš počivati malce dlje."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Optimisty
04. 09. 2016 12.06
+1
ibrakadabralegenda
Maximus
03. 09. 2016 18.22
Le nasedajte Muriju. Zlatan je prišel v United in podrl rekord v pripravljenosti igralcev. Pač dobi več počitka ker si to lahko privošči. Ga še nisem videl, da ne bi bil sposoben igrat 90 minut, razen č je bil poškodovan. Taktika taktika.
Iniesta
03. 09. 2016 14.55
+1
Ibra bo potopil pepov siti ...
meskic
03. 09. 2016 18.10
+1
Iniesta pa se vedno ni dal niti enega gola v letu 2016 v vseh tekmovanjih.
Trend2
03. 09. 2016 20.04
-1
SAF1
02. 09. 2016 21.18
+2
In tukaj se že zaplete pri Ibrovih letih.
Trend2
02. 09. 2016 22.00
+2
kameltrajbar
03. 09. 2016 09.58
-2
georgebest7
03. 09. 2016 21.45
ibra je v top formi, je dokazu na testiranjih