Nogomet

Tapia: Scalonija želimo na vsak način zadržati na selektorskem položaju

Buenos Aires, 27. 12. 2022 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Predsednik argentinske nogometne zveze Claudio Tapia je izrazil prepričanje, da bo selektor Lionel Scaloni ostal pri zmagovalcih svetovnega prvenstva.

"Lionel Scaloni je selektor argentinske reprezentance. Oba sva moža besede, drug drugemu sva rekla da. Ne dvomim, da bo nadaljeval," je dejal predsednik argentinske nogometne zveze Claudio Tapia.

Štiriinštiridesetletni strateg argentinske zmage vodi ekipo od leta 2018 in jo je popeljal na vrh južnoameriškega prvenstva Cope Americe leta 2021. Šlo je za prvo mednarodno trofejo Argentine po letu 1993. Nato je vodil Lionela Messija in ekipo do tretjega naslova svetovnih prvakov po letih 1978 in 1986 z zmago nad Francijo v finalu v Katarju pred devetimi dnevi.

Lionel Scaloni in Lionel Messi bosta (najverjetneje) nadaljevala skupno pot v argentinski izbrani vrsti.
Lionel Scaloni in Lionel Messi bosta (najverjetneje) nadaljevala skupno pot v argentinski izbrani vrsti. FOTO: AP

Ko pa je bil po izpadu Argentine v osmini finala svetovnega prvenstva leta 2018 v Rusiji imenovan za selektorja po slovesu Jorgeja Sampaolija, ni veljal za najbolj modro izbiro. "Devetindevetdeset odstotkov ljudi je mislilo, da se motimo ali celo, da smo nori," je dejal Tapia. "Toda ta ekipa je ljudem prinesla srečo z osvojenimi naslovi."

Scaloni pred prevzemom gavčev ni deloval kot glavni trener članske ekipe.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.