Nogomet

Švicarji so se v Litvi rešili, Avstrija in Slovaška še naprej navdušujeta

Kaunas, 14. 06. 2015 22.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švicarji, glavni konkurenti slovenske nogometne reprezentance za drugo mesto v skupini E kvalifikacij za evropsko prvenstvo, so bili tik pred tem, da na gostovanju v Litvi pustijo dve ali celo tri točke.

Xerdan Shaqiri in Josip Drmić
Xerdan Shaqiri in Josip Drmić FOTO: Reuters

Gostitelji so v 65. minuti povedli, toda do konca so Švicarji so v 69. minuti izenačili, v 84. pa si zagotovili pomembno zmago. Z njo so se zavihteli na drugo mesto v skupini, pred Slovenijo imajo zdaj tri točke prednosti. Za Litvo je gol dosegel Fiodor Černič, izenačil je Josip Drmić, tri točke pa je gostom zagotovil Xherdan Shaqiri.

Reprezentanca Avstrije v kvalifikacijah za evropsko nogometno prvenstvo še naprej navdušuje. V svoji šesti tekmi je še petič zmagala, tokrat je z golom Marca Janka v 33. minuti v gosteh premagala neposredno tekmico za vrh Rusijo. Zdaj ima 16 točk, kar osem več od Rusije in pravi čudež bi bil, če se ne bi uvrstila na prvenstvo. Drugo mesto skupine G z 12 točkami še naprej drži Švedska, ki je v domačem dvoboju s Črno goro vprašanje zmagovalca rešila že v prvem polčasu. In to v njegovih zadnjih sedmih minutah. V 38. minuti jo je v vodstvo popeljal Marcus Berg, do odmora pa je dva gola dosegel še Zlatan Ibrahimović. V drugem delu niso več dosegli gola, zato pa je to uspelo gostom, v 64. minuti je za lepotni popravek poraza iz enajstmetrovke poskrbel Dejan Damjanović. V najmanj atraktivni tekmi skupine sta Liechtenstein in Moldavija igrala 1:1.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović FOTO: Reuters

Še bolj prepričljiva, kot Avstrija v skupini G, je v skupini C Slovaška, ki je do zdaj dobila vseh šest tekem. Njena zadnja žrtev je bila Makedonija, ki je na gostovanju izgubila z 1:2. Slovaki so z goloma Kornela Salate in Mareka Hamšika po prvem polčasu vodili z 2:0, izid je v drugem delu znižal Arijan Ademi. Slovaki imajo še najprej na lestvici skupine še naprej tri točke prednosti pred Španci, ki so v gosteh z 1:0 premagali Belorusijo. Edini gol na tekmi je v zadnji minuti prvega dela dosegel David Silva. Kakor kaže, se bodo iz te skupine neposredno na prvenstvo uvrstili Slovaki in Španci, tretje mesto pa trdno držijo Ukrajinci, ki so pred domačimi gledalci s 3:0 premagali Luksemburg. V prvem polčasu golov ni bilo, v drugem pa so za Ukrajino v polno zadeli Artem Kravec, Denis Garmaš in Jevhenij Konopljanka.

Izidi:

Skupina E:
Slovenija - Anglija 2:3 (1:0)
Estonija - San Marino 2:0 (1:0)
Litva - Švica 1:2 (0:0)

Skupina C:
Ukrajina - Luksemburg 3:0 (3:0)
Slovaška - Makedonija 2:1 (2:0)
Belorusija - Španija 0:1 (0:1)

Skupina G:
Liechtenstein - Moldavija 1:1 (1:1)
Rusija - Avstrija 0:1 (0:1)
Švedska - Črna gora 3:1 (3:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.