Nogomet

Švicarji bodo Blatterja (zaenkrat) pustili pri miru

Zürich, 28. 05. 2015 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicarsko tožilstvo zaenkrat ne načrtuje zaslišanja predsednika Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Seppa Blatterja. Blatter, ki je na čelu Fife 17 let, je velik favorit za petkovo ponovno izvolitev.

Švicarske oblasti so sporočile, da zaenkrat ne načrtujejo zaslišanja predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fife) Serppa Blatterja, ki se bo v petek na kongresu v Zürichu potegoval za ponovno izvolitev. Policija je v sredo zaradi suma korupcije aretirala sedem članov Fife, med njimi dva podpredsednika. "Trenutno ni nobenih načrtov, da bi zaslišali predsednika Fife," je pojasnil tiskovni predstavnik švicarskega generalnega tožilca Andre Marty.

Sepp Blatter je v Švici še naprej nedotakljiv.
Sepp Blatter je v Švici še naprej nedotakljiv. FOTO: Reuters

Blatter, ki je na čelu Fife 17 let, je velik favorit za petkovo ponovno izvolitev, saj je njegov edini protikandidat v športu in mednarodni politiki neizkušeni jordanski princ Ali Bin Al Hussein.

Putin s prstom kaže na ZDA
Ruski predsednik Vladimir Putin je ob odzivu na sedem aretacij članov Mednarodne nogometne zveze (Fife) dva dni pred volilnim kongresom v Zürichu dejal, da želijo ZDA s tem preprečiti vnovično izvolitev Seppa Blatterja na čelo nogometne organizacije; sredine aretacije je na zahtevo ameriških oblasti izvedla švicarska kantonalna policija. "To je jasen poskus, da bi blokirali ponovno izvolitev Blatterja za predsednika Fife. Športne organizacije bi morale delovati neodvisno od politike in ti dogodki jasno kažejo, kako delujejo in kako hočejo ZDA razširjati svoj zakonodajni vpliv na druge države," je menil Putin.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

galjot
28. 05. 2015 22.17
Zakaj ? A je nedotakljiv ? Ali preveč ve?
walter2
28. 05. 2015 14.54
+3
Ne podpiram tega kar se dogaja v FIFI,a zanimivo da se vmešavajo prav ZDA,katere evropski nogomet sploh ne zanima in pod okriljem Fife igrajo samo reprezentančne tekme.Njihovo domače prvenstvo pa je na nivoju Slovenskega.Kakšni podrepniki so Evropejci,ki se na vsak gib ZDA odzovejo kot ona hoče,če je le bilokako vpletena Rusija!
Trend01
28. 05. 2015 15.12
+1
Začelo se je z Warnerjem ter Blazerjem, ki sta ameriška državljana. Ta dva sta priznala krivdo in pokazala na ostale ljudi. Torej gre zadeva pod ameriško jurisdikcijo, oz. njihov IRS. Torej, kje je problem? Denar je bil "črn", neodbdavčen in ZDA niso dobile davka. To ni Slovenija, da davke pustijo izven države. Veliko priprtih članov je iz CONCACAFa, v katerem so tudi ZDA (oziroma njihova nogometna zveza). Se ti ne zdi ta povezava smiselna? In CONCACAF je pa del FIFE, kajne?
Erik432
28. 05. 2015 16.04
+1
@Trend01 ... Warner je že na prostosti in bo po mojem dobil simbolično kazen, ker je " pridno sodeloval" ... Blatterju pa so povedali, da je izgubil vojno, sedaj pa naj športno prizna poraz in odstopi, sicer bo on naslednji. No hard feelings, just business. :)
Trend01
28. 05. 2015 16.09
Je tako. Kdor prvi prizna, ponavadi dobro spelje... Saj je tako povsod. Majhna riba za večjo ribo....
Trend01
28. 05. 2015 14.24
+2
Zanimivo kako se nekateri ljudje, pa naj bodo predsedniki držav, organizacij, političnih strank, klubov, župani ali samo nekateri forumaši, vedno odzovejo, ko potekajo sodni postopki proti in njim ali "njihovim" in jim seveda to ne odgovarja. Evo, zdaj še Putin štalo dela, čeprav gre vse na rovaš članov CONCACAFa in CONMEBOLa. A, ker so bili, vsaj tako kaže, tudi Rusi zraven pri podkupovanju (za SP 2018), mačka takoj zamijavka. V tem primeru - medved. Blatter gor ali dol. Naj že odstopi. Zaradi objektivnih in še bolje, subjektivnih razlogov. Bo on govoril, da ni vedel.....
gapiwasted
28. 05. 2015 14.22
+2