Nogomet

Švedi imajo minimalno prednost pred povratno tekmo

Stockholm, 14. 11. 2015 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 si je prednost priigrala švedska reprezentanca, ki je bila v Stockholmu z 2:1boljša od Danske. Švedi so na poti do svojega šestega EP v boljšem položaju, Danci bodo deveti Euro skušali uloviti na povratni tekmi.

Zlatan Ibrahimović je dosegel gol iz enajstmetrovke.
Zlatan Ibrahimović je dosegel gol iz enajstmetrovke. FOTO: Reuters

Po nogometaših Ukrajine, ki so v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 z 2:0 premagali Slovenijo, so si prednost priigrali še Švedi, ki so bili z 2:1 (1:0) boljši od Dancev. Za Švede sta zadela Emil Forsberg (45.) in z enajstmetrovke Zlatan Ibrahimović (50.), za Dance se je med strelce v 80. minuti vpisal Nicolai Jorgensen. Pri akciji za 1:0 se je izkazal Mikael Lustig, ki je našel Forsberga v kazenskem prostoru, ta je izkoristil napako obrambe, ki je nanj pozabila, Forsberg pa je priložnost izkoristil. Ibrahimović enajstmetrovke ni zapravil, z natančnim strelom ob levo vratnico je zadel za 2:0. V 80. minuti je Simon Poulsen podal do Jorgensena, ki je iz kazenskega prostora zadel levi spodnji kot danskega gola.

Že v nedeljo bo znana prva reprezentanca, ki si je Euro zagotovila prek dodatnih kvalifikacij. Ob 20.45 bo povratna tekma med Madžarsko in Norveško, po prvi bolje kaže Madžarom, ki so v Oslu slavili z 1:0. Ti na uvrstitev na EP čakajo že 44 let.

Izid:
Švedska
- Danska 2:1 (1:0)
Forsberg 45., Ibrahimović 50./11m; Jorgensen 80.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.