Drugi športi

Superbike: Razgatlioglu navdušil na glavni dirki

Assen, 21. 04. 2024 14.09 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Assnu se je zaključil tretji dirkaški vikend sezone v razredu Superbike. Glavno nedeljsko dirko je dobil Toprak Razgatlioglu pred Alvarom Bautistom in Remyjem Gardnerjem. Dopoldansko sprintersko preizkušnjo je kljub veliki napaki na začetku dobil Bautista.

Več videovsebin
  • Vrhunci nedeljskega dogajanja na VN Nizozemske
    03:30
    Vrhunci nedeljskega dogajanja na VN Nizozemske
  • Iz 24UR: VN Nizozemske razreda Superbike
    00:50
    Iz 24UR: VN Nizozemske razreda Superbike
  • Vrhunci sobotnega dogajanja v Assnu
    01:42
    Vrhunci sobotnega dogajanja v Assnu
  • Vrhunci VN Nizozemske razreda Superbike
    01:49
    Vrhunci VN Nizozemske razreda Superbike
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je bila 950. dirka v zgodovini razreda Superbike. Toprak Razgatlioglu je prišel do prve zmage v Assnu, kjer njegova ekipa BMW še nikoli prej ni slavila. Turški dirkač, ki dopoldan še zdaleč ni izgledal, da bi lahko presenetil z zmago, je slavil drugič kot dirkač nemške ekipe. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirko si bo v posebnem spominu zapomnil tudi Remy Gardner, saj so bile to zanj sploh prve stopničke v razredu Superbike. Tudi Alvaro Bautista pa ne bo preveč razočaran, saj je z drugim mestom kronal odličen dirkaški vikend, v katerem je dobil nedeljsko dopoldansko preizkušnjo. 

Tik pod stopničkami je končal stari znanec razreda motoGP Andrea Iannone, ki je bil s tem najboljši netovarniški dirkač. Za njim pa je zaključil njegov rojak Andrea Locatelli.

Toprak Razgatlioglu dopoldan ni bil razpoložen, je pa zato toliko bolj navdušil na glavni popoldanski dirki.
Toprak Razgatlioglu dopoldan ni bil razpoložen, je pa zato toliko bolj navdušil na glavni popoldanski dirki. FOTO: Profimedia

Bautista kljub napaki dobil dopoldansko preizkušnjo

Nedeljska dopoldanska dirka je za razliko od petkovega in sobotnega dogajanja minila v povsem suhem vremenu, kar je najbolje izkoristil Alvaro Bautista

Španec je že v uvodnem krogu storil napako med prehitevanjem Michaela Rubena Rinaldija, po čemer je padel na deveto mesto. V ospredju je vodil Nicolo Bulega, za njim pa so se borili Toprak Razgatlioglu, Jonathan Rea in Alex Lowes. Turški dirkač ni našel pravega ritma, po napaki je padel na četrto mesto, kmalu zatem pa ga je prehitel še Remy Gardner

Bautista je v ozadju hitro ujel dober tempo in kot za stavo prehitel dirkače. Po Razgatliogluju si je privoščil Gardnerja, nato pa se je brez premisleka priključil Lowesu in Reu in oba ugnal v istem zavoju. 

Bulega je vmes vodil že za tri sekunde, kar je na deset krogov dolgi preizkušnji vsekakor lepa prednost, a je ta zaradi izjemnega Bautiste v ozadju začela kopneti. V predzadnjem krogu je Španec v primerjavi z Italijanom že v prvem sektorju pridobil sedem desetink, nato pa ga za dokončanje epske vrnitve že v istem krogu prehitel. 

Boj za tretje mesto je dobil Alex Lowes, ki je zaostal za sedem sekund. Za njim sta v cilj prišla Gardner in Rea, medtem ko je Razgatlioglu končal šele deveti, saj ga je v zadnjem krogu ugnal še Nizozemec Michael van der Mark

Superbike VN Nizozemske
Superbike VN Nizozemske FOTO: 24UR
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123soba
21. 04. 2024 15.26
+7
Stropnik komentira kot bi sedel na wc školjki. Groza, kako slabega komentatorja so našli....
Motoved
21. 04. 2024 10.27
+18
Ogledal sem si kvalifikacije. Komentator je artikuliran, obvlada tematiko in jo zelo dobro podaja. PRO PLUS, prosim vas, angažirajte ga za komentiranje dirk Moto GP. Stropnik, ki sploh ni slab avtor prispevkov o drugih športih, med prenosi dirk izvaja čudaški ego trip, z namerno hreščavim glasom ter zgolj naključno pravilno postavljenimi predlogi s in z. Vsebina njegovega izvajanja je velikokrat neskladna z dogajanjem na dirkališču, če to skušam povedati na kar se da prijazen način. Superbike in Moto GP spremljamo poznavalci teh športov. prepričan sem, da ne govorim le zase, da je komentiranje, s katerim nas mučite zadnji dve sezoni žalitev gledalcev. Škoda, da je tako, da tega ne zaznate, čeprav je več kot očitno.
DarkPhoenix
21. 04. 2024 12.52
+8
V popolnosti se strinjam z vami g.Motoved.
motorist_mb
21. 04. 2024 13.32
-1
Prototip
21. 04. 2024 14.19
+3
enkve
21. 04. 2024 19.01
+0
Pri komentiranju Miheliča sem zaspal 😒