Nogomet

Štajerski derbi na Kanalu A

Maribor, 12. 08. 2015 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Maribora danes čaka pomembna tekma 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Celju. Vijolice so v zadnjem krogu izgubile proti Kopru z 2:1, zato so trdno odločene, da tovrstne napake ne ponovijo. Celjski grofje pa bodo v Ljudskem vrtu poskušali zabeležiti prvo zmago v sezoni. Neposredni prenos tekme Maribor - Celje se bo na Kanalu A začel ob 19. uri.

Celjani še čakajo prvo letošnjo zmago.
Celjani še čakajo prvo letošnjo zmago. FOTO: Miro Majcen

Štajerski derbi med Mariborom in Celjem je v tem trenutku za obe moštvi zelo pomemben. Vijoličasti bodo poskušali popraviti vtis zadnje tekme v Kopru, ko izgubili z 2:1. Problem Maribora proti Kanarčkom je bila neučinkovitost. Anteju Šimundži sive lase povzroča izbira napadalcev, saj Jean-Philippe Mendy ne najde željene strelske forme, medtem ko je Marcos Tavares šele dobro saniral poškodbo. Pri aktualnih prakih prevelikega bremena ne želijo položiti na pleča novinca Gregorja Bajdeta, ki bo danes poizkušal zabiti nekdanjemu klubu.

"Vajeni smo tega, da je treba ne glede na razplet z mislimi naprej. Ni tragedija, da smo izgubili v Kopru, miselnost mora ostati nespremenjena. Komaj čakam vsako tekmo. Naslednja v sredo proti Celju že pomeni novo priložnost, da spet pridemo na pravo pot," je povedal vezist Maribora Dare Vršič.

Mariborčani so v uvodnih štirih krogih zabeležili dve zmagi, remi in poraz.
Mariborčani so v uvodnih štirih krogih zabeležili dve zmagi, remi in poraz. FOTO: Damjan Žibert

Poleg tega bo obračun proti Celju generalka za večni derbi proti Olimpiji. Na roko Mariborčanov gre tudi, da naslednji dve tekmi igrajo na domači zelenici. Vijolice namreč niso izgubili pred domačimi gledalci že dobrih sedem mesecev oziroma na zadnjih dvanajstih prvenstvenih tekmah. Mariborčani so nazadnje grenkobo poraza v Ljudskem vrtu okusili v 16. krogu minule sezone, ko so jih 0:1 premagali Domžalčani.

Celjani lovijo prvo prvenstveno zmago

Čeprav je igra Celja na uvodnih štirih krogih delovala živahno in uigrano pa na prve tri prvenstvene točke v letošnji sezoni še čakajo. Varovanci Simona Rožmana imajo podobne težave kot Mariborčani, saj so v napadu neučinkoviti. Do zdaj so nasprotnikom dali le štiri gole, medtem, ko so jih prejeli že šest.

"Naša naloga je, da se čim bolje poizkusimo zoperstaviti našim nasprotnikom, ob tem pa čim bolj zbrano in natančno izpolnjevati naloge našega strokovnega štaba. Ključen bo naš pristop, ne smemo si namreč dovoliti napak, ki so se nam zgodile na uvodnih obračunih. Za naše mlado moštvo bo to nova lepa preizkušnja in priložnost za dokazovanje," je pozitivno pred obračunom z Mariborom razmišljal vezist Celja Mihovil Jeronim Klapan.

Celjani v letošnji sezoni še čakajo na prvo zmago.
Celjani v letošnji sezoni še čakajo na prvo zmago. FOTO: Miro Majcen

Slab začetek pa ni dobra popotnica za Celjane. Podobne rezultate si dosegali v sezoni 2013/14, ko so na prvih štirih tekmah uspeli remizirati zgolj s Koprčani in Domžalčani. Prvo zmago so dočakali šele v 7. krogu in takrat sezono zaključili na osmem mestu.

Prenos tekme Maribor - Celje se bo z neposrednim prenosom na Kanalu A začel ob 19. uri. Gosta studijskega dela pred tekmo bosta Kliton Bozgo in Petar Stojanović.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
12. 08. 2015 17.31
+3
MARIBOR SAMPION!!!!!! REALNO PRICAKUJEM DOSTI BOLJSO OZ UCINKOVITO IGRO MARIBORA IN NAJMANJ TRI ZADETKE V MREZI CELJA!!! VSE DRUGO BO BLAMAZA! MARIBOR SAMPION!
Debely
13. 08. 2015 06.57
-2
Maribor?anPikaSem
13. 08. 2015 10.52
+1
Green Bee
12. 08. 2015 16.52
glavno da bomo ambiciozni
rambek
12. 08. 2015 12.56
-8
Tezka tekma za obe ekipi.
User513426
12. 08. 2015 16.06
-3
pa so te mariborčani zminusiral. po tekmi bo pa mali milijon izgovorov
badi 27
12. 08. 2015 16.21
+2
zaspanček zopet smo štajerci na strani lolimpije? Zopet ljubljanska zafustriranost
Debely
13. 08. 2015 06.58
-1
Če je kdo zafrustriran so to maliborčani.