Nogomet

Sporting in Atalanta v Lizboni brez zmagovalca

Lizbona, 06. 03. 2024 21.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi obračun osmine finala Lige Evropa je bil tokrat na sporedu že v sredo. Žreb je namreč obema lizbonskima kluboma namenil, da prvo tekmo igrata doma, zato je Uefa obračun med Sportingom in Atalanto prestavila na dan prej. Domači so povedli preko Paulinha v 17. minuti, pred koncem polčasa pa je končnih 1:1 postavil Gianluca Scamacca.

Sporting Lizbona – Atalanta
Sporting Lizbona – Atalanta FOTO: Sofascore.com

Gian Piero Gasperini se je presenetljivo odločil, da je na klopi pustil tri prvokategornike: Teuna Koopmeinersa, Charlesa De Ketelaereja in Giorgia Scalvinija. Tudi domači so precej rotirali, kar je nakazovalo na to, da oba trenerja že pogledujeta proti prihodnjim prvenstvenim izzivom, odločitev o potniku v četrtfinale pa bi najraje prestavila na povratni obračun v Bergamu. 

In prav to se je na koncu tudi zgodilo. Atalanta je bila sicer boljša,  imela za malenkost več posesti žoge, predvsem pa občutno več zrelih priložnosti, a na koncu tega ni uspela kronati z drugim zadetkom, čeprav mu je bila kar nekajkrat blizu. 

Povedel je sicer Sporting po hitrem protinapadu, ki ga je v 17. minuti zaključil Paulinho. Lizbončani so kmalu po dosežnem zadetku zapravili še nekaj priložnosti, ko je bil na preizkušnji gostujoči vratar Juan Musso. A tudi Atalanta po prvem golu še zdaleč ni bila brez priložnosti, Emil Holm in Gianluca Scamacca sta v razmaku nekaj minut stresla okvir vrat.

Prav Scamacca pa je bil v 39. minuti tisti, ki je nogometašem "boginje" priigral povsem zasluženo izenačenje, ko je kaznoval zmedo na robu kazenskega prostora domačih. Kmalu zatem je imel italijanski napadalec še eno priložnost, ko je streljal z glavo, a se je s parado proslavil Franco

V drugem polčasu je imel najlepšo priložnost po natančno uri igre Ademola Lookman, ki je prav tako stresel okvir vrat. Na drugi strani se je okvir zatresel tudi po poizkusu Sebastiana Coatesa z glavo. Tik pred koncem je El Bilal Toure gostom priigral zmago, a je hitro posredoval VAR, ki je pravilno pokazal, da je bil 22-letni Malijec v prepovedanem položaju. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.