Nogomet

Spins: Cesar se je vrnil v šolske klopi

Ljubljana, 06. 09. 2010 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni reprezentant Boštjan Cesar se je odločil za študij na daljavo, pri čemer mu je posebej pomagal Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins).

Po skoraj 13 letih kariere vrhunskega športnika se je slovenski nogometni reprezentant Boštjan Cesar odločil, da se bo spet vključil v izobraževalni sistem, a tokrat malo drugače. S pomočjo Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) in Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) se je vpisal v tako imenovani študij na daljavo. V minulem tednu so se predstavniki Spinsa in SŠS že drugič v tem letu sestali z visokimi predstavniki ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Prvi uradni sestanek je namreč potekal z nekdanjo direktorico direktorata za visoko šolstvo Majdo Širok. Tema razgovora je bila nadaljevanje projekta obeh sindikatov za uveljavitev študija na daljavo na visokošolski ravni za športnike v slovenskem izobraževalnem sistemu.

Boštjan Cesar
Boštjan Cesar FOTO: Damjan Žibert

Spins je julija v Ljubljani predstavil izsledke projektne delavnice mednarodnega sindikata Fifpro na temo priprave posebnega študija na daljavo za nogometaše ter kratek kronološki pregled aktivnosti na projektu. S tem načinom študija bi vsem športnikom, ne le nogometašem, omogočili nadaljevanje šolanja, četudi ti prebivajo v tujini, učinkovitejše dokončanje študija in nenazadnje lažji prehod v življenjsko obdobje po koncu športne kariere. "Izjemno sem srečen in hvaležen, da sem lahko po mnogih letih spet 'sedel v šolske klopi'. Študij na daljavo prinaša veliko prednosti in koristi, ki jih vrhunski športnik pri klasičnem načinu študija ni deležen," je zadovoljen pripomnil slovenski nogometni reprezentant Cesar, ki je eden članov sindikata Spins, ki je pokazal veliko zanimanje in s pomočjo Spinsa in SŠS vstopil v sistem popolnega študija na daljavo, a na srednješolski ravni.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delkooo
07. 09. 2010 08.02
hehehhehe, se mu vid da nima šole.. hehehehe
Kritik19
07. 09. 2010 06.21
A zdaj imajo že posebno šolo na daljavo???
maya023
06. 09. 2010 20.57
lepo, da misli tut na prihodnost. vsekakor pohvalno =)
ivoandric
06. 09. 2010 13.58
verjetno bo šolanje opravil z odliko, saj za športnike veljajo drugačni kriteriji
wertt
06. 09. 2010 12.40
''pa dobr'' grem mau u malo šolo nazaj