Nogomet

Španski mediji: Pellegrini ostaja na Otoku, prihodnjo sezono na klop Chelseaja!

London, 27. 12. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španska Marca je prepričana, da ve, kdo bo novi strateg Chelseaja. Londončane bo sider potem, ko je vodstvo odpustilo Joseja Mourinha, do konca sezone vodil Guus Hiddink, nato pa naj bi vajeti prevzel trenutni menedžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini.

Bo Manuel Pellegrini prihodnjo sezono vodil Chelsea?
Bo Manuel Pellegrini prihodnjo sezono vodil Chelsea? FOTO: Reuters

Tako nemški kot angleški mediji so si po večini enotni, da bo Pep Guardiola po koncu sezone, ko bo zapustil münchenski Bayern, sedel na klop Manchester Cityja. To pomeni, da bo po treh sezonah zapustil čilski strateg Manuel Pellegrini. 62-letni strokovnjak je sicer s sinje modrimi leta 2014 osvojil naslov angleških prvakov, a vodstvo kluba naj bi bilo nezadovoljno predvsem z izostankom dobrih rezultatov v evropskih tekmovanjih. Zaradi tega naj bi ga zamenjal Guardiola, Pellegrini pa naj ne bi bil dolgo brez službe.

"Profil stratega, za katerega so se odločili na Stamford Bridgeu, je povsem drugačen od Joseja Mourinha. Slednji je zadnji dve sezoni Chelsea vodil z avtoriteto. Za Pellegrinija se je odločil Roman Abramovič, ki se najraje odloča za tuje trenerje. Njegov cilj je izboljšati odnos med igralci in trenerjem, potem ko je zaradi slabega odnosa prišlo do popolnega razpada," so zapisali pri španskem športnem časniku Marca. Edina stvar, tako omenjeni vir, ki bi lahko spodnesla Pellegrinijevo selitev na Stamford Bridge, je čudežno nadaljevanje Chelseaja pod vodstvo začasnega trenerja Guusa Hiddinka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

infostriker
27. 12. 2015 09.57
+5
Leto 2016 bo res zanimivo, karte se bodo popolnoma premešale.
Lion power
27. 12. 2015 08.35
+7
Sam to ne. Sej je dober, sam tako pa spet ne. Zadnjič proti Arsenalu je biu kot zgubljena kura. Taktično ga še Wenger na led spelje pol veš da nimaš veliko šans.
rossonero.acm
27. 12. 2015 10.12
+4
Lion power
27. 12. 2015 10.39
+3
Sej v tem je point. Wengerja ni težko taktično nadigrat. 1 se mu vserje pol pa spet tema. Medtem pa Pallegrini taktično zmrzne na vseh večjih tekmah.
Lion power
27. 12. 2015 11.19
+4
To da tebe peče Mourinho ti pač ni treba razglašati pod vsak članek ker je že patetično. Dejstvo pa je da je Mourinho oba nadigraval kakor si je zamislil.
Lion power
27. 12. 2015 13.11
+1
Tip se je sam odločil da bo poleg svojega znanja uporabil še tisto kar tebe in očitno mnoge boli. Da je dober retorik. Tudi meni gredo njegova lapanja v večini na jetra. A zato ker zna na idiotska vprašanja odgovorit še ni nek fürer. Prej perfekcionist ki z svojim izpostavljanjem ne prepušča nič naključjem. Res da gre včasih predaleč a če tega ne sprejmeš si pač bogi in to je tisto kar je hotel doseči.
Lion power
27. 12. 2015 15.10
+1
Res znan je zaradi jezika in ne uspehov? Nogometni svet ga uvršča med najuspešnejše trenerje vseh časov, ti ga pa poznaš po jeziku? Mislim da je čas da zaključiva debato ker ti si pač ti in ga ne boš maral pa če naslednja leta osvoji vsako sezono vse. No ga pa zaradi tega ne boš maral. Ker trener pa ni glasen? Le da on še malo bolj začini. Če sprašuješ Guardiolo bedarije se razpizdi, isto Klopp,Ancelotti,Capello,... Razlika je da ti in tebi to pograbte kot nekaj slabega, medtem pa izjave ostalih povzdigujete v nebo. Tihi je Benitez ki ženo pošilja v napad pa vidimo kje je svetlobna leta zadaj po uspehih.