Nogomet

Španska nogometna zveza še naprej zaupa Del Bosqueju

Madrid, 20. 06. 2014 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilci naslova svetovnih nogometnih prvakov Španci so na mundialu v Braziliji že po dveh tekmah senzacionalno zapravili vse možnosti za preboj v osmino finala. Kljub temu selektorju Vicenteju del Bosqueju v domovini še zmeraj zaupajo.

Vicente del Bosque
Vicente del Bosque FOTO: Reuters

Španska nogometna reprezentanca je po boleči klofuti proti Nizozemski (1:5) na drugi tekmi skupinskega dela presenetljivo izgubil še proti Čilu (0:2) in ostala brez možnosti za ubranitev naslova najboljšega na svetu. S tem se je končala šestletna vladavina 'furie', v kateri so nogometaši s Pirenejskega polotoka dvakrat osvojili naslov evropskih in enkrat svetovnih prvakov. Po nepričakovano hitrem izpadu z letošnjega mundiala so se pojavila ugibanja o prihodnosti španskega selektorja Vicenteja del Bosqueja. Slednji je takoj po porazu proti Čilu povedal, da bo premislil o nadaljevanju svojega dela in s tem namignil na slovo, a generalni sekretar španske nogometne zveze Jorge Perez poudarja, da Del Bosque svojega odstopa še ni ponudil.

Perez je ob tem dodal, da si niti v mori niso predstavljali tako hitrega slovesa, kljub temu pa španska krovna organizacija Del Bosqueja še naprej podpira. "Niti v najhujšem scenariju nismo predvidevali, da bi se lahko to zgodilo. Še vedno nismo govorili z Del Bosquejom. Bolje je, da to v miru opravimo v Madridu. Ko je Del Bosque na začetku leta podaljšal pogodbo, nam je dejal, da je pripravljen oditi, če se iz kakršnega koli razloga odločimo, da zgodbe več ne želimo nadaljevati. Želimo, da nadaljuje s svojim delom. Ni ponudil svojega odstopa. Če ga bo, ga bomo prosili, naj si premisli. Ti igralci vsako sezono odigrajo 60 tekem. Leto za letom je to velik napor. Na žalost se je to pokazalo. Kritike Del Bosqueju ne pridejo do živega. Njegova družina bi ga lahko prepričala, da nadaljuje. Ne bomo našli boljšega. Če imamo najboljšega trenerja, zakaj bi iskali drugega?" je za El Partido de los 12 povedal Perez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EC
20. 06. 2014 22.05
+8
kaj se razburjate čez izbor...če bi doma pustu stare mačke k so osvojil zadna 3 velika tekmovnja, pa nebi zmagu svetovnga, bi ga še bl kritiziral k zdej!!
rambek
20. 06. 2014 20.46
+6
Zakaj pa ne! Osvojil je vse!
Kun_Aguero
20. 06. 2014 19.57
-3
hahahaha norci ta selektor je med toliko mladimi zbral same starine in nardil se mu je to da so izpadl že po dveh tekmah
rambek
20. 06. 2014 20.47
+6
Starine glih ne. Morda bi lahko bolj osvezil ekipo!
jediseadm1n
20. 06. 2014 19.46
+1
Če imamo najboljšega trenerja, zakaj bi iskali drugega?" je za El Partido de los 12 povedal Perez.. haha, ta je pa bosa