Nogomet

Real garal za točke, tekmo z Malago zaznamovali tudi sodniki, Atletico na francoski pogon do 'petarde'

Madrid, 25. 11. 2017 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Španski prvak Real Madrid tudi v 13, krogu državnega prvenstva ni imel lahkega dela in na domačem Santiagu Bernabeuu dolgo časa garal za zmago nad Malago (3:2). Cristiano Ronaldo je skupaj s Karimom Benzemajem malce popravil strelski izkupičel v tej sezoni Primere Division, a zapravil tudi najstrožjo kazen. Prebujeni Atletico zvečer povozil Levante (5:0).

Benzema slavi po vodilnem zadetku na stadionu Santiaga Bernabeua.
Benzema slavi po vodilnem zadetku na stadionu Santiaga Bernabeua. FOTO: AP
Navijači na Bernabeuu so v znak protesta proti domnevno nepoštenemu sojenju v španskem prvenstvu v zrak dvignili rdeče kartone.

V ekipo Reala sta se za obračun z Malago vrnila vratar Keylor Navas in vezist Mateo Kovačić, ki sta si opomogla po poškodbah, trener Zinedine Zidane pa se je v obračunu z madridsko legendo Michelom na andaluzijski klopi nadejal, da je njegov beli balet po precej povprečnem začetku sezone na Cipru spet ujel pravo strelsko formo. Madridčani so Apoelu nasul kar šest golov, tudi domači ligaški obračun pa so v soboto začeli zelo podjetno in povedli v deseti minuti, ko je po predložku Marcela na oddaljenejši vratnici skakal Cristiano Ronaldo in zadel prečko, žogo pa je v prazno mrežo zlahka potisnil Karim Benzema. Izjemno razpoložen je bil gostujoči vratar Roberto Jimenez, produkt mestnih tekmecev Atletico Madrida je v 14. minuti izvrstno ustavil poskus Daniela Carvajala, nato pa čez dve minuti še projektil Isca Alarcona. Malaga, ki se po zelo slabem uvodu v novo sezono očitno prebuja, je odgovorila v 17. minuti, Reciov strel s precejšnje razdalje je "oskubil" vratnico Kika Casille.  Ni minilo dolgo, ko so južnjaki izenačili: Diego Rolan si je lepo ustavil predložek s strani in po tleh elegantno ukanil madridskega vratarja za 1:1. Slavje v taboru gostov se še ni dobro poleglo, ko je Real vnovič vodil z zadetkom Casemira, ki je z glavo izkoristil podajo iz kota Tonija Kroosa. Benzema je imel po krasni globinski žogi Carvajala po pol ure igre novo lepo priložnost, a jo je zapravil, v naslednjem napadu pa je Lucas Vazquez neuspešno zahteval najstrožjo kazen. Malaga je še pred polčasom ostala brez Juankarja, ki je moral z zelenice s poškodbo kolena na nosilih, Roberto pa je nato še kar dvakrat izjemno posredoval po strelih Ronalda, najprej z nogo in nato še z glavo. Andaluzijci so ob odhodu v slačilnice ostro protestirali, ko je glavni sodnik razveljavil regularen gol Paulu Baysseju, ki naj bi v skoku storil prekršek nad Carvajalom.

Roberto je drugi polčas nadaljeval tam, kjer je končal prvega: v 51. minuti je preprečil zadetek Kroosu, Robertovi soigralci pa so na drugi strani še drugič "pičili" kraljevi klub. Z razdalje je močno meril Chory Castro, žoge, ki je šla pod Jesusom Vallejom, pa ni uspelo ustaviti neprepričljivemu Casilli. Zidane je po uri igre na zelenico ob vsesplošnem začudenju in negodovanju namesto Isca poslal Luka Modrića, že čez nekaj sekund pa je imel "zlato" priložnost Ronaldo, ki pa podaje z glavo Raphaëla Varana ni uspel.preusmeriti v gol. Rezervist Modrić je 15 minut pred iztekom rednega dela tekme priigral najstrožjo kazen svojemu moštvu, strel z bele pike je izvajal Ronaldo, a ga zapravil, nato pa imel veliko sreče, da je odbitek le uspel pospraviti mimo izjemnega Roberta. Roberto Rosales je še enkrat prestrašil domače navijače, a je žoga po njegovem strelu in odboju od enega izmed branilcev v zaključku tekme zgrešila cilj, glavni sodnik pa je pred koncem še enkrat sporno razveljavil zadetek, tokrat Realu, potem ko je obrambi gostov pobegnil Vazquez. Kraljevi klub je z zmago vsaj za nekaj ur pobegnil mestnemu tekmecu Atleticu na tri točke naskoka (27:24), medtem ko še naprej vodita Barcelona (34) in Valencia (30), ki v tem krogu igrata težko pričakovani derbi na Mestalli.

Izjemno tekmo sta v Valencii odigrala francoska napadalca Gameiro (desno) in Griezmann.
Izjemno tekmo sta v Valencii odigrala francoska napadalca Gameiro (desno) in Griezmann. FOTO: AP

Atletico je na sobotni večerni tekmi ponižal Levante in nemudoma ujel Real na lestvici (5:0). Forma rdeče-belih je očitno v precej strmem vzponu in Jan Oblak še na četrti zaporedni tekmi ni dobil gola, "los colchoneros" pa so po krvavo potrebni zmagi v Ligi prvakov nad Romo slavili še na gostovanju v Valencii. Trener Diego Simeone je tokrat od prve minute zaupal Antoinu Griezmannu, Kevinu Gameiroju in Angelu Correi, napadalnejši pristop pa je obrodil sadove v prvem polčasu. Že v peti minuti je Gameiro po dolgi podaji pobegnil obrambi žabcev in podal v sredino, kjer je namesto Corree mrežo zatresel Roberto Pier. Oblak v prvem polčasu ni imel dela, čeprav je Levante sestavil nekaj vzpodbudnih akcij, a z zelo slabimi zaključki. Na drugi strani je moral nekdanji član Barcelone Oier Olazabal ustaviti še en poskus Gameiroja, mimo pa je v 22. minuti meril Saul Niguez. V 29. minuti pa 2:0 za Atletico: Chema Rodriguez je na črti vrat ustavil strel Corree, ki je obšel vratarja in meril proti prazni mreži, a je Rodriguez s slabim izbijanjem zgolj nastavil žogo Gameiroju za enega lažjih zadetkov v Francozovi karieri. V 33. minuti je Oblaku s strelom z glavo zapretil Enes Ünai, a tudi on meril nenatančno, Olazabal pa je do konca polčasa posredoval ob še enem poskusu Gameiroja.

Ünai se je zelo slabo odzval tudi v drugem polčasu, ko se mu je ponudila nova lepa priložnost, ki pa jo je član Levanteja prelahko zapravil s preslabim strelom. Po tem, ko po dobri akciji Corree edini Atleticov strelec večera Gameiro za las ni prišel do žoge, je Francoz unovčil lepo podajo rojaka Griezmanna skozi domačo obrambo in odločil obračun. Atletico ni popuščal in v 65. minuti je Gameiro vrnil uslugo Griezmannu z lepo podajo, ki jo je prvi napadalec francoske reprezentance v padcu spremenil v gol. Francoza sta igrala "svoj obračun" in po strelu Gameiroja je že v enem naslednjih napadov po obrambi Olazabala odbitek v mrežo pospravil Griezmann za svoj drugi zadetek večera. Oblak je v eni redki nevarnejših akcij domačih v 76. minuti pravočasno zaprl Ünaija, do konca tekme pa bi se lahko med strelce vpisal tudi rezervist Fernando Torres, ki najprej ni izkoristil velikodušne podaje Griezmanna, nato pa ga je v 80. minuti najprej ustavil domači vratar, nato pa še zgoščena obramba žabcev. Levante si je glede na prikazano zaslužil vsaj kakšen zadetek, v 83. minuti je s "škarjicami" spektakularno (in neuspešno) poskušal Oblaka premagati Nano Mesa, Škofjeločan pa bi najverjetneje klonil ob novem poskusu Mese v enem zadnjih napadov rednega dela, a je strel omenjenega nogometaša zletel za las mimo vrat.

Izidi 13. kroga:

Levante ‒ Atletico Madrid 0:5 (0:2)
Rober 5/ag., Gameiro 29., 59., Griezmann 65., 68.

Real Madrid ‒ Malaga 3:2 (2:1)
Benzema 9., Casemiro 21., Ronaldo 76.; Rolan 18., Castro 58.
Cristiano Ronaldo (Madrid) je v 76. minuti zapravil enajstmetrovko.

Real Betis ‒ Girona 2:2
Alaves ‒ Eibar 1:2
Celta Vigo ‒ Leganes 1:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (150)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Opazovalec2020
03. 12. 2017 10.00
Real s pomocjo sodnikov do tocke..barca zaradi sodnikov ob 2.. Trendi kaksna je nova navidezna lestvica?
ehjaehja
27. 11. 2017 01.17
-2
neboste mi ubežali podlasice katalonske, še zmeram se spomnem nemočen in šokiran glas obreza:PA TO JE NEVERJETNO haahahah neprecenljivo je blo res
paulista
26. 11. 2017 22.45
+3
Barca je letos najboljsa v Laligi v zadnjih 9 letih je bila pa 6x Real ji ni do kolen... lahko noč!
le?o
26. 11. 2017 22.41
-2
Koncno tudi barca regularno oskodovana
FootballMaster
26. 11. 2017 22.39
-2
kaka nesposobnost od komentatorja...
LaFerrari
26. 11. 2017 22.28
+11
MESSI zadeva in asistira polizancki !!!!!vas lepi lubcek-CR7 pa leta sem ter tja po igriscu kot kak telicek in se mece po tleh da bi izsilil penal !!!!!
CURVANORD Zanetti
26. 11. 2017 22.20
+1
Barca se bi pozimi lahko losala kar obeh Suarezov
cripstoned
26. 11. 2017 22.19
-4
barca je okusila svojo medicino....zmage proti gironi ne bi bilo če ne bi imeli sodnike na stvoji strani... prevec nasedate svojemu idolu obrezu ki je izgubil kompas ze 5let nazaj....nic skrbet ze na naslednji tekmi z celto se bo nasel sodnik in jim dosodil penal ki ga bo videl samo on....tako kot se je letos zgodilo ze 2krat....,lahko noc hejteri ...
Maxx365
26. 11. 2017 22.22
+4
ti si pa res popolnoma izgubil razsodnost, če meniš da je prav, da se ne prizna regularen gol, pa ne glede za katero ekipo
dark horse
26. 11. 2017 22.27
+2
Če ti dvorni norček poslušaš Obreza to ne pomeni da ga vsi
nisde357
26. 11. 2017 22.35
+5
ckappi madridska..skrij se u lukno pa ne prihajaj ven. Prodali Morato da kupite sodnike sram vas je lahko..ampak še vedno vas zeloo zebe -8!!!
Drago Kugler
27. 11. 2017 12.12
+1
kripsi in zapirač primita se za roko in poiščita nujno pomoč.
mark97
26. 11. 2017 22.14
+2
Sodniki katastrofa res...
le?o
26. 11. 2017 22.42
Gorane gogi a si ti...spostovane spostovani
CURVANORD Zanetti
26. 11. 2017 22.12
Hm, Barca bi sedaj znala bolje odigrat ko je Ivica zapustil igro
Mf1988
26. 11. 2017 22.13
dugi159
26. 11. 2017 22.00
+6
Eno je sramota , ampak tale krog je pa SRAMOTA , OD SOJENJA, ane TREND , bos kaj komentiral ? A ma barca prevec prednosti pred zlaganim klubom ? V dveh dneh se vidi kam pes taco moli. Sicer je pa vedno tako zlagani navijaci za zlagani madridski klub
LaFerrari
26. 11. 2017 21.48
+5
kje pa je oni z smrdljivimi usti,aha ima poster CRja na steni pa uziva verjetno !!!!
s1976
26. 11. 2017 21.43
+9
Sramota sodnikov,.....milijon sodnikov,pa ne vidijo žoge za golovo črto....
cripstoned
26. 11. 2017 21.27
-23
kako lepo je gledati ko je barca oskodovana....letos dva gola iz ofsajda in dva smesno dosojena penala....zdaj pa ko jim en gol ne piskajo so krivi vsi...od madrida do vesolja....jokajte hejteri ....gledati vase komentarje je nekaj najbolj smesnega...ce bi bila barca se najbolj posten klub bi vas razumel.....tako pa ravno vi jokate glede sodnikov ki so vam najveckrat od vseh ostalih klubov sli na roko...ne grizite roke ki vas hrani hahahahaha....obrez vas ocka vam je pa v vseh teh letih lepo zameglil pogled hahahah
LaFerrari
26. 11. 2017 21.37
+11
a si danes ze opravil domaco nalogo pred posterjem CRja???zdis se nekako napet !!!! daj pejt uzivat,saj ves kako???
Mf1988
26. 11. 2017 22.14
+1
Maxx365
26. 11. 2017 22.23
+3
dark horse
26. 11. 2017 21.21
+15
Kot sem napovedal kaj se bo dogajalo. Tega niso videli le sodniki in realovci. Pač smo predobro spet
cripstoned
26. 11. 2017 21.30
-13
predober za vas je bil letos real pa smo videli kako so vas sodniki drzali v igri za superpokal....ce ste tako dobri kot pravis boste kljub razveljavljenemu golu zmagali....
kronx9
26. 11. 2017 21.35
+12
ja ocitno bo od zdj naprej barca mogla zadet 2 gola da bo veljal 1.. vemo zakaj.. :)
dark horse
26. 11. 2017 21.36
+7
Haha ti si pa resno bolnik na kubik in me skrbi za tvoje zdravje
dark horse
26. 11. 2017 21.39
+4
Je tako kronx nasprotniki Reala bodo mogli dati 2 več pa bodo morda zmagali
kronx9
26. 11. 2017 21.19
+14
sodniki spet v vsem svojem sijaju.. pol pa pravijo eni da sodijo za barco.. :)
LaFerrari
26. 11. 2017 21.18
+12
zopet sodi sodnik iz MAD-RIT-A
LaFerrari
26. 11. 2017 20.40
+6
polizancki se mal pa bo zopet -10 u MADRITU !!!!!
cripstoned
26. 11. 2017 16.43
-13
vceraj sodnik oskodoval obe ekipi...hejteri pa nabijajo samo da je imel pomoc real....zdaj pa poglejmo letosnjo sezono....barcelona je dala gol iz 2 ofsajdov in dobila je 2 smesna penala....ob tem se moremo dodati roko piqujea v kazenskem prostoru kjer bi moral dobiti 2 rumeni karton posledicno rdecega....barca je tako dobila letos ze 7tock ampak seveda jim tega noben ne mece pod nos .....kar se pa reala tice pa so sli nekateri tako dalec po tekmi z atleti da so ramosu privoscili se hujse poskodbe.....pa tudi tu je real bil oskodovan za penal hahahaha....dragi moji hejteri se dobro da imate po vec profilov in si medsebojno dajete pluse ker vsak normalen se zaveda da vi niste normalni in se pac ne bo strinjal z vami.....zdaj pa dokazite kako sem vas ponovno ranil in mi nabijajte minuse....komentar bo ostal hahahah...
jas_Robot
26. 11. 2017 21.40
+3
Glede letosnje sezone in pomoci sodnikov imas kar prav. Lp
cripstoned
26. 11. 2017 16.38
-12
kolerika, apodrgaj, johhny, idiu3krasne....prevec ocitno je da gre za dve osebi....sebi pluse nam pa minuse.....hahahahahah kaksno zivljenje imajo nekateri....njihov vrhunec dneva je ko dajo meni in ostalim 12minusov sebi pa 12 plusov....to je tista vecna bolezen ki slisi na ime madriditis....