Nogomet

Messi zadel s prvim dotikom po treh tednih mirovanja, Oblakov Atletico ponižal Krhinovo Granado, Real pa Betis

Barcelona, Sevilla, Madrid, 15. 10. 2016 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Barcelona se je pred velikim spektaklom v Ligi prvakov, na Camp Nou prihaja Manchester City, vrnila na zmagovita pota v domačem prvenstvu. Katalonci so tudi s pomočjo ozdravelega Lionela Messija potolkli Deportivo La Coruno (4:0). Isaac Cuenca zabil prekrasen zadetek Janu Oblaku, Atletico je Granadi nato odgovoril s "sedmico" (7:1).

Soigralci čestitajo Messiju, ki je za zadetek potreboval le nekaj minut igre.
Soigralci čestitajo Messiju, ki je za zadetek potreboval le nekaj minut igre. FOTO: AP

Deportivo iz La Corune je v zadnjih sezonah znal presenetiti Barcelono na njenem Camp Nouu, po koncu reprezentančnega premora pa se je zdelo, da bodo Katalonci po bolečem porazu v Vigu vnovič "zreli" za izgubo kakšne točke. Lionel Messi se je po treh tednih okrevanja po poškodbi stegenske mišice vrnil na klop katalonskega velikana, kjer je obsedel tudi kapetan Andres Iniesta, zato je trak tokrat nosil Sergio Busquets. Trener Luis Enrique je kljub težavam na desnem boku Aleixa Vidala vnovič izločil iz ekipe za tekmo, pred prihodom Manchester Cityja v Ligi prvakov pa je od prve minute računal tako na Javierja Mascherana kot na Luisa Suareza, ki sta še pred dnevi igrala za svoji reprezentanci na drugi strani sveta. Barcelona je s tremi branilci in tudi Lucasom Dignejem na levem boku začela izvrstno in Neymar je v sedmi minuti po podaji Rafinhe z roba kazenskega prostora z volejem meril v prečko, Suarez pa je prek vrat v nadaljevanju akcije meril z glavo. Neymar je bil razigran in v 14. minuti na vrh mreže poslal lep prosti strel, Barcelona pa je sedem minut kasneje povedla. Rafinha je blizu 16-metrskega prostora vzel žogo gostom in našel Suareza, ta pa mu je podajo vrnil in Brazilec je žogo z močnim strelom poslal pod Germana Luxa. V 28. minuti je Ivan Rakitić malce srečno prišel do žoge v kazenskem prostoru, nato pa udaril prek vrat. Barcelona je zasluženo povišala prednost v 36. minuti: Gerard Pique je dobil skok po prostem strelu Neymarja, Rafinha pa je po ubranjenem strelu pospravil žogo v mrežo. Na 3:0 je povišal Suarez, ki je po podaji Neymarja z levico lepo prišel mimo Raula Albentose in zadel v daljši kot.

Urugvajec bi lahko že do konca polčasa prispeval hat-trick, a je najprej z volejem po visoki diagonalni podaji zatresel vratnico, s prostega strela pa je v zadnjih sekundah polčasa zgrešil le za nekaj centimetrov. Enrique je drugi polčas začel z menjavo v napadu, Paco Alcacer je zamenjal Suareza, ki je dobil nekaj počitka, stadion pa je bil na nogah v 55. minuti, ko je v igro vstopil še Messi. Zamenjal je Busquetsa in že v prvem pravem napadu je Neymar zaposlil Argentinca z lepo žogo v kazenskem prostoru, Messi pa jo je s kapetanskim trakom na roki pospravil pod prečko in svoj povratek kronal z lepim zadetkom. Južnoameričan je deloval razigrano in Galicijci so ga v 61. minuti po prodoru ustavili šele na robu lastnega kazenskega prostora, priložnosti pa so se kar vrstile. Pique je z glavo udaril prek vrat z ugodnega položaja, nato pa so gostje po udarcu s komolcem v obraz Neymarja ostali še brez Laureja. Dve neverjetni priložnosti je v dveh minutah zapravil Alcacer, ki mu je najprej s pomočjo vratnice Lux preprečil prvenec po strelu z glavo, v povsem nepremičnega čuvaja mreže pa je Španec, ki nikakor ne more zabiti prvega zadetka za svoj novi klub, meril še po podaji Piqueja z vsega nekaj metrov. Digne je 20 minut pred koncem v sredini lepo našel Ardo Turana, ki je grdo zgrešil v padcu, podobno kot v sodnikovem podaljšku še enkrat nesrečni Alcacer, ki ni uspel zadeti tudi z neposredne bližine. Zmaga Barcelone bi lahko bila višja, če ne bi Lux lepo ustavil strela z razdalje Messija, ki je letel pod prečko, sodniki pa so neupravičeno razveljavili še zadetek branilcu Jeremyju Mathieuju po predložku s strani, ki ga je Francoz v mrežo pospravil z glavo.

Branilec Varane je zadel za vodstvo v Sevilli.
Branilec Varane je zadel za vodstvo v Sevilli. FOTO: AP

Jan Oblak in Rene Krhin sta bila med junaki podvigov slovenske reprezentance med zadnjo akcijo ekipe Srečka Katanca proti Slovakom in Angležem, ta konec tedna pa sta se njuna španska kluba Atletico Madrid in Granada udarila še v prvenstvu. Žal brez prisotnosti Štajerca, ki se je na jug Iberskega polotoka vrnil poškodovan, zato nanj trener Lucas Alcaraz na svojem "drugem debiju" po povratku v klub ni mogel računati. Za nameček je Diego Simeone sestavil izjemno napadalno postavo, ki je napovedovala visoko zmago rdeče-belih, toda vse se ni začelo po načrtu navijačev na stadionu Vicenteja Calderona. Isaac Cuenca, produkt šole Barcelone, je sprejel žogo na robu kazenskega prostora in jo brez da bi padla na tla z izjemnim volejem poslal v zgornji kot nemočnega Oblaka za hitro vodstvo v 18. minuti. A od tedaj naprej so igrali le še domači in po tem, ko je Diego Godin šest minut kasneje meril prek vrat, je eden izmed junakov zadnjega mundiala Guillermo Ochoa dobro zaprl Angela Correo v 33. minuti. A že po kotu, ki je sledil je Atletico izenačil: Ochoa je uspel le izbiti strel z glavo Antoina Griezmanna, na žogo pa je s silovitim strelom za izenačenje skočil Yannick Ferreira Carrasco. Belgijec je še pred polčasom obrnil rezultat na glavo, ko ga je Correa našel z lepo diagonalno podajo v kazenski prostor, Ochoo pa je po strelu Ferreire Carrascoja presenetil odboj od branilca. Razpoloženi Belgijec se je v 61. minuti nadaljevanja veselil že hat-tricka, ko je izkoristil prodor Griezmanna do črte golavta in Francozovo podajo v sredino s strelom "na prvo". Nicolas Gaitan, ki je vstopil le nekaj sekund kasneje, je nemudoma zabil tudi sam, potem ko je prodiral Filipe Luis in Kevinu Gameiroju ni uspelo nevarneje streljati proti Ochoi ‒ za razliko od Gaitana, ki je prisebno pospravil žogo v mrežo. Priložnost sta dobila tudi Fernando Torres in Tiago Mendes, ki je v pravem strelskem šovu do konca tekme, zadela sta še Correa in še drugič Gaitan, zabil končni, že sedmi zadetek za 7:1.

Enega najlepših zadetkov v karieri je Zinedine Zidane še kot član Bordeauxa skorajda s polovice igrišča zabil ravno na zelenici Betisa, toda francoski trener Real Madrida si je ob povratku v Sevillo želel boljšega rezultata kot ga je na stadionu Benito Villamarin uspel iztržiti po prevzemu poslov pri kraljevem klubu. Ta je pri zeleno-belih januarja remiziral z 1:1, a tokrat o presenečenju in morebitnemu nadaljevanju serije remijev Reala kljub številnim odsotnostim v taboru gostov ni bilo govora. Beli balet je povedel že v eni prvih akcij, Toni Kroos je našel Raphaëla Varana, ki je nadomeščal dlje časa odsotnega kapetana Sergia Ramosa, Francoz pa za vodstvo ni grešil. Cristiano Ronaldo bi lahko v šesti minuti že odločil tekmo, a je Portugalec z nekaj metrov poslal žogo prek vrat že premaganega nekdanjega soigralca Antonia Adana. Gareth Bale je nato zatresel vratnico, podajal je Marcelo, žoga pa se je srečno od Adana odbila v kot. Betis si je drugi zadetek zabil kar sam: izkušeni Joaquin Sanchez je preigraval tam, kjer se ne sme, tudi Adan pa ni storil dovolj, da bi po še eni podaji Kroosa preprečil zadetek Karimu Benzemaju. V 40. minuti je zadel še Marcelo, sicer v sumljivem položaju si je Brazilec po strelu Benzemaja ustavil žogo in jo s polvolejem poslal mimo Adana. Ni pa bilo dvoma glede četrtega zadetka večera, pod katerega se je po bliskovitem protinapadu podpisal Isco in eno redkih priložnosti v prvi postavi je Španec tako kronal z vedno dobrodošlim zadetkom po akciji Benzemaja, Ronalda in Pepeja. Že prej bi sicer lahko znižal Ruben Castro, a zapravil priložnost po akciji Joaquina.

Prav izkušeni nekdanji španski reprezentant je bil dvakrat nevaren na začetku drugega polčasa, nato pa je Betis zasluženo znižal. Napako je storil Pepe in Alvaro Cejudo je po lepi kombinaciji prišel sam pred Keylorja Navasa in natančno zadel. Real je hitro odgovoril: v 62. minuti je fantastično zadel Isco, ki je po predložku Ronalda neubranljivo meril povsem v zgornji kot vrat že dodobra "prestreljenega" Adana. Zabavi se je v zadnjih minutah pridružil še Ronaldo, ki je z desnico le uspel matirati nekdanjega soigralca in malce utišati kritike, ki jih je poslušal v zadnjih tednih zaradi predstav v belem dresu.

Izidi 8. kroga:

Real Betis ‒ Real Madrid 1:6 (0:4)
Cejudo 55.; Varane 4., Benzema 31., Marcelo 39., Isco 45., 62., Ronaldo 78.

Atletico Madrid ‒ Granada 7:1 (2:1)
Ferreira Carrasco 34., 45., 62., Gaitan 63., 82, Correa 85., Tiago 87.; Cuenca 18.
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo, Reneja Krhina (Granada) ni bilo v kadru.

Barcelona ‒ Deportivo La Coruna 4:0 (3:0)
Rafinha 21., 36., Suarez 43., Messi 58.
RK: Laure 65./Deportivo

Leganes ‒ Sevilla 2:3 (0:1)
Timor 67., Szymanowski 70.; Vazquez 25., Nasri 58., Sarabia 85.

Las Palmas ‒ Espanyol 0:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (94)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zoran Petkovic
16. 10. 2016 15.24
-7
Sploh ni bil prvi dotik.
fihner
18. 10. 2016 13.34
Principat
16. 10. 2016 13.03
-7
koliko drugim novicam da prostora Olimpijin poraz ,, neverjetno
grozjak
16. 10. 2016 19.51
+2
peggi
16. 10. 2016 10.50
+6
Včeraj sem pa bila priča fantastičnima predstavama obeh španskih velikanov,noro kakšno igra sta prikazala tako Barca kot Real.Najprej kapo dol fantastičnemu argentinskemu čarovniku za gol,takoj po vrnitvi po poškodbi,to lahko dosežejo samo mostri :) Isto velja tudi za Marcela pri realu ,samo da se je vrnil že zabije gol.Pohvala za vse igralce tako Reala kot Barce.Najbolj mi je pa rojstni dan včeraj polepšal Isco z dvema goloma ,čis hudo dobr.Skratka ,upam,da bota tudi v LP ta teden pokazala tako fantastično igro in odpihnila svoje tekmece .Bravo !
fihner
16. 10. 2016 10.56
+1
mariomandzukic
16. 10. 2016 10.57
-5
men se tud zlo dopadeta isco in james,prfektna ogrejevalca realove klopi
Iniesta
16. 10. 2016 12.35
-1
Dokler bosta luka in kova tako dominirala, bosta grela klop ...
Symbolic
16. 10. 2016 12.39
+4
Čeprav z malo zamude, ampak iskreno: vse najboljše za Rojstni Dan!
NisteResni
16. 10. 2016 16.33
+0
ti si mal mu.ta.va, navijat za barco in real, kt da bi navijal v boksu za obe strani
grozjak
16. 10. 2016 19.53
+5
saj ne navija, samo fuzbal ji je všeč. in tebi je to premalo??? pravzaprav dovolj, da žališ??? res nisi resen.........
peggi
16. 10. 2016 20.18
+6
Kre te ni ostajajo kre te ni zato pa je tko na tem svetu kot je .
mariomandzukic
16. 10. 2016 10.43
-8
grande Kova,kaj pa tale fant pocne res svaka mu cast.zdaj vec ni nobenega dvoma,da je kova novi Luka.komi cakam da se vrne se modric pa da skupaj z kovo zacneta z kreacijo,med tem ko jima bo aktualni svetovni prvak toni kroos scitil ledja in opravljal umazana dela.tud raketa je vceri odlicno odigral v visoki zmagi barce
Zoran Petkovic
16. 10. 2016 11.11
+3
Paštašutar
16. 10. 2016 11.11
+4
Mario a je Kovacic vceri igral???????Pa se eno ti moram napisat,ljubica je rekla,da grsega moskega v zivljenju,kot je on se ni vidla!!!!!!
mariomandzukic
16. 10. 2016 11.30
-8
Paštašutar kovacic na vseh spanskih portalih dobil hvalospeve.dans sem mal prelistal marco(najvecji spanski casnik),od 600 komentarjev jih je vecina bila grande kova,bravisimo,.,.,.zidane ga je zamenjal pr 4-0 v 65 min,sam zato da ga mal spocije pred ligo prvakov,kjer bo kova,zopet glavni kreator reala.uglavnem,vse poteka tko kot sem jaz napovedoval ze od vsega zacetka.prva sezone je za uigravanje,2. sezona za izboritev startne pozicije in naslednjih 10 sezon v vlogi glavnega vezista reala.to je nas kova,nova legenda galactikosov
mariomandzukic
16. 10. 2016 11.31
-6
Ljubica je zalosna,da ima taksnga luzera v krevetu
Paštašutar
16. 10. 2016 13.44
+2
Marjo,a je Kovacic igral????? Ne prebiraj portalov,ki so napisani v hrvaskem jeziku!!!! Vazno,da je zena zadovoljna,ljubica je tko al tko sam za hobi!!!!
Ziggi
16. 10. 2016 14.13
+3
Ziggi
16. 10. 2016 14.14
+4
kaj pa pismenost hrvatov, še vedno na samem dnu ali kako??? Sedaj je še podatek da imate najslabšo ustno oz. zobno higieno na svetu model, skrij se raj no.
NisteResni
16. 10. 2016 16.37
+2
mario zakaj si lažeš, drugi ti itak ne nasedajo, lying is bad, mkey
_doomsday_
16. 10. 2016 17.42
+2
Kje pa si ti danes Marco prelistal? Tudi če bi jo listaš lahko brati tko ne znaš
Campeones34
16. 10. 2016 19.00
+3
Kova pa je res porazno igral vceraj, pa ne rabis lagat po portalu ker vsak ki je gledal tekmo (ti je namrec nisi ocitno), je videl kovo kot najsibkejsi clen, netocne podaje, prodori v prazno z izgubo zog, tole pac ni delo kreatorja igre, kvecjeu nasprotno
Madeni
16. 10. 2016 10.33
+14
Po analizi Špancev Ronalda ni med 20 - timi naj igralci Španske lige..po moje ga ni niti med 100 - timi..
fihner
16. 10. 2016 11.05
+3
mmmmmmmnnnnnnmmm
16. 10. 2016 10.33
+6
kdo je najboljši strelec?kdo ima največ asistenc?nikjer ni najboljšega no samoimenovanega najboljšega igralca zadjih 20 let..gotov je vsako leto večja nula..samo eni še ga vedno vidijo kot najboljšega hahaha kaj te kadijo?
idiu3krasne
16. 10. 2016 08.53
+9
Se vidi da je Cristina bil slabe volje ...v goliadi dal samo 1 gol...hoto pa je žogo vedno...prvi letel v slačilnico...da se napudra ali kaj???
Symbolic
16. 10. 2016 09.42
+1
Ja, ampak to je bil, kot običajno, "odločilen" gol! :))
+6
Seveda odlocilen za koncni rezultat..saj je on postavil koncni rezultat 7:1...hehe..zakaj je pa takoj odsel v slacilnico?!..je biu resnicno jezen?..
Iniesta
15. 10. 2016 22.41
+1
Spanska dominacija se nadaljuje ... Upam da tokrat atletom uspe osvojiti Champions League ...
Kollerik
15. 10. 2016 22.32
+6
Barca is back!
Symbolic
15. 10. 2016 19.20
-4
Še preden je bil članek o tekmi Barca- Deportivo sem napisal: ta Obez je prava "zubna bolest", že 20x je povedal, da je po vodstvu Barce z 2:0, Depoprtivo izenačil na 2:2... in vedno pove za kakšnega igralca kaj bi bilo bolje narediti od tega kar je ta naredil... Pokvari ti tekmo 100%! Pa še to: Alcaserju je ves Bernabeu voščil zadetek... Fant je popolnima "desperado"... Predlog za fer rešitev: ponudit mu izvajanje naslednje 11-metrovke, da "razbije urok"...
Zoran Petkovic
16. 10. 2016 11.59
-1
Zoran Petkovic
16. 10. 2016 11.59
-1
Barbarezo
16. 10. 2016 12.22
-3
Symbolic
16. 10. 2016 13.48
+2
No ja... moja napaka, sorry... Sicer, vsakemu se zgodi napaka, ampak "bernabue" pa nisem napisal, to pa zmore le "genialni poznavalec"! :)) Pa še to: bolj drastično je, ko mi EMŠO pomeša PIN-e, zgornja napaka pa nima nobenih posledic...
Petarda10
15. 10. 2016 19.05
+28
kralj nogometa je nazaj!
pogan
15. 10. 2016 19.23
-14
Petarda10
15. 10. 2016 19.54
+11
grozjak
16. 10. 2016 21.53
+1
Iniesta
15. 10. 2016 18.55
+9
Barca je izredno mocna in glavni favorit da pobere vse to sezono ... Res so dominantni, ni kaj ...
pogan
15. 10. 2016 19.21
-12
Symbolic
15. 10. 2016 19.25
+5
Trenutno, po osmih krogih... a jih je še 30! Malo razmisli... Že naslednji krog se to lahko spremeni...
pogan
15. 10. 2016 19.32
-11
ja res je, lahko se spremeni, so lahko na 6. mestu že.
fihner
15. 10. 2016 19.39
+5
fafajonka
15. 10. 2016 19.39
+7
Lahko izpadejo v drugo ligo.........če izgubijo vse tekme.....:D
laycan
15. 10. 2016 19.46
-7
dominantni,hehehehehehe.vse bodo pobrali hehehehee.
Symbolic
15. 10. 2016 21.17
+4
apodgraj
16. 10. 2016 08.52
+5
pogon res je ,da se vrstni red na lestvici ni spremenil in da Barca ostaje šele četrta . Bolj kot to, je pomembna razlika in ta je samo dve točki . Pred nami je še dolgih 30 kol in kaj vse se bo zgodilo , ne ve nihće in v tem je ravno čar nogometne igre.
apodgraj
16. 10. 2016 09.15
+5
Iniesta -nisem ravno tako prepričan , da je Barca letos tako dominantna , da bi osvojila vse možne lovrike . Skrbi me igra Neymarja in njegova pretirana preigravanja in slaba forma Suareza in nerazmuljive rotacje Enriqueja. Samo te čudne rotacije so Barco stale , kar šesti točk, ki jih bo krvavo pogrešala . Messi sam ne bo mogel storiti vsega.
Kollerik
16. 10. 2016 21.31
+2
podgraj +++++. Vzroki za skrb brez dvoma obstajajo. Najbolj zaskrbljujoče so bedaste, nelogične rotacije Enriqueja. Sicer pa imajo Umtitija, če se bo suarez še naprej špilal primadono....
Elvis Škopi?
15. 10. 2016 18.55
-6
Dons igra OLIMPIJA VS. MARIBOR to mene zanima ronaldo messi ali obratno nimam jst cis nc od tega ist tko k marsikateri tukaj razen (stave)!
aveeeeeee
15. 10. 2016 19.09
+10
isto mas od maribora in olimpije kokr pa od reala in barce .hahah ni mi jasn kaj misls d mas od olimpije in maribora ???????
dajno
15. 10. 2016 19.30
+3
Symbolic
16. 10. 2016 12.20
+1
Elvis, komaj sem "razvozlal" kaj si hotel povedat... Ja, tako je to, če tipkaš na gsm-Samsungu, ki "ima" SLO tiplovnico ampak, z napako! Glej, v slo-jeziku vedno izpred "kikerkodače", VEJICA skače... Da jo na Samsungu dobiš, moraš večkrat iti v novi display, ker je v slovenščini vejica zelo pogosta in tudi zelo pomembna za razumevanje smisla napisanega! Naporno, a ne?
Elvis Škopi?
17. 10. 2016 08.39
-1
Symbolic sem vesel, da imamo tu gor sloviste in magistre za tehniko, tako sprejmem kritiko!
Elvis Škopi?
17. 10. 2016 08.43
-1
Aveeeeee imam,da sem bil na vsaki drugi tekmi obeh klubov!
Symbolic
17. 10. 2016 22.25
Elvis, dejansko ta kritika ne leti nate ampak, na račun Samsunga, ki se ponaša (tako kot drugi proizvajalci), da ima SLO- tipkovnico, a vejico je nastavil tako, da ni takoj pod roko ... Slovenščina pa rada ima vejice in se človek naveliča, da skače iz enega displeja na drugi (samo zaradi vejice) ter prej ali slej obupa in neha dajat vejic... Kadar pišem sms-e jaz tudi tako pišem: brez vejic, samo je to omejeno na domače , ali prijatelje... Sorry, da si moj komentar razumel kot kritiko na tvoj "stil" pisanja... Res!
Elvis Škopi?
18. 10. 2016 08.21
luks69
15. 10. 2016 18.47
+1
tole z alcacerjem me spominja na večji del prve sezone suareza pri barci ko se je mučil dat prvi gol
Baletka
15. 10. 2016 18.55
+0
samo da ta alcacer ma res dve leve,. že prej ni bil nek presežek.. s tem transferjem so brcnl v temo.. munir bi od takih priložnosti vsaj pol jih zakluču..
dajno
15. 10. 2016 19.31
+1
pogan
15. 10. 2016 18.46
-10
razbili deportivo a vseeno 4 na lestvici.
fihner
15. 10. 2016 19.42
+6
DonDonDan
15. 10. 2016 18.43
-34
Ronaldo je po vseh statistikah boljši. Messi je tipični gol-geter in nič drugega !
Baletka
15. 10. 2016 18.54
+14
nono.. če ni ronaldo gogeter, pa ga vzporedim s kakšnim ronaldinhom,.. je pa CR skoraj kot novaković hahah
Baletka
15. 10. 2016 18.57
+10
kaj pa tebi sploh pomei statistika? assistov ma načeloma messi več, passov nasploh definitivno več,. odstotek passov boljši.. golov sta pa tam tam vedno na koncu sezone.. sam tok, v grobo, da boš razumel..
Baletka
15. 10. 2016 19.11
+6
že primer.. če je ronaldo slučajno najbolši strelec prvenstva.. ima na koncu leta mogoče celo eno podajo za gol.. kar ti ubistvu veliko pove, kdo je golgeter, ter kdo ma bolj polno predvsem pa POZITIVNO statistiko
fafajonka
15. 10. 2016 19.36
+10
Eni mešajo najboljši strelec z najboljšim nogometašem.....potem Zidane nikoli ne bi dobil nobene žoge.
apodgraj
16. 10. 2016 09.03
+6
Ronaldo je na tekmi proti Betisu bil ponovno v svojem elementu ekstaze , ko je zadel svoj nič kaj pomemben gol . Za njega pa, kot , da je s tem golom rešil finalno tekmo LP . Ker pa to ni bila odločilna tekma, še manj pa gol odločitve , pomeni le to , kako pomembna je njenu osebna statistika . Res je , da ni jasna meja med najboiljšim strelcem in najboljšim igralcem in da se občajno najboljšega strelca , kar avtomatsko proglasi tudi za najboljšega igralca na svetu . Kar pa je skregano z vsako logiko .
Symbolic
16. 10. 2016 09.59
+4
Mah... zakaj dokazovat nekomu, da je sneg bel... Angleži to določajo z eno besedo: "skill" kar pomeni veščina, spretnost, izkušenost, strokovno znanje, talent ... Glede na "skills", Ronaldo gleda Messija, s precejšne razdalje, v hrbet!
mmmmmmmnnnnnnmmm
16. 10. 2016 10.36
golgeter?koliko golov je te dal letos?pomoje maš na fb njegovo sliko namesto svoje pa se dereš okol hala madrid..
grozjak
16. 10. 2016 21.57
FC Chelsea2
15. 10. 2016 18.31
-25
ampak kakšen slučaj spet za argentino ni zmogel igrati a zdaj je čudežno popolnoma zdrav.
Baletka
15. 10. 2016 18.37
+18
več kot očitno je popolnoma zdrav, glede na to da je odigral dobrih 20min tekme ane?
fihner
15. 10. 2016 19.43
+8
KardinaIFrancRodeVKristusu2
15. 10. 2016 18.28
+28
V glavah poznavalcev je Messi najboljši nogometaš zadnjih 20 let.... Le v glavi Kristine je najboljši Kristina...
FC Chelsea2
15. 10. 2016 18.33
-32
zame ni ne prvi ne drugi najboljši v zadnjih 20 letih. zame je bil in najboljši zidane.
Baletka
15. 10. 2016 18.38
+19
zidane je že res eden izmed top 5, ni pa top.. bi dal še kakega pred njega, definitivno "pravi" ronaldo, pa zame osebno vsaj še ronaldinho..
DonDonDan
15. 10. 2016 18.41
-4
Najboljši je bil Pele, dokler niso izumili "klizave" in so mu s tem lomili noge, sodniki pa nič.
dajno
15. 10. 2016 19.32
Ka pa mislis
15. 10. 2016 19.33
-5
Ti si ful mocna referenca?! Pnavad je vse kontra kar zines
fafajonka
15. 10. 2016 19.34
+3
Najbolši je bil Sedeči Bik, ko so še indijanci brcal kožnato kepo.....:D
Die einemaister
15. 10. 2016 19.46
-4
najboljši je Diego Maradona, bog je že vedel, zakaj mu je podaril "božjo roko"
laycan
15. 10. 2016 19.51
+0
2004 je pričel igrat v prvi ekipi Barcelone.od kje tebi 20 let.najboljši nogometaš.prepoznaven je zadnjih 10 let.ti poznavalec.
fihner
15. 10. 2016 18.27
+8
Bravo Barca, to mi delaj!!
KardinaIFrancRodeVKristusu2
15. 10. 2016 18.23
+21
Popolna dominacija Messija.... Ne le kot strelec, ampak tudi kot playmaker in podajalec.... Z Messijem Barcelona dobesedno dominira, brez njega pa je povsem izgubljena in ne more premagati niti tretjerazrednih klubov.....
VaSi4658
15. 10. 2016 18.23
-5
Baletka
15. 10. 2016 18.39
+2
očitno res spremljaš nogomet? a veš kok tekem so odigral zdej brez messija? in kok so mel brez messija slabih rezultatov? definitivno se messi v igri pozna,. se pa načeloma brez večjih rotacij znajde barcelona v igri tut brez njega.. vsaj po rezultatih sodeč
Baletka
15. 10. 2016 18.42
+2
tut dns v prvem polčasu BREZ messija, so igral dominantno kot že dolgo ne. edini fail, kot sem že ob samem transferju reku,. ta paco alcacer.. pomoje eden redkih, ki ima dve leve.. hahah
Profiil
15. 10. 2016 18.57
+5
fenixxx upam da se boš javil in vzel besede nazaj ko se bo Pacu odprlo in bo začel zabijat kot to ve in kot je dokazal že pri Valenciji.. Mimogrede prva sezona Suareza je bila podobna tej Alcacera.
Baletka
15. 10. 2016 19.08
+1
mislim, da mam pravico do svojega mišljenja.. gre se predvsem zaradi samega transferja, ko je odšel munir, ki je na začetku sezone pokazal v kakšni formi je bil, ter kako razume barcino igro.. definitivno bi bil munir še s kako sezono več, pa že letošnjo večji + kot pa Paco. Pa pustmo igro pri Valenciji, spet ni bil nek presežek..
bondjanez
15. 10. 2016 20.26
+2
Minir niti pod razno ni imel toliko sans. Ce boPacotu zalavfalo, bo bomba.
bondjanez
15. 10. 2016 20.26
+3
Clovek je vadno tam kamor gre zoga. Se podesi nisan pa bo. Samo ne vem kdo bo sedel.