Nogomet

Španke prve finalistke svetovnega prvenstva

Auckland, 15. 08. 2023 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španske nogometašice so prve finalistke svetovnega prvenstva, ki poteka v Avstraliji in na Novi Zelandiji. V prvem polfinalu so pred 43.217 gledalci z 2:1 premagale Švedinje in se sploh prvič prebile v finale SP. Za drugo finalno vstopnico se bodo v sredo pomerile Avstralke in Angležinje.

Švedska - Španija
Švedska - Španija FOTO: AP

V napeti končnici srečanja je prva zadela Španija, ko je v 81. minuti gol dosegla komaj 19-letna napadalka Barcelone, Salma Paralluelo. Paralluelova je v igro vstopila v drugem polčasu, ko je v 57. minuti zamenjala dvakratno najboljšo nogometašico na svetu in klubsko kolegico pri Barceloni, Alexio Putellas. Slednja sicer še ni stoodstotna po hudi poškodbi, ki jo je staknila dan pred začetkom zadnjega evropskega prvenstva.

Ko se je že zdelo, da bodo Španke tekmo mirno pripeljale do konca, je sledil šok. Švedinje so namreč prek Rebecke Blomqvist v 88. minuti izenačile, španske nogometašice pa se niso predale in minuto pozneje znova povedle. Tokrat je zadela branilka Real Madrida, kapetanka Olga Carmona Garcia, ki je izkoristila podajo klubske kolegice Terese Abelleira Duenas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nedeljskem finalu v Sydneyju se bo Španija pomerila z zmagovalkami dvoboja med sogostiteljico prvenstva Avstralijo in evropsko prvakinjo Anglijo, ki se bosta v polfinalu pomerili v sredo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
15. 08. 2023 15.07
-1
Sodnica bi morala podeliti saj 3 rumene kartone, pa se ji zdelo, da so vredni, da rumeni karton potegne iz žepa in malo pomaha z njim.
nestabilen
15. 08. 2023 13.27
+3
Paralluelo seksi,lepa in ze pri 19 najboljsa na svetu.
MOJSTER SQIRTINGA
15. 08. 2023 12.54
+3
Zdaj pa pride avtobus Švedinj v Slovenijo.