Nogomet

Real zlahka brez Ronalda, kaj pa bi Barca brez Messija? Argentinec genialno osmešil Celto, 'nor' gol tudi Neymarja

Eibar, Barcelona, 04. 03. 2017 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Barcelona se je na gostovanje Paris Saint-Germaina ogrela s še eno visoko zmago, ob kateri je odštevanje do slovesa trenerja Luisa Enriqueja močno polepšal neustavljivi Lionel Messi (5:0). Real Madrid je popoldne brez težav ugnal Eibar (4:1). Ob odsotnosti Garetha Bala in Cristiana Ronalda je dva gola prispeval kritizirani Karim Benzema.

James Rodriguez v naročju Karima Benzemaja, oba pa pod budnim nadzorom Luke Modriće na stadionu Ipurua.
James Rodriguez v naročju Karima Benzemaja, oba pa pod budnim nadzorom Luke Modriće na stadionu Ipurua. FOTO: AP
To je bila zadnja preizkušnja za Real in Barcelono pred povratnima tekmama osmine finala Lige prvakov. Na Kanalu A in VOYO s prenosi začenjamo v torek, ko bo beli balet ob 20.30 gostoval pri Napoliju, Barcelona pa bo dan kasneje ob istem času na Camp Nouu lovila zgodovinski preobrat proti Paris Saint-Germainu.

Gostovanje pri Eibarju bi se lahko hitro spremenilo v "bananin olupek" za Real Madrid, ki je tako razočaral na nedavni tekmi z Las Palmasom (3:3) in dovolil Barceloni, da vsaj do njunega medsebojnega obračuna (če bosta seveda obe moštvi do takrat le zmagovali) v boju za naslov odloča o svoji usodi. Poti v Baskijo so se v taboru belega baleta lahko toliko bolj bali zaradi odsotnosti prvega strelca Cristiana Ronalda in Garetha Bala, povratnika, ki je na tekmi sredi tedna izgubil živce in dobil rdeči karton. A vnovič se je izkazalo, da Real morda zaigra celo bolje, ko lahko z "rezervisti" zaigra malce bolj svobodno. Trener Zinedine Zidane je premešal postavo in na levi bok namesto Marcela postavil Nacha Fernandeza, v ekipo sta se vrnila Luka Modrić in Casemiro, v napadu sta bila poleg Karima Benzemaja še Marco Asensio in Lucas Vazquez, priložnost pa je dobil še James Rodriguez. Benzema se je že v prvih sekundah znašel v priložnosti, a si slabo ustavil žogo, kljub vsemu pa trener domačih Jose Luis Mendilibar, ki je bil kazensko na tribuni, ni mogel biti zadovoljen nad izgledom svojih varovancev. Ti so po 15 izenačenih minutah precej nesrečno zaostali, po predložku Asensia na drugo vratnico je napako storil Antonio Luna, do strela je prišel Benzema in  po neposrečenem poskusu obrambe vratarja Yoela Rodrigueza je Francoz z drugim strelom pospravil žogo v mrežo za zgodnje vodstvo. 

Kapetan Reala Sergio Ramos je po tekmi na stadionu Ipurua spregovoril tudi o sestanku s soigralci in zanikal, da je kdaj dejal, da Cristianu Ronaldu ni potrebno teči. "Sestanki so dobri, to se dogaja v najboljših družinah, ko so težave, jih zgrabimo za roge in se soočimo z njimi, da nam ne škodujejo. Ni res, da sem rekel to (o Ronaldu, op. a.), to je netočno. Tisti, ki je to objavil, naj objavi popravek in pove resnico. Pogovorili smo se ob polčasu tekme z Las Palmasom, a naši pogovori niso prišli v javnost in to me je razveselilo. Oni dan pa nisem rekel, da Ronaldu ni potrebno teči, tu tečemo vsi. Vsi smo enaki in ključna je konkurenca. Če nam kaj ni prav, ponavadi govori (Luka) Modrić, oni dan pa tega ni storil, v medijih pa se je pojavilo, da smo ušesa navili Iscu in (Alvaru) Morati. Naj se poišče tisti, ki je v javnost poslal to informacijo. Razumem, da je potrebno prodajati, a kredibilnost je nad vsem."

V 26. minuti je bilo že 2:0, potem ko je Rodriguez pred vrata na oddaljenejšo vratnico poslal izvrstno visoko žogo, ob kateri je vratar domačih ostal kot vkopan na svoji črti, Benzema pa je že z drugim golom z neposredne bližine še dodatno utišal kritike na svoj račun. Francoz je v 30. minuti poskrbel tudi za tretji gol, tokrat s podajo, ki jo je z desnega boka v padcu prek Yoela izvrstno podaljšal Rodriguez. Kolumbijec je gol proslavil z namestnikom kapetana Marcelom, kapetan na zelenici Sergio Ramos pa je v 38. minuti na drugi vratnici požrtvovalno ustavil Sergija Enricha. Še pred polčasom bi lahko Real povišal tudi na 4:0, a je Asensio po izvrstnem protinapadu le za las zgrešil s strelom mimo vratnice. Yoel je moral nato ustaviti še Benzemaja in tudi Asensia, tudi po začetku drugega polčasa pa ga je hitro preizkusil Realov srednji napadalec in nekdanji član Lyona, ki je preslabo meril s strelom v daljši kot. Ruben Pena je imel novo priložnost za Eibar v 52. minuti, tokrat je bilo ključno posredovanje delo Danila. Na drugi strani je Asensio le uspel zadeti po skoraj točno uri igre, ko je najprej lep strel Rodrigueza zadel okvir vrat, mladi španski napadalec pa je v mrežo iznajdljivo pospravil odbitek. Eibar je prišel do zasluženega zadetka v 72. minuti, še prej pa so sodniki po slabem posredovanju Realove obrambe upravičeno razveljavili gol Gonzalu Escalanteju, ki je bil po odbijanju žoge v kazenskem prostoru v prepovedanem položaju, ko jo je potisnil prek črte. Modrić je dobil stoječe ovacije večjega dela stadiona, ko ga je Zidane zamenjal z Mateom Kovačićem, že v naslednjem napadu, natančneje v 72. minuti, pa je Pena izkoristil predložek nekdanjega realovca Pedra Leona za končnih 1:4. Leon je ob pripravi akcije sicer po obrazu udaril Nacha, a je sodnik pustil prednost, Pena pa je v skoku zelo spretno preusmeril žogo mimo Keylorja Navasa. Real, ki ima v žepu še prestavljeno tekmo s Celto, je pred večerno tekmo Barcelone ravno s severnjaki iz rok Kataloncev spet iztrgal vodilni položaj na lestvici.

Neymar in Messi (na fotografiji) sta v prvem polčasu prispevala ena lepših zadetkov sezone.
Neymar in Messi (na fotografiji) sta v prvem polčasu prispevala ena lepših zadetkov sezone. FOTO: AP

Na Camp Nouu je bila kasneje zvečer na sporedu prva tekma po tem, ko je trener članskega moštva Luis Enrique presenetljivo hitro napovedal, da se po koncu sezone poslavlja. Enrique je pred navijače, ki so ga kljub kritikam v zadnjih letih, te so se še okrepile po porazu s Paris Saint-Germainom v Ligi prvakov, glasno podprli, poslal postavo brez kapetana Andresa Inieste, osrčje obrambe pa je v postavitvi 3-4-3 po tekmi premora tvoril tudi Gerard Pique. Celta, nekdanja ekipa Enriqueja, ki jo je izjemno uspešno vodil pred povratkom na Camp Nou, je na prvi medsebojni tekmi v sezoni nadigrala Katalonce na domačem Balaidosu, kjer se bo moral do konca sezone na prestavljenem obračunu zglasiti še vodilni madridski Real, ki je pred spopadom Barce s sinje modrimi z zmago nad Eibarjem (4:1) spet prevzel vodstvo na lestvici. Barca je hitro prevzela pobudo, a tekma je bila povsem drugačna od tiste prve v sezoni, saj je bilo priložnosti zelo malo. Celtino obrambo sta dvakrat izigrala le Lionel Messi in Neymar, strel prvega je po desetih minutah igre brez težav ukrotil gostujoči vratar Sergio Alvarez, Brazilčev poskus v enem naslednjih napadov z desnega boka pa je bil povsem zgrešen. V 19. minuti so sinje modri srečno preživeli po izvrstnem pobegu Luisa Suareza, ki je v svojem slogu, med nogami, preigral branilca in prišel pred Rodrigueza, a je s strelom z roba 16-metrskega prostora zadel vratnico, to pa je v nadaljevanju akcije zadel še Messi s svojo slabšo desnico, okroglo umetno usnje pa se je od aluminija odbila v Rodrigueza in končala v kotu.

Messi je prvi gol večera proslavljal s precej pomenljivimi gestami v smeri klopi oziroma častne tribune. Argentinec je "simuliral" telefoniranje in kazal v smeri glavne tribune: mar pričakuje klic klubske uprave, ki kljub iztekajoči pogodbi še ni podaljšala zvestobe z edinim nezamenljivim članom članske ekipe?

Celta je v 21. minuti odgovorila prek Facunda Roncaglie, ki bi kmalu izkoristil slabo posredovanje domače obrambe ob izbijanju prostega strela, Samuel Umtiti je argentinskemu branilcu nehote celo namestil strel, a je Boce Juniors, Genoe in Fiorentine v padcu meril le za las mimo vrat Marca-Andreja ter Stegna. Gledalci so bili na nogah v 23. minuti, ko sodnik Antonio Gil manzano, ki je dvignil toliko prahu na nedavni tekmi velikega rivala Real Madrida, ni pokazal na belo točko po padcu Neymarja. Brazilca je v kazenskem prostoru z nespametnim drsečim štartom ustavil Hugo Mallo, ki je najprej odnesel napadalčevo nogo, nato pa resda tudi žogo. A nezadovoljstvo s Camp Noua je v huronsko slavje hitro spremenil Messi, ki je v 24. minuti zabil enega lepših golov kariere: najprej je "obrnil" nasprotnika na sredini igrišča, nato pa sam popeljal žogo do kazenskega prostora in zadel ob vratnico. Dobrih deset minut pred koncem polčasa bi se lahko med strelce vpisal tudi Rafinha, a se ob Rodriguezu, ki je bil daleč iz vrat, po podaji razigranega Ivana Rakitića ni odločil za strel s precejšnej razdalje, v nadaljevanju akcije pa si je brazilski reprezentant lepo pripravil strel, ki pa je bil lahek plen Celtine št. 1. Še en fantastičen gol je lahko do polčasa pozdravilo katalonsko občinstvo, zabil ga je Neymar, ki je po akciji Rakitića in podaji Messija z delikatnim "lobom" ukanil Rodrigueza za 2:0. Drugi polčas je Barcelona začela podobno prepričljivo in v tej sezoni večkrat neprepričljivi Sergi Roberto se je v 49. minuti izkazal s sprehodom skozi obrambo gostov, a ga je Rodriguez še pravočasno uspel zapreti.

Veliko bolje bi lahko že v naslednjem napadu reagiral Pique, Messi je s krasno podajo našel branilca, ki je ostal v kazenskem prostoru Celte, a se je Katalonec zapletel s preigravanjem. Barca je še naprej napadala v valovih, Neymar je imel v 51. minuti priložnost tako za strel kot za podajo, odločil se je za slednjo, a padel, njegov predložek pa tudi ni našel vtekajočega Messija. Rakitić je nato v 58. minuti povišal na 3:0, čeprav njegov gol po lepi akciji Neymarja in (slučajni) podaji Rafinhe ne bi smel veljati zaradi prepovedanega položaja, je pa hrvaški vezist z neposredne bližine lepo pospravil žogo med nogama čuvaja mreže za še boljše obete pred sredino "misijo nemogoče" na tekmi s Paris Saint-Germainom. Enrique je morda že s pogledom, uperjenim v Parižane, v 61. minuti končal večer Sergia Busquetsa, v igro je vstopil Javier Mascherano, Barcelona pa je že v prvem napadu povišala na 4:0 - Messi se je odprl na levem boku in nato pred vrata podal osamljenemu Samuelu Umtitiju, ki je v padcu prvič po prestopu iz Lyona zatresel mrežo v dresu novega kluba. Iago Aspas, tolikokrat usoden za Barcelono, je v 64. minuti nanizal številne nasprotnike, nato pa v ključnem trenutku padel. Messi mu je že čez dobesedno nekaj sekund po praktično identičnem prodoru pokazal, kako se streže rečem in žogo z desnega boka popeljal v sredino ter nato mirno zadel po tleh skozi noge enega od branilcev. Aspas je v 66. minuti popravil svojo napako in pripravil čist strel Danielu Wassu, ki pa ga je Danec grdo zapravil. V igro sta do konca tekme prišla še Iniesta in Denis Suarez, nekaj počitka pa je Enrique namenil tudi Neymarju, ki je igrišče po dolgem času zapustil ob glasnih ovacijah. Messi bi lahko v zaključku tekme dosegel tudi hat-trick, a je poskušal namesto samostojne akcije v 75. minuti zaposliti Luisa Suareza in priložnost je splavala po vodi. Tako kot tista v 82. minuti, v kateri Suarezov "soimenjak" Denis ni spremljal akcije in podaje Urugvajca, sicer bi lahko žogo potisnil v nebranjeni del mreže. Že dolgo ne tako razigrani Messi je Denisa Suareza v 89. minuti zaposlil s še eno vizionarsko podajo, strel Galicijca pa tudi tokrat ni našel poti v mrežo njegovega nekoč domačega kluba. Aspas je v zadnjem napadu na tekmi zapravil še eno lepo priložnost za vsaj častni zadetek in Barcelona je s silovito predstavo in "petardo" brez prejetega gola vnovič zavzela vrh Primere. 

Izidi 26. kroga:

Barcelona ‒ Celta Vigo 5:0 (2:0)
Messi 24., 64., Neymar 40., Rakitić 57., Umtiti 61.

Eibar ‒ Real Madrid 1:4 (0:3)
Pena 72.; Benzema 14., 25., Rodriguez 30., Asensio 60.

Leganes ‒ Granada 1:0 (0:0)
Machis 83.
Reneja Krhina (Granada) ni bilo v ekipi.

Real Betis ‒ Real Sociedad 2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (237)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
06. 03. 2017 21.45
+3
@trend zakaj te moti ker je @Hammi cestitat Realu tu na foromu z b day.Ti si zadnjic svojemu bratu tudi pa se nihce ni bunil,al te je zmotilo to ker se je pac on spomnil prvi?
Trend01
06. 03. 2017 23.08
-2
Saj nisem @hammiju..... Kje si to videl? @hammi je cool človek. Sem "onemu", ta drugem.
širimresnico
06. 03. 2017 23.31
+4
trend a ti sebe smatraš za cool človeka? in kakšni so tvoji kriteriji kdo je cool in kdo ni? a sem jaz cool ker sem te probal naučiti par stvari , ki jih nisi vedel? al si ti cool ker kopiraš iz gugla? dej razlož kako je s tem cool v tvoji glavi?
Symbolic
07. 03. 2017 13.00
+3
Selektivno Hammurabi, istočasno za nekoga plus, za drugega pa minus... Le kako ti je to uspelo? To je "dribling" v stilu Messija!
fihner
06. 03. 2017 16.28
+5
Alien, trenutno ste drugi, zato ne nabijaj gluposti, stručko!!
manucao
06. 03. 2017 20.09
-1
Tako slabo Celto bo Real v maju gladko premagal v to sploh ne dvomim.
paulista
06. 03. 2017 12.32
+5
Barca bo vzela oba naslova, je klaso boljša od Reala
gongash
06. 03. 2017 11.23
+5
zakaj niso tako igrali proti psg, mogoče se zdaj bolj trudijo, ker vejo da enrique odhaja
TomažNovak
06. 03. 2017 10.04
+12
Na današnji dan pred 115 leti sta katalonca, brata Padrós, ustanovila klub, ki je dobil ime po nazivu, ki ga je nosil Alfonso - kralj Španije. Klub se imenuje Real, po katalonsko Reial, po hammurabijevsko royal. Čestitke drugemu na lestvice španske La Lige.
alien8potnik
06. 03. 2017 11.25
-14
drugemu? (pozabil prisloniti podatek -s tekmo manj insamo točko zaostanka). s čim se vi motivirate? prav hecni ste, no. ko bo rm odigral enako število tekem in bo še zmeraj drugi, pa piši take.
TomažNovak
06. 03. 2017 12.23
+8
alien - sem že EC na Bernabeu vštel v seštevek :)))))
ledr
06. 03. 2017 14.10
+5
Kaj je to res ali se hecaš...Katalonca sta ga ustanovila???
TomažNovak
06. 03. 2017 14.50
+5
ni hec, ni hec. Nogomet je imel v Španiji zanimiv nastanek. Najprej so klube v Baskiji ustanavljali angleški mornarji, potem v Barceloni Gamper, ki je bil Švicar (1899), čez nekaj let pa sta dva brata Padrós, ki sta bila menda študenta, ustanovila še klub v MAdridu, ki je kasneje prišel pod pokroviteljstvo kralja Alfonza. In takrat se je že začelo rivalstvo med obema kluboma, dasiravno je bil takrat močan tudi Atletic iz Bilbaa.
Trend01
06. 03. 2017 14.59
-2
In iz Athletic Bilbao (Bilboko Athletic Kluba), je preko študentov v Madridu, nastal - Atlético de Madrid. A, khmmmm. Prevzel tudi drese.
Symbolic
06. 03. 2017 15.21
+6
Ne vem, če neomenjena tekma manj odtehta bistvo Hammurabijevega sporočila in sicer: 1. da sta to naredila 2 brata Katalonca! ter 2. da nihče od vnetih navijačev Reala, sramite se, tega ni vedel! Hamm: kapo dol za tole "bombico": je "majhna", vendar, zelo učinkovita! + + +
TomažNovak
06. 03. 2017 15.31
+4
Symbolic - to jaz vsako leto takole čestitam, se vidi, koliko je tukaj pravih navijačev Reala, da ne vedo niti kdaj je bil klub ustanovljen, niti kdo ga je ustanovil
Symbolic
06. 03. 2017 15.46
+4
Saj ne zamerim mladim in tistim, ki so začeli "včeraj" navijat za Real... So pa na tem forumu tudi stari (po stažu) - zagrizeni navijači, ki brez kakršnega razloga postavijo človeka "pred zid" samo, če zavohajo, da navija za Barco!Hammurabi, samo še to: GOOD MOOVE!
Trend01
06. 03. 2017 16.25
-4
Zakaj za vraga bi moral čestitati klubu za rojstni dan? In to na forumu 24ur? Resno? Ja, good mOOve. hehe. OK. Se bomo sramili.... Se že sramimo.
Symbolic
06. 03. 2017 18.12
+7
Posledica dolge lajtunge: nekdo objavi nekaj kar mu samooklicani "šef" foruma sploh ne more oponirat ... Ja... kaj naj naredi, da zaščiti svojo "kvazi-avtoriteto"? Da bi, kot po navadi, obrnil "vodo na svoj mlin" sproži čist nekaj kar nima nobene veze z aktualno tematiko, samo tolk, da pokaže, da tudi on nekaj ve in se"zmisli" nekaj okrog Atl - Bilbao... v slogu: "jaz tudi konja za dirko imam... ne morete brez mene!" Eeee... bogi tiiii!
gasilec78
06. 03. 2017 09.35
+7
Barcelona stopnjuje formo. Poteza Enriqueja, da bo zapustil moštvo je sigurno pozitivno vplivala na igralce. zagotovo je igra zadnja dva tedna vzpodbudna, prvenstvo je še kako odprto, pokal je na dosegu roke, večje vprašanje je liga prvakov. Ali je Barcelona sposobna narediti preobrat vseh preobratov? Moje mnenje je da šanse so vendar minimalne, igra je obetavna forma določenih posameznikov tudi, največje vprašanje je kako zaustaviti napadalni duo cavanni di maria, če hoče Barca kakorkoli upati potem je dejstvo da ne sme dobiti gola, začeti mora tekmo suvereno in pokazati kdo je gospodar Camp Nou vsiliti svoj sistem igre in vršiti neprestani pritisk, super bi bilo zabiti s kolektivno igro hitro dva gola, da postane Pariz negotov izkoristiti 98.000 tisoč gledalcev in takoj na začetku drugega nadaljevati z tempoom in zabiti 3 gol potem je vse mogoče. Ampak kot sem rekel teorija je eno praksa je drugo. Bo težko ampak vsaj forma zadnjih dni mogoče daje nekakšno malo upanja in izkorisiti mogoče slab večer PSG-ja. Bomo videli.
alien8potnik
06. 03. 2017 11.26
-5
vsiliti sistem igre? misliš, dobiti sredino najprej? težko z vezisti, ki jih imate. psg ima boljšo vezno linijo.
Campeones34
06. 03. 2017 14.42
+2
Vse bo odvisno kako bo psg pristopil k igri, če se bo odločil samo branit rezultat, se jim lahko maščuje.
Symbolic
06. 03. 2017 15.33
+1
Lahko Mino, samo vemo kako se Barca muči z bunkerom...
Symbolic
06. 03. 2017 18.19
+2
Matuidi, di María, Verratti, Draxler, Rabiot, Cavani... se ti lasje pokonci postavijo... Strašno!
Barbarezo
06. 03. 2017 04.45
-1
kot sem napisal niclolikokrat..da RM lahko igra brez CRja..Balea itd..Barcrlona pac brez Messija ne more .....
alien8potnik
06. 03. 2017 11.27
-2
bibamara, vsi se staramo. ti, jaz, ronaldo ... celo messi.
mmmmmmmnnnnnnmmm
05. 03. 2017 19.54
+2
beli sekret se reče temu..
mmmmmmmnnnnnnmmm
05. 03. 2017 19.56
+5
pa posranko ronaldo najbolj plačan ..pa največja zguba med temi ..no večji so še samo ostali z madrida ki igrajo za drobiž proti ronalderju..hahah
grozjak
06. 03. 2017 08.05
+4
zanimiv način nabiranja plusov.....glumiš opico.....
alien8potnik
06. 03. 2017 11.28
-2
berglander, bojim se, da ne glumijo ... takšni so nekateri. pa ne žalimo opic, to so plemenite živali, česar za tegale tu ni mogoče reči.
kameltrajbar
05. 03. 2017 17.18
+7
....)))))))..kako pretiravate...))..celta in eibar nista merilo...:)...
manucao
05. 03. 2017 17.29
+7
Erik Volk
05. 03. 2017 19.55
-2
Se strinjam...vendar imamo iz zadnjih sezon v Ligi prvakov dokaj slabo sliko iz strani Pariza in MC...ki sta veliko vlagala v igralce...ju je pa vedno izločala prav Barca...in veliko več dosegal tudi Atletiko iz Madrida...jasno tudi Real. Prav zato Parižani niso veljali za favorite...kar pa že nekaj sezon ne drži! Preveč so favorizirali Barco prav zaradi njihovih uspehov proti Parižanom...Toda letos z Emerijem se jim je izšlo...Pošteno povedano pa so tudi res dobili Barco v slabi formi...V zadnjem tednu so jo dvignili...Ta tekma bo boljša...je pa res malo šans za kak preobrat...
Symbolic
06. 03. 2017 09.07
+3
02-10-2016: Celta de Vigo - Barcelona 4:3 ... to ni bilo tako daleč nazaj, a ne? S tem, da je v 31. min bilo 2:0, v 33. pa že 3:0 za Celto! Nobenega se ne sme podcenjevati!
Erik Volk
05. 03. 2017 16.52
+2
Ja...danes lahko res rečemo, da brez Messija gre težko. V časih pa to ni bil tak problem. Imeli smo močno podkovane veziste, ki so bili dovolj. Barca mora obvezno delat na zvezni vrsti...in vse se bo izboljšalo...Messi je tisti, ki prevzame delo vezista in fantazista...vendar sam ne more vse. Pa še kiksi v napadu po super predložkih..je res preveč. Zadnja tekma pa je bila super...odličen Neymar. Sam sem mnenja, da, če vezisti lahko opravijo z odliko in se Neymar podobno razigra...pol lahko pričakujemo tudi kakšen preobrat v Ligi prvakov naslednji teden...Je mogoč...bi pa mogli v prvem polčasu močno zapretit in zabit vsaj tri gole...seveda nič prejet. Morejo uprizorit šok...iz katerega se Pariz ne pobere vsaj pol ure...Male šanse so...
Kollerik
05. 03. 2017 18.17
+5
++++++ zelo težko bo, toda upanje vedno umre zadnje
KardinaIFrancRodeVKristusu2
05. 03. 2017 15.47
+25
Brez Ronalda Real z lahkoto zmaguje.... Brez Messija pa bi Barcelona igrala v 2. ligi...... Messi je resnično nepogrešljiv, igralec ki dela razliko.... Njegovi goli, preigravanja, podaje in igra v vlogi playmakerja pa je bila proti Celti prava poezija.... O takih predstavah Ronaldo lahko le sanja.... MESSI ENOSTAVNO NAJBOLJŠI IGRALEC V ZGODOVINI.......
ledr
05. 03. 2017 15.51
+13
To je enostavno dejstvo ki se ga ne da spremeniti in naj nekateri govorijo karkoli hočejo!
KardinaIFrancRodeVKristusu2
05. 03. 2017 16.01
+15
Proti Celti je pokazal, kaj pomeni biti najboljši na svetu... Pri vseh petih golih je aktivno sodeloval: 2 gola, 2 asistenci in ustvarjena za gol priložnost z globinsko podajo.... EDEN IN EDINI: LIONEL MESSI.....
ledr
05. 03. 2017 16.09
+15
Da je nekdo najboljši, se ne dokaže skozi eno tekmo. Messi to dokazuje že nekaj let. Dejstvo je, da se tudi njemu kdaj "zgodi" kaka slaba tekma. Vsak človek pač ima kdaj kak slabi dan ali se ne počiti dobro. Ampak Messi je v zadnjih letih dokazal, da mu na planetu zemlja pač ni enakega, kaj šele boljšega! Enostavno tako je!
sinhron
05. 03. 2017 16.34
+10
Brez Ronalda Real lažje zmaguje , saj če je on prisoten , morajo vsi v ekipi igrati na njega , da lahko daje gole , če ne gre drugače se meče v kazenskem prostoru in na ta način izsiljuje enajst metrovke !
mmmmmmmnnnnnnmmm
05. 03. 2017 19.48
+2
samo ronaldo je najboljši na svetu zadnjih 20 let najboljši igralec reala...on je prva vijolina belih ostali so samo navadni igralci..sluge za kralja ronalda..tak da zlata žoga je njegova--na zadnji tekmi je dihal za klub..to je važno..ostali cepci pa samo lovijo žoge ..hahaah..modrič ima četrt plače ronalda tak da je on samo četrtina najboljšega najlepšega iz madrida..on ga da v zadnji žep pa leti 3 kroge z njim okrog igrišča
grozjak
06. 03. 2017 08.06
-2
kardinal in opica. pričakujem vajin komentar po tekmi z PSG-jem. Navijam za barco in se bom oglasil......
LaFerrari
06. 03. 2017 13.08
+0
bergi ti boljše da se ne oglasiš pa pametnejši izpadeš !!! ja pa še to ne govori več da navijaš za barco ker se te pristaši barce sramujemo tako da nehaj s takimi !!! OK
grozjak
06. 03. 2017 13.18
-2
grozjak
06. 03. 2017 13.23
-2
tudi tvoj komentar LaFičo pričakujem v sredo po tekmi....Vem pa, da boš v torek zaseden z pljuvanjem po realu in ronaldu.....Če si z slednjem pravi navijač barce, potem jaz res nisem...
grozjak
06. 03. 2017 13.23
-2
RdečiKarton
05. 03. 2017 15.47
+1
Barca bi dala Messyu 35 mio € letno z obljubo da se kader in igra gradita na njemu. Pa bo to dovolj? Man Šitty mu ponuja nesramno veliko več...
idiu3krasne
05. 03. 2017 16.22
+6
On bo ostal pri barci...nema veze denar...njemu se gre da je ekipa ok in da se štekajo ..denar je čisto postranska zadeva.
Trend01
05. 03. 2017 16.50
-8
No, no. On je nogometaš, ki je podpisal 8 pogodb z istim klubom. Z vsako pogodbo si je "sam" plačo višal.
Erik Volk
05. 03. 2017 16.55
+3
Sej ima dosti dnarja. Veliko več mu pomenijo lovorike...te dolgoročno same prinašajo močne pogodbe.
Trend01
05. 03. 2017 17.42
-5
Denarja ima že dlje časa dovolj. Tako ali tako se ve da bo podaljšal. A s krepko povišico. Ne biti naiven. Denar je sveta vladar. Lovorike že ima. Razen dveh ima vse. Plačo bo pa zanesljivo visoko zahteval. Kaj pa mu je Bartomeu obljubil rekordno? Sam je kriv, ker ga hoče z denarjem zadržat. Če mu ne bi bilo do denarja (ker ga ima tako ali tako vrh glave), bi lahko igral za "minimalca".
mmmmmmmnnnnnnmmm
05. 03. 2017 19.57
+4
kdo pa nima dovolj denarja ??ronald?'hahah ti si vsekan 100 na uro
grozjak
06. 03. 2017 08.08
-1
opica, kje si bil sredi februarja? spal zimsko spanje? zakaj se oglašaš samo ob zmagah barcelone? pravi navijač je ves čas ob svojem klubu in blati drugih......
grozjak
06. 03. 2017 14.07
nikajzadodat
06. 03. 2017 18.38
+1
Trend, no no. Saj če bi ti toliko pomenil v službi bi tudi lahko postavljal pogoje in si višal plačo. Zakaj pa ne?
Trend01
06. 03. 2017 23.13
-2
Absolutno bi tako razmišljal. A ne bi nakladal (pardon; drugi tako govorijo. Predvsem navijači.... Igra za pol štruce + ljubljansko salamo. Jaz trdim že dolgo, da je pač še eden, ki se zaveda kje je denar. Nič hudega. Prav je tako.).
ledr
05. 03. 2017 15.31
+17
Takšnega gola kot ga je včeraj dosegel zadnja dva meseca zelo slabi Neymar, vaš Ronaldo ni dal še nikoli v svoji karijeri. O genialnosti Messija pa res več ne vem, kdo sploh še lahko izgublja besede.
manucao
05. 03. 2017 15.53
-15
Sama hvala a trenutek streznitve sledi zelo hitro ...
apodgraj
05. 03. 2017 16.10
+8
Tudi ekipo Reala čaka težka tekma ., Tudi on bo moal pokazati vse svoje znanje in pri tem imeti še veliko sreče. V torek pride dan D za ekipo Reala .
grevid
05. 03. 2017 15.26
+9
Res je škoda, ker je barca tako slabo odigrala v parizu. Res ne vem kaj se jim je dogajalo tisti večer. Če bi dali vsaj kakšen gol ali 2 bi bile možnosti veliko veliko večje, sedaj pa je res, kljub temu, da so na tekmi proti Celti igrali fantastično malo možnosti. Za uvrstitev naprej potrebujejo prav mali čudež oz. mora se jim res čisto vse poklopiti, od vratarja do napadalnega tria. Praktično morajo odigrati tekmo življenja bi skoraj rekel. Ampak PSG ni Celta in dobro vejo kaj potrebujejo in kako morajo igrati. Zaprli se bodo, in igrali na kontre. En gol PSG-ja in je konec upanja. Visca Barca!
manucao
05. 03. 2017 15.56
-2
PSG se ne bo čisto zaprl. Igrali bodo previdno toda ne čisto zaprto.
apodgraj
05. 03. 2017 16.14
+6
Tako kot je PSG visoko premagal Barco na svojem igrišču . lahko tudi Barca premaga PSG s rezultatom , ki jo pelje v nadaljevanje tekmovanja. Vse bo odvisno od samega starta.in nič ni nemogoče.
ledr
05. 03. 2017 15.25
+13
Na svetu j seveda kar nekaj vrhunsko dobrih nogometašev. Ti se lahko med sabo borijo za zlato žogo. Ampak obstaja pa igralec, ki je nad temi vsemi! Je igralec, ki lahko skorajda sam premaga nasprotnika. Je igralec ki lahko s svojimi potezami uniči vsakega nasprotnika! Je igralec ki ima nadnaravni pregled nad igro. Tako celovitega, tako popolnega igralca na svetu zagotovo še ni bilo. On enostavno ni in ne rabi bit v konkurenci za zlato žogo, ker njegove genijalnosti ne more doseči nihče! On je enostavno najboljši vseh časov!
ledr
05. 03. 2017 15.21
+6
Res je. Real lahko tudi brez Ronalda zmaguje, ker ima dovolj dobro ekipo za to. Barca žal v tem trenutku nima tako dobre ekipe kot Real, pa vseeno zmaguje. Zakaj? Ker ima enega igralca ki je nadnaraven! In to je samo dokaz več, kako dober (beri najboljši) je Messi. Sam drži v vrhu ekipo ki ni tako dobra. A je tega sposoben še kdo drugi na svetu???
tom672
05. 03. 2017 15.12
+10
Lionel Messi je eden najboljših igralcev nogometa vseh časov. Je že sedaj v konkurenci Maradono in Pelejem. Lp!
ledr
05. 03. 2017 15.17
+16
Ne, da je z njima v konkurenci. Oba je že krepko prehitel!
manucao
05. 03. 2017 15.53
-13
Drago Kugler
05. 03. 2017 22.05
+4
messi je enostavno najboljši.manucao prosim ne piši oslari.
tom672
05. 03. 2017 15.09
+9
Lionel Messi je daleč najboljši igralec nogometa v tem trenutku in eden najboljših vseh časov... Barca brez Messia je povprečen klub, real in portugalska reprezentanca pa vrhunska. Zlato žogo bo pa verjetno spet dobil Ronaldo... Ker to ocenjujejo pristranski laiki ala Stare... Lp!
manucao
05. 03. 2017 15.54
+5
nikajzadodat
05. 03. 2017 16.33
+7
Slovenija je ena redkih, ki premore tako velumene novinarje, ki pokrivajo nogomet, da Messi za zlato žogo ze leta in leta ne dobi nobene točke od njih. Vedno pa REAL RONALDO max. Stare je menda letos predal to priložnost glasovanja svojemu dobremu prijatelju. Tako, da vse ostane med dobrimi prijatli. Pridružil se jim je tudi naš kapetan B. Cesar
grozjak
05. 03. 2017 15.08
+7
Škoda, ker je barca v parizu tako hudo zabluzila. Vseeno potiho verjamem v kak čudež, vsaj po tistem, kar sem videl v zadnjih dveh tekmah v ligi
ledr
05. 03. 2017 15.28
+2
Tam je bilo očitno nekaj hudo narobe. Nekaj preprosto ni štimalo v slačilnici. No. pa še nekaj tekem prej....
manucao
05. 03. 2017 15.55
+0
Dve zadnji tekmi v la ligi vsekakor niso merilo.Sporting Gijon in Celta žal niso v istem rangu kot PSG.
+3
Kar dobro je barca zgledala proti celti..ampak ce bi imeli namesto sergi roberta kaksno pametno zamenjavo bi bilo se bolje...
grozjak
05. 03. 2017 15.09
+1
Morda se pa revež podtavi nazaj na noge in bo še raztural...