Nogomet

Atletico garal za domačo zmago pred prihodom Bayerna, Oblak ostal brez dveh poškodovanih soigralcev

Madrid, 25. 09. 2016 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Madridski Atletico je za zmago nad Deportivom La Coruno v španski Primeri Division plačal visoko ceno (1:0). Antoine Griezmann je rdeče-belim sicer prinesel tri točke, trener Diego Simeone pa je moral nekaj dni pred derbijem z Bayernom v Ligi prvakov zaradi poškodb zamenjati Augusta Fernandeza in Joseja Gimeneza.

Diego Godin (zgoraj levo) v dvoboju s Celsom Borgesom in ostalimi gosti na tekmi v Madridu.
Diego Godin (zgoraj levo) v dvoboju s Celsom Borgesom in ostalimi gosti na tekmi v Madridu. FOTO: AP
Vezist Atletica Augusto Fernandez bo po poškodbi kolena, ki jo je staknil na tekmi z Deportivom, počival kar sedem mesecev. Gre namreč za težjo poškodbo kolenskih vezi, zaradi katere bo srednji vezist rdeče-belih potreboval operacijo, ki jo bodo v Madridu opravili v torek. Jose Maria Gimenez naj bi počival največ tri tedne.

Bližajoča se revanša z Bayernom v Ligi prvakov, evropski derbi bomo v sredo prenašali na Kanalu A in VOYO, še ni bila v prvem planu madridskega Atletica, ko je ob reko Manzanares za nedeljsko tekmo šestega kroga državnega prvenstva prišel Deportivo La Coruna. Jan Oblak je po uspešnem derbiju z Barcelono, prvič je Camp Nou zapustil s točko (1:1), začel v rahlo spremenjeni postavi rdeče-belih, morda tudi zaradi sredine ponovitve lanskega polfinala z münchenskim velikanom. Trener Diego Simeone je ponudil priložnost strelcu s Camp Noua Angelu Correi, Nicolasu Gaitanu in Augustu Fernandezu, domači pa niso začeli prepričljivo proti moštvu s severne obale. Emre Colak je slovenskemu reprezentantu v vratih Madridčanov zagrozil z močnim strelom z razdalje, s katerim pa Oblak v peti minuti ni imel težav. Do konca obračuna je Škofjeločan bolj kot ne počival, Atletico pa je bolj kot ne jalovo napadal. Diego Godin je bil blizu zadetku s strelom z glavo, nato pa so se za Atletico začele hude težave. Augusto, nekdanji član velike Deportivove tekmice Celte iz Viga, je obležal v solzah in moral z igrišča še pred iztekom prvih 20 minut. Deportivo se je po strelih Antoina Griezmanna srečno rešil pred zaostankom, namesto vratarja Germana Luxa pa je nato na črti vrat posredoval še Fajcal Fajr. Zamenjavo je nato zahteval še srednji branilec Atletica Jose Maria Gimenez in Simeone je moral spet prisilno spremeniti svoj taktični načrt, morda tudi za prihajajoči derbi z Bayernom.

Po še eni zapraviljeni priložnosti Griezmanna je Atleticu delo v drugem polčasu vsaj malce olajšal Fajr, ki je na sredini igrišča grdo podrl Gaitana in dobil drugi rumeni karton. Griezmannu so na začetku drugega dela tekme sodniki upravičeno razveljavili zadetek zaradi prepovedanega položaja, Atleticovi napadi pa so bili vedno silovitejši. Blizu zadetku je bil najprej Gaitan, nato je v 54. minuti na pomoč galicijskemu moštvu priskočila še vratnica, ko je udaril Yannick Ferreira Carrasco. Za las je zgrešil Filipe Luis, Lux pa je nato argentinskega rojaka Correo po prodoru ustavil s hitrim izletom iz svojih vrat. Simeone se je odločil aktivirati tudi Kevina Gameiroja in po več minutah brez pravih priložnosti je atletom le uspelo: v 70. minuti je Gameiro dobil podajo Juanfrana na robu prepovedanega položaja, a sodniška zastavica ni ustavila Francoza, ki je lepo zaposlil rojaka Griezmanna za lahek zadetek. Povsem mirnega zaključka navijači Atletica niso dobili, Pedra Mosquero je v enem zadnjih napadov tik pred Oblakom blokiral Godin in morda rešil tudi zadetek. S tremi točkami so se Madridčani vrnili pod vrh lestvice, kjer imajo točko manj od Barcelone (13) in dve manj od vodilnega Real Madrida (14).

Izidi 6. kroga:

Atletico Madrid ‒ Deportivo La Coruna 1:0 (0:0)
Griezmann 70.
RK: Fajr 45./Deportivo
Jan Oblak (Atletico) je odigral celo tekmo

Sporting Gijon ‒ Barcelona 0:5 (0:2)
Suarez 29., Rafinha 32., Neymar 81., 88., Arda 85.
RK: Lora 74./Sporting

Las Palmas ‒ Real Madrid 2:2 (1:1)
Tana 38., Araujo 85.; Asensio 33., Benzema 67.

Athletic Bilbao ‒ Sevilla 2:1 (1:0)
San Jose 27., Balenziaga 66., Aduriz 90./11-m; Nasri 55.
RK: Sirigu 90./Sevilla

Leganes  Valencia 1:2
Real
Betis ‒ Malaga 1:0
Eibar ‒ Real Sociedad 2:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DELTA22
26. 09. 2016 10.20
-2
V Sredo upam na uspeh Bayerna, so precej boljše moštvo!
tedoVV2HCmedo
25. 09. 2016 21.54
+5
Atleticu gre slabo, če je v vlogi močnejšega in igra napadalno. Najboljše mu gre, ko igra bunker in protinapade.
CURVANORD Zanetti
25. 09. 2016 20.56
+1
Brez prejetega gola bravo Oblak