Nogomet

Španci zahtevajo preiskavo tudi za Manchester City

Madrid, 04. 09. 2017 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Paris Saint Germain ni edini evropski nogometni kolektiv, ki je pod budnim očesom finančnega oddelka Evropske nogometne zveze (UEFA), sedaj naj bi po direktivi španske nogometne zveze na vrsto prišel Manchester City, ki je v poletnem prestopnem roku za vse okrepitve zapravil prav tako rekordnih 230 milijonov evrov. Bodo pritiski iz španske LaLige obrodili sadove?

Pregrešno bogati Paris Saint Germain je z mega nakupoma brazilskega superzvezdnika Neymarja jr. in čudežnega dečka francoskega nogometa Kyliana Mbappeja presegel meje zdrave pameti. UEFA je napovedala temeljito preiskavo poletnih nakupov pariških "šejkov", podobna usoda pa naj bi po poročanju španskih medijev v naslednjih dneh oziroma tednih lahko doletela tudi angleški Manchester City, ki je za svoje okrepitve porabil skupno 230 milijonov evrov.

Josep Guardiola
Josep Guardiola FOTO: AP

"Dejstvo je, da so si minulo poletje mnogi nogometni uradniki zatiskali oči pred resnico. Bolj kot ne je jasno, da smo priča kršenju finančnega fair-playa, ki ga želi UEFA v naslednjem obdobju implicirati do potankosti. Letošnje udejstvovanje PSG-ja in Manchester Citya je povzročilo veliko škodo evropskemu nogometu. Če so bili v preteklosti z naslova finančnega fair-playa kaznovani španski in klubi iz nekaterih drugih evropskih lig, menim, da je napočil čas za podrobnejšo analizo poslovanja omenjenih dveh kolektivov," je bil jasen in glasen predsednik španske nogometne zveze Javier Tebas.

Tebas je še dodal, da upa, da bodo odgovorni ljudje na Uefi vzeli pod drobnogled ne le zadnjih dveh nakupov PSG-ja, ampak celotno zgodovino sumljivih poslov tega francoskega prvoligaša, ki si po njegovih besedah očitno lahko privošči izigravanje pravnega reda in zakonov. 

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MAMATIFOTR
07. 09. 2017 12.20
ziher je kriu
TomažNovak
05. 09. 2017 13.58
Španci so zadnji, ki bi se pritoževali nad višino transferjev. Do prestopov Balea in Neymarja je bil trg nekje okoli 40-50 M za vrhunskega nogometaša. Bale je presegel magično mejo 100 mio, o Nemyarju pa ne bi izgubljali besed, saj katalonci še danes ne vedo, koliko so ga plačali (blizu 130 mio je menda).
Guilermo
04. 09. 2017 19.59
+7
Čeferin bo zdaj lahko pokazal ali je ostal še kaj pravnika ali je samo navaden funkcionarski, karierni foteljaš/predsednik. Let s go Čefo!
RdečiKarton
04. 09. 2017 20.53
+2
Sandi je šel v nogomet, da bi pobegnil od prava. Samo pomisli koga vse je moral branit pa je vedel da je kriv kolikor je živ. Če imaš kaj morale v sebi se ti zagnusi cel svet!