Nogomet

Spalletti se javno spogleduje z AC Milanom

Milano, 08. 01. 2014 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Milan bo (najkasneje) poleti iskal novega trenerja. Massimilliano Allegri je namreč potrdil, da bo po koncu sezone zapusti San Siro, med glavnimi kandidati za njegovega naslednika pa je nekdanji trener Rome Luciano Spalletti.

Luciano Spalletti
Luciano Spalletti FOTO: Reuters

Luciano Spalletti od leta 2009 uspešno vodi ruski Zenit, s katerim je tudi dvakrat osvojil naslov državnega prvaka. 54-letni strokovnjak ima sicer z moštvom iz Sankt Peterburga podpisano pogodbo do leta 2015, a je pripravljen na izziv, ki bi ga predstavljalo vodenje AC Milana. "Z vidika trenerja je trenutno najboljši čas za vodenje Milana. Vsi vedo, da se pri 'rossonerih' obetajo številne spremembe. Ena era se končuje in pripravlja se začetek nove. Z Zenitom imam podpisano pogodbo do junija leta 2015, a stvari se lahko v nogometu hitro spremenijo. Zmeraj moraš biti pripravljen na spremembe," je za priznani italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport povedal Spalletti, ki bi z veseljem sodeloval s problematičnim napadalcem Mariom Balotellijem: "Zakaj ne bi želel sodelovati z Balotellijem? Zanj bi imel nekaj nasvetov. Balotelli je močan in zelo kvaliteten nogometaš, a potrebuje pravo vodstvo. Samo vprašanje je, kdaj bo spet zakuhal kakšen čuden incident."

Adil Rami
Adil Rami FOTO: Reuters

Rami tudi uradno član Milana

Francoski nogometaš Adil Rami, ki je bil doslej v Milanu kot posojen igralec Valencie, bo kariero pri rdeče-črnih nadaljeval kot stalni član kluba. Pogodbo bodo podpisali v sredo, dobil pa bo številko 13, nekoč rezervirano za legendo milanskega kluba Alessandra Nesto. Francoski igralec je v Milanu našel zatočišče po disciplinskem prekršku v Valencii, kjer se je sprl s takratnim trenerjem Miroslavom Đukićem in soigralci. Pri rdeče-črnih je bil sicer že dva meseca, prvo tekmo pa je za italijanski klub odigral v ponedeljek proti Atalanti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

R0ss0
09. 01. 2014 18.56
''Ballotelli..............Samo vprašanje je, kdaj bo spet zakuhal kakšen čuden incident'' bo v kratekm, kakšne teden mu dam :)
wajdusna06
09. 01. 2014 12.32
+2
Ma ne vem če bo držalo. Galliani je bil v Braziliji za novo leto in praktično potrdil Seedorfa za glavnega trenerja, njegov pomočnik pa naj bi bil Jaap Stam. Hmmm... kot milanist sem zelo skeptičen...upam, da se motim!
nosa para
09. 01. 2014 03.43
+2
Glavni kandidat za trenerja je Seedorf