Nogomet

Soriano v Villarreal, Candreva v Inter, Milik zamenjava za Higuaina

Milano, 02. 08. 2016 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Dogajanje na nogometni "tržnici" je zelo živahno, čeprav prestopni rok traja vse do konca avgusta. Nekaj sprememb je tudi pri italijanskih klubih, Roberto Soriano je zapustil Sampdorio in se seli v Španijo, Antionio Candreva je okrepil Inter, Milik pa Napoli.

Italijanski nogometaš Roberto Soriano bo v prihodnjih petih sezonah igral za španski Villareal iz Madrida. Soriano, ki ima tudi osem nastopov za italijansko izbrano vrsto, je v Španijo odšel iz italijanskega prvoligaša Sampdorie. Petindvajsetletni vezni igralec, ki je svojo nogometno pot začel v Bayernu iz Münchna, je svojo člansko pot v italijanski ligi začel kot posojeni igralec Sampdorie v Empoliju, nato pa je za nekdanji klub slovenskega selektorja Srečka Katanca igral na 136 tekmah in dosegel 18 zadetkov.

Antonio Candreva
Antonio Candreva FOTO: AP

Candreva okrepil Inter
Italijanski nogometni reprezentant Antonio Candreva je po štirih letih zapustil Lazio iz Rima in bo svojo kariero nadaljeval v milanskem Interju, za katerega brani nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović.

Inter bo za Candrevo, ki je igral tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, Lazio odštel 22 milijonov evrov plus tri milijone morebitnih bonusov, 29-letni krilni napadalec pa je za Lazio igral v zadnjih štirih sezonah. Za Lazio je nastopil na 238 tekmah, dosegel je 48 zadetkov. Devetindvajsetletni Candreva se lahko pohvali tudi s 40 nastopi v italijanski nogometni reprezentanci, štirikrat pa je tudi zatresel mrežo nasprotnikov.

Milik v Napoli
Poljski nogometaš Arkadiusz Milik, ki je igral tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, bo v novi sezoni nosil dres Napolija. Za zdaj že nekdanjega napadalca nizozemskega Ajaxa bo drugouvrščena ekipa italijanske Serie A plačala 25 milijonov evrov. "V veliko čast mi bo, da bom nosil dres Napolija, ki ima strastne navijače, in želim si, da bi jih osrečil," je ob uradnem prestopu v Napoli dejal 22-letni Milik, ki bo tako zamenjal Argentinca Gonzala Higuaina. Ta je prejšnji teden za 90 milijonov evrov prestopil v Juventus.

V minuli sezoni je bil 22-letni poljski napadalec z 21 goli najboljši strelec nizozemskega državnega prvenstva, pred prihodom v Ajax pa je igral še za Gornik Zabrze, Bayer Leverkusen in Augsburg. Za poljsko izbrano vrsto je v 31 tekmah dosegel 11 golov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.