Nogomet

Šok za evropsko prvakinjo Sevillo: Emery že na pogajanjih v Parizu, Inzaghi v klub iz tretje lige

Pariz, 07. 06. 2016 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenerski vrtiljak bo pred novo sezono Sevilli očitno odnesel trofejnega trenerja Unaija Emeryja. Baskovski strateg je bil v preteklosti že na radarju AC Milana, a naj bi se zdaj že pogajal za odhod k Paris Saint-Germainu. Nekdanji napadalec in trener Milana Filippo Inzaghi pa že ima novo službo.

Unai Emery bo moral s PSG, če bo njegov prihod potrjen, hitro osvojiti Ligo prvakov ali priti vsaj v polfinale.
Unai Emery bo moral s PSG, če bo njegov prihod potrjen, hitro osvojiti Ligo prvakov ali priti vsaj v polfinale. FOTO: Reuters
Nekdanji italijanski reprezentant Filippo Inzaghi bo v prihodnji sezoni vodil nogometno ekipo iz Benetk, ki se je letos prebila v tretjo italijansko ligo. 42-letni Inzaghi je v trenerske vode prestopil 2012. Najprej je bil trener mladinskih selekcij pri AC Milanu, lani pa je vodil tudi člansko ekipo, a z njo osvojil zgolj deseto mesto. Stolček je moral prepustiti Siniši Mihajloviću.

Unai Emery je tik pred podpisom pogodbe s francoskim prvakom Paris Saint-Germainom, poroča španski dnevnik MARCA. Baskovski trener, ki je s Sevillo že trikrat zapored osvojil Ligo Evropa, je izbranec katarskega vodstva PSG, kjer bodo po novem neuspešnem naskoku na polfinale Lige prvakov zamenjali Laurenta Blanca. Emery, nekdanji trener Almerie, Valencie in Spartaka Moskve, je Sevillo na poti do svojega prvega evropskega naslova vodil tudi na dveh tekmah z Mariborom, zdaj pa se po poročanju španskih kolegov že nahaja v francoski prestolnici, kjer ga bodo v naslednjih urah potrdili za novega stratega članskega moštva. Rdeče-beli bodo z energičnim Baskom zaslužili dva milijona evrov, saj je še pod pogodbo. 44-letnik naj bi predstavljal nov impulz za moštvo, ki je ob domači prevladi v zadnjih sezonah vedno znova pogorelo v boju za naslov v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Za Emeryja bo to največji izziv v karieri, saj (v finančnem smislu) ni še nikoli vodil tako močnega moštva, Sevilla pa pred novo sezono ostaja brez pomembnega člena zadnjih uspehov. Arhitekta moštva, športnega direktorja Monchija, so v zadnjih tednih prav tako povezovali s slovesom, saj naj bi si ga v Manchester Unitedu želel videti novi trener rdečih vragov Jose Mourinho. Sevilla si je z zmago v Ligi Evropa priigrala tudi uvrstitev v naslednjo sezono Lige prvakov, kjer bo PSG (tudi z Emeryjem?) med možnimi nasprotniki pariških modrih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FCL
07. 06. 2016 17.32
+1
Nikdar in nikoli ne bodo te "instant" bogati klubi (Psg, Mancity, itd..) prvaki...nikoli.