Nogomet

Sodniški futsal seminar v Ankaranu, na Euru 2016 bo sodil slovenski sodnik Zahović

Ankaran, 08. 01. 2016 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na slovenski obali, natančneje v Ankaranu, te dni poteka seminar futsal sodnikov Slovenije. Na dogodku, ki bo potekal do nedelje, je glavni cilj izobraževanje sodnikov in kontrolorjev sojenja.

Seminar v Ankaranu.
Seminar v Ankaranu. FOTO:

Prvi dan je na seminarju potekala analiza sojenja sodnikov v letu 2015 s pomočjo videoposnetkov. "Ti so pokazali nekaj zelo dobrih odločitev, pa tudi nekaj odklonov, ki so sestavni del igre. Grešimo vsi," je za 24ur.com povedal Silvo Borošak, predsednik Sodniškega odbora Futsal ZNSS, in dodal, da si od sodnikov želijo tudi povratnih informacij. V omenjeni organizaciji se lahko pohvalijo s tem, da bo na letošnjem evropskem prvenstvu v futsalu v Beogradu, ki ga bosta 2. februarja otvorili reprezentanci Srbije in Slovenije, sodil slovenski sodnik, in sicer Admir Zahović. "To je velik uspeh in izredno priznanje. Pravzaprav smo Slovenci prisotni na vseh EP s sodniškega stališča. To je izjemno priznanje za vse, ki delamo v odboru in potrditev dobrega dela. Admirju želimo veliko uspeha, prav tako pa želimo naši reprezentanci čim bolj uspešno prvenstvo v Beogradu. Naj bo to odskočna deska za Futsal Euro 2018, ki ga bo Nogometna zveza Slovenije organizirala v Ljubljani," je zaključil Borošak.

Štefan Tivold in Silvo Borošak.
Štefan Tivold in Silvo Borošak. FOTO:

Sodnik Admir Zahović nam je zaupal, da mu to, da bo lahko sodil na tako velikem tekmovanju, kot je evropsko prvenstvo v Beogradu, pomeni veliko. "Seveda je to največje priznanje za mojo sodniško kariero, najlepša nagrada v življenju." In kako je Zahović reagiral, ko je izvedel, da bo delil pravico v Beogradu? "Bil sem zelo vesel in vzhičen. Prisotnega je bilo malo adrenalina in pozitivne treme.'' Zahović, ki nadaljuje lepo tradicijo slovenskih sodniških nastopov na evropskih prvenstvih, je še zaključil, da si želi najprej dobro oddelati evropsko prvenstvo. "Če bo tam vse v redu, so seveda želje in cilji, da enkrat sodim tudi na svetovnem prvenstvu, ki je še večje tekmovanje.''

Sodnik Zahović bo sodil na EP v Beogradu.
Sodnik Zahović bo sodil na EP v Beogradu. FOTO:

V soboto in nedeljo na seminarju, na katerem je vodja izobraževanja Štefan Tivold, sledijo nadaljnje analize sojenja in videoposnetkov, zadnji, zaključni dan pa bodo v Ankaranu tudi video testiranja ter podelitev sodniških grbov mednarodnim sodnikom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sršen
08. 01. 2016 20.51
+5
A naša abeceda ima po novem 26 črk ali več???????
KardinalFrancRodeVKristusu
08. 01. 2016 19.49
+4
Bravo Zahović!.... Končno ti je nekaj uspelo, kar ti v NK Maribor nikoli ni....
SavaRe
09. 01. 2016 09.14
-2