Nogomet

Smrt navijača

Bogota, 28. 07. 2008 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Navijači nogometnega moštva Santa Fe so se nad privrženci Americe iz Calija znesli še pred začetkom tekme. V spopadu dveh skupin je zaradi vbodnih ran navijač izgubil življenje.

Navijači iz Santa Feja so med vožnjo z avtobusom proti stadionu skozi okna opazili trojico navijačev Americe. Vozniku so naročili, naj zapelje pred trojico in odpre vrata avtobusa, skozi katera se je vsula horda podivjanih nogometnih huliganov ter obkrožila nesrečne navijaške rivale.

Dvoboji Santa Feja in Americe ne minejo brez nasilja.
Dvoboji Santa Feja in Americe ne minejo brez nasilja. FOTO: Reuters

Dva sta uspela pobegniti pošteno pretepena, njunemu prijatelju pobeg ni uspel. Zaradi številnih vbodov z nožem je izkrvavel še preden so na na prizorišče prispeli reševalci. Kolumbijska policija je dohitela avtobus in aretirala 42 navijačev ter voznika, ki je obtožen soudeležbe, če ne bo uspel dokazati, da so ga v manever, ki je bil usoden za mladega kolumbijskega navijača, prisilili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mrshi
29. 07. 2008 16.37
No sej mas prov mb-fan. Sj mene ni blo zravn. Js sam vem to kar sem slisov po tv ju. Omenjeno je blo pa tud da bo policija podala ovadbo zoper clane viol, tko da so ocitno tud policisti verjel, da je blo tko kokr so novinarji poročal. Zj js ne vem a so novinarji prov poročal, oziroma al so se policisti obrnil proti vam. Js sam nekj vem. Ce bi ti al nekam su pa bi te js pocakov pa prefukov sam zarad tega ker mas mb tablco se ti tud neb zdel to prevec fer. Ce je pa to nacin navijanja pol pa tud ne vem. Normaln clovk gre gledat sportno tekmo (ni nujn fuzbal, sj drgac tud drugi sporti obstajajo, kjer so noben ne pretepa) pa navija za svoje mostvo, ce pac zgubijo gres mirno dam. Ce pa tega ne zmores si pa pac primitivc. Pol pa ok. Js mam crno majco ti pa belo. Men to ni vsec. Gremo se tepst. Mislm cej to enim normaln pol ste res na nivoju malckov v vrtcu. Tm se tko problemi resujejo.
mb-fan
29. 07. 2008 11.07
Mrshi glej ce sploh polek nisi bla oz. biu nemores govori9t kdo je koga napado ... tisti ko se tucemo z drugimi navijaci se poznamo z vodjo od GD nevem od vseh navijacov ... in mamo priloznost se dogovorit ki pa kdaj preko telefona ;) tudi opstajajo za info ! ... NE PA KVASIT BEDARIJ PA KOZLARIJ KER MI GRE NABRUHANJE KER NIMATE ENI POJMA O ULTRASIH IN O HOOLIGANIH ... mr.remington ti pa sem i ne osmesi pa prosim ne uporablaj nasga imena vec nikjetr na internetu VIOLE je sveto ime ;) ... AJA PA SE ZADNJE RAZMISLITE PA SE POZNAIMAJTE PREDN BLEKNETE ZMAZEK ;) SAMO EN JE KLUB SAMO ENA CAST SAMO TI SI NAS GREMO MARIBOR !!!
marjanr
28. 07. 2008 16.43
v sloveniji še noben ni umrl tak da
marjanr
28. 07. 2008 16.42
ja valda da so viole hrvate se oni bi nas tudi če bi mi tja prišli
mr.remington@gmail.com
28. 07. 2008 15.53
Sej tukaj je prišlo samo do pretepa. 1 mrtev, drugače pa je vse OK....
Vrti Vrtula
28. 07. 2008 15.18
filozofi......
Mrshi
28. 07. 2008 13.54
Aja marjanr? Ko so pa nedolgo nazaj v MARIBORU, sredi križišča napadli hrvaške navijače, ki so se mirno peljali na PRIJATELJSKO tekmo, jih je pa napadu kdo??? Mogoče avstrijski ali pa madžarski navijači.
marjanr
28. 07. 2008 11.55
kaj je s tabo mr. remington viole so najbolši navijači daleč pred vsemi v sloveniji kar se tiče navijanja tudi ko zaostajamo se to na navijanju ne pozna kar se pa tiče huliganstva pa v sloveniji sploh ne obstaja rajši si poglej malo druge države v sloveniji pa normalno da pride do kakega pretepa samo to ni nič narobe
mr.remington@gmail.com
28. 07. 2008 11.41
Navijači? Vse huligane v zapor in na prisilno delo, začel bi pri naših Violah in Green Dragonsih, ki imajo kar nekaj primernih kandidatov.