Nogomet

Slovo ene od ikon slovenske nogometne reprezentance: umrl je dr. Vasja Kruh

Ljubljana, 03. 10. 2016 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Priprave slovenske nogometne reprezentance na pomembni kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2018 v Rusiji je zmotila žalostna novica. Umrl je dolgoletni zdravnik članske izbrane vrste dr. Vasja Kruh, s katerim je Slovenija kovala največje uspehe pod taktirkama Srečka Katanca in Matjaža Keka.

Dr. Kruh (levo) z nekdanjim selektorjem Matjažem Kekom, ki je Slovenijo popeljal na SP 2010 v Južno Afriko.
Dr. Kruh (levo) z nekdanjim selektorjem Matjažem Kekom, ki je Slovenijo popeljal na SP 2010 v Južno Afriko. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska nogometna reprezentanca je priprave na tekmi s Slovaško in Anglijo začela z žalostno novico. Bitko z boleznijo je namreč izgubil dolgoletni zdravnik slovenske reprezentance Vasja Kruh, ki je bil del ekipe pri največjih uspehih Slovenije. Slovenski nogomet je od ponedeljka zavit v črno. Bitko z boleznijo je izgubil dr. Kruh, dolgoletni zdravnik slovenske nogometne izbrane vrste, ki je to delo opravljal kar 15 let. Umrl je star 71 let. Primorec, vselej pozitivnega duha, je svoje življenje posvetil medicini in nogometu. Nogomet je igral za Gorico, pozneje pa v klubu deloval kot zdravnik. Leta 2000 je postal zdravnik slovenske reprezentance, takrat na pobudo selektorja Srečka Katanca. Kruh je bil zdravnik slovenske reprezentance 15 let in bil poleg pri vseh največjih uspehih. V zadnjem obdobju je bil tudi član zdravniške komisije pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.