Nogomet

Slovenci na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij z 2:0 boljši od Čehov

Velenje, 26. 03. 2012 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Velenju v dodatnih kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v prvi tekmi gostila Češko in jo premagala z 2:0 (1:0).

Slovenija je tekmo začela v postavi Primož Zorč, Igor Osredkar, Rok Grželj, Alen Mordej, na vratih pa je bil Damir Puškar. Uvod je bil dober, dodaten impulz pa je celotni tekmi dala tudi slovesnost pred prvim udarcem. Predsednik NZS Aleksander Čeferin in predsednik komisije za mali nogomet Vlado Močnik sta obdarila dva slovenska jubilanta - Benjamin Melink je dobil priznanje za 100. nastop, Kristjan Čujec pa za 50.

Slovenci so prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu proti Češki dobili z izidom 2:0.
Slovenci so prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu proti Češki dobili z izidom 2:0. FOTO:

Že v 2. minuti je preko vrat meril Mordej, v 4. minuti pa so Čehi blokirali Osredkarja, pri strelu je bil tudi Zorč. Dvakrat so Puškarja ogreli gostje. V 4. minuti je selektor Andrej Dobovičnik poslal na parket športne dvorane v Velenju nove moči - Uršič, Čujec, Melink, Fetič -, ki gostom niso dale dihati. Ko so gosti prišli preko polovice, so bili najbolj nevarni po levi strani. Tam je deloval izkušeni rutiner Michale Mareš. Dvakrat je meril. Enkrat je dobil blok, drugič pa je bil uspešen Puškar. V 7. minuti bi lahko gostje vodili, pa jim ni uspelo, ko je Slovenija povsem na desni strani pozabila na Michala Seidlerja. Na srečo je bil Puškar zopet na svojem mestu.

Nagrada za požrtvovalne Slovence je prišla v 10. minuti. Zorč, Fetič in Uršič so vršili pritisk, Fetič je prišel do žoge in premagal še vratarja Liborja Gerčaka za vodstvo z 1:0. Med 12. in 15. minuto pa so prišle češke minute. Grozili so, a slovensko srce in velika požrtvovalnost fantov ter tudi nekaj sreče žogi niso dali poti v mrežo. Po minuti odmora se je Slovenija zopet razživela. Čujec je stresel prečko, za piko na i pa navezal nase celotno češko obrambo, ki je izpadla sila nebogljena.

V drugem polčasu so Čehi vršili pritisk, prvih deset minut se je igralo na njihovi polovici. Kljub temu Slovenija ni klonila. Še več, v 30. minuti je sledil hiter protinapad "tri na dva", ki ga je po sredini s strelom s kakih desetih metrov zaključil Uršič. V zadnji minuti bi lahko Čujec povišal na 3:0, a je tudi 2:0 dober rezultat pred povratno tekmo v Pragi. Slovenska reprezentanca bo tam sicer nekoliko oslabljena, saj si je Melink prislužil drugi rumeni karton in na Češkem ne bo smel igrati.

"Prvi polčas derbija je odigran. Fantje so si zmago zaslužili. Res so se srčno borili in izpolnili vse, kar smo se dogovorili pred tekmo s Čehi. Upam, da bomo vsaj takšno predstavo ponovili tudi na Češkem in se uvrstili na svetovno prvenstvo," je po tekmi za STA povedal selektor slovenske reprezentance Andrej Dobovičnik in dodal: "Težav s poškodbami za zdaj nimamo, a Benjamin Melink je dobil drugi rumeni karton, tako da ga bo treba na Češkem nadomestiti, kar pa bo izredno težka naloga."

SP bo od 2. do 18. novembra na Tajskem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DXXX7
27. 03. 2012 11.13
+7
gledal sem tekmo v živo odlično si igrali naši :)
Santa92
26. 03. 2012 21.45
+21
res se je vidlo, da so dali vse od sebe, škoda da ni bla razlika še višja, ker so meli še par lepih šans, samo res :D svaka čast
paulo19
26. 03. 2012 21.36
+21
alen bi težko začel tekmo, saj dva vratarja naenkrat ne moreta igrati, jo je pa začel njegov brat rok;) in ne uporblja se izraz dvoranski nogomet ampak FUTSAL;) drugače pa svaka čast našim fantom, sploh uršiču in zorču, ki sta odigrala izjemno tekmo