Nogomet

Slovaki z roko v roki s Poljaki podprli Čeferina: 'V naših očeh gre za izredno sposobnega funkcionarja'

Bratislava, 07. 09. 2016 21.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izredni kongres Evropske nogometne zveze (Uefa) se nezadržno približuje, krog podpornikov predsedniškega kandidata Aleksandra Čeferina pa je vedno širši. Po tem, ko je grosupeljskemu odvetniku hrbet obrnila Anglija, se je Poljakom kot podpornica Čeferinovega programa pridružila tudi Slovaška.

Čeferin (ob selektorju Sreču Katancu) je velik favorit na stavnicah.
Čeferin (ob selektorju Sreču Katancu) je velik favorit na stavnicah. FOTO: Damjan Žibert

Teden dni pred izrednim kongresom Evropske nogometne zveze (Uefa) v Atenah, na katerem bo izvoljen novi predsednik, so v sredo zvečer po Poljski nogometni zvezi (PZPN) izrazili tudi iz Slovaške nogometne zveze (SFZ). Slovaška nogometna zveza je podporo Čeferinu izrazila na uradni spletni strani, generalni sekretar zveze Jozef Kliment pa je ob tem povedal: "Volitve za predsednika Uefe so izredno pomemben dogodek za evropski nogomet in slovaška nogometna zveza se ga je lotila z vso resnostjo. Sestali smo se z vsemi kandidati, spoznali njihove programe, analizirali njihove osebnosti in preučili vse, kar predstavljajo in za kar se zavzemajo. Aleksander Čeferin je zaradi svojih let in dejstva, da do sedaj ni imel izvršne funkcije v Uefi sicer nekoliko manj znan kot njegov edini preostali nasprotnik, ampak v očeh slovaške nogometne zveze gre za izredno sposobnega nogometnega funkcionarja. Osrednje točke Čeferinovega programa sovpadajo z našimi pogledi in pričakovanji o delovanju Uefe. Zaradi tega bo naš predsednik Jan Kovačik, ob podpori izvršnega odbora, v Atenah glasoval za predsednika Nogometne zveze Slovenije."

Slovaki so druga nogometna zveza, ki je podporo Čeferinu objavila teden dni pred volitvami. Pred njimi so to v sredo storili tudi Poljaki. Predsednik poljske nogometne zveze, Zbigniew Boniek, je v izjavi za javnost zapisal, da je evropska nogometna družina pred novo zgodovinsko odločitvijo. "Življenje je polno odločitev, pogosto tudi zelo težkih," je sporočil legendarni poljski nogometaš. "Bližajo se nam volitve za predsednika Uefe. Poljska nogometna zveza, katere predsednik sem, je Uefi hvaležna za velik vložek v razvoju, vodenju in finančni podpori mednarodnemu (reprezentančnemu) nogometu. Upoštevajoč programe vseh predsedniških kandidatov, njihovo znanje, strast in odločenost narediti nekaj velikega in izrednega, bi na poljski nogometni zvezi radi poudarili, da so pred nami in evropskim nogometom tudi časi velikih izzivov in drznih načrtov. Vsi v nogometni družini se strinjamo, da potrebujemo nove, sveže ideje ter osvežujoče iniciative. Ob upoštevanju zapisanega bom, v imenu poljske nogometne zveze, na prihajajočih volitvah za predsednika Evropske nogometne zveze, v Atenah glasoval za Aleksandra Čeferina - predsednika Nogometne zveze Slovenije."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
09. 09. 2016 17.01
Čeferin, Čeferin, Čeferin, Čeferin.......zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz !
Nimasmisla
08. 09. 2016 09.43
+2
in psi bodo naprej lajali
Viejo cabron
08. 09. 2016 08.15
+6
Bravo Slovaki in Poljaki! Samo da "razbijemo" te stare Zahodnoevropske naveze v nogometu!
?enka
08. 09. 2016 08.45
-1
Bomo pa dobili enake vzhodno evropske ... In karavana gre naprej ...