Nogomet

Skomina in sodelavci bodo delili pravico na prihajajočem pokalu konfederacij

Ljubljana, 27. 04. 2017 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Eno leto pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji, bo na sporedu tradicionalni turnir poimenovan pokal konfederacij. Na omenjenem turnirju se na vsake štiri leta pomerijo prvaki vseh šestih konfederacij, svetovni prvaki in reprezentanca države gostiteljice. Na letošnjem pokalu bodo sodili tudi slovenski sodniki, na čelu z Damirjem Skomino.

Damir Skomina je že nekaj let v samem vrhu nogometnih sodnikov.
Damir Skomina je že nekaj let v samem vrhu nogometnih sodnikov. FOTO: AP

Dva meseca pred začetkom pokala konfederacij v Rusiji je Mednarodna nogometna zveza razkrila imena 36 sodnikov iz šestih konfederacij. Med njimi je tudi slovenski nogometni sodnik Damir Skomina, ki bo sodil z rojakoma Juretom Praprotnikom in Robertom Vukanom. Fifa je v sporočilu za javnost zapisala, da so sodniki priprave oddelali pod nadzorom predsednika Fifinega sodniškega odbora Pierlugija Colline in vodje sodnikov pri Fifi Massima Busacce. "Ti sodniki so vsi potencialni kandidati za SP v Rusiji, Fifin turnir, kot je pokal konfederacij, je ključ do njihove priprave. Prepričani smo, da bodo pokazali kvaliteto, ki jo iščemo," je povedal Collina.

Kazni za številne nogometne zveze
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zaradi homofobičnih vzklikov na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji denarno kaznovala Brazilijo, Argentino in Mehiko. Skupaj je Fifin disciplinski odbor izrekel kazni za devet nogometnih zvez. Brazilska nogometna zveza bo morala plačati 32.000 evrov, argentinska 20.000, mehiška pa 10.000 evrov. Albanija je sicer med vsemi zvezami dobila najvišjo kazen. Kar 92.000 evrov bo morala plačati zaradi incidentov navijačev, ki so na marčevski tekmi z Italijo med drugim na igrišče metali pirotehnična sredstva. Med kaznovanimi državami so še Italija, Iran, BiH, Poljska in Črna gora.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žac
28. 04. 2017 09.56
Seveda. A kdo bi drug? Absolutno zasluženo. Saj je v samem svetovnem vrhu. Končno so to videli oni kateri morajo. Pogruntavščina z turki,madžari in še sličnih se ni splačala. Srečno Skomina. Ti si človek kateri ne more razočarati.
felix59 drugič
27. 04. 2017 21.33
Lepo , dopingi so že pripravljeni , tudi kondomi , pa WC-ji z dvema školjkama....