Nogomet

Skesani Vidal se je izognil sojenju za prometno nesrečo

Santiago de Chile, 09. 07. 2015 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Arturo Vidal se je izognil ponižujočemu sodnemu postopku, ki mu je grozil zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter povzročitve prometne nesreče, v kateri je povsem uničil prestižnega Ferrarija. Čilski nogometni zvezdnik je dosegel dogovor s tožilstvom, sodnik pa ne bo razpisal sodne obravnave, kar pa še ne pomeni, da Vidal ne bo plačal kazni.

Nogometašu se ni prav nič dobrega pisalo, saj v Čilu s strogimi kaznimi obravnavajo prometne kršitelje in vinjene povzročitelje prometnih nesreč, za nameček pa je po nesreči, ki se je 16. junija zgodila v predmestju Santiaga ob vrnitvi po noči preživeti v kazinoju, grozil še policistu. Nazadnje je Artura Vidala le srečala pamet in se je ves v solzah javno pokesal ter opravičil, poleg tega je ostal del reprezentance, ki je v finalu Cope Americe premagala argentinske nogometne velikane za prvi osvojeni naslov prvaka južnoameriškega prvenstva.

Arturo Vidal se je izognil sojenju, a bo plačal odškodnino.
Arturo Vidal se je izognil sojenju, a bo plačal odškodnino. FOTO: Reuters

Ker je obljubil,da se bo izogibal ekscesom, je tožilstvo odstopilo od kazenskega pregona. Vezist torinskega Juventusa je v sredo stopil pred sodnika v kraju San Bernardo. Sodnik je upošteval dogovor s tožilstvom ter v tem primeru ne bo razpisal glavne obravnave, ki bi bila precej mučna za 28-letnega nogometaša. Vidal se je pred tem opravičil policistu Osvaldu Pezoi za vse žalitve in grožnje, ki mu jih je izrekel po nesreči, ki jo je sam zakrivil, vozniku drugega v nesreči udeleženega vozila bo plačal kar precejšnjo odškodnino.

Natančnega zneska čilski mediji niso razkrili, poleg tega pa bo doniral še nekaj športne opreme. Vidalu so ob tem za dve leti odvzeli vozniško dovoljenje, ob tem se je obvezal, da bo obiskoval zapornike po zaporih in jih spodbujal z motivacijskimi govori. Že pred tem se je odločil, da bo nagrado ob osvojenem prvenstvu namenil v dobrodelne namene.

Vidala, ki mu pogodba z Juventusom letno nanese 7,2 milijona evrov, se sicer drži sloves porednega fanta, leta 2011 je bil skupaj s še nekaterimi drugimi soigralci za nekaj časa izključen iz reprezentance, na začetku letošnje sezone pa je bil zaradi vpletenosti v pretep v enem od nočnih lokalov v okolici Torina kaznovan s sto tisoč evri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nmslo
10. 07. 2015 13.38
Bilo in bo:denar je sveta vladar
Trend01
10. 07. 2015 10.34
Skesan je le zato, ker so pijanega "za volanom" dobili. In slabe volje, ker bo moral čakati na novega Ferrarija. Sicer ima pa 2 leti časa.......
Realfan 1
10. 07. 2015 03.23
+7
Lep primer, kako vreden je danes denar:) sej se je skesal, ampak marsikateri 'povprecni clovek' bi bil kaznovan za tako dejanje, ljudje 'visjega sloja' pa take zadeve resijo po hitrem postopku. Hjoj, kaj vse dela denar :p
Iniesta
09. 07. 2015 22.55
+4
Denar je sveta vladar ...
acmilanpatinhhho
09. 07. 2015 21.04
-5
Sicer pa naj se veseli ker naslednjo leto maja itak nebo juve prvak. Razen če pride kaki vezist, ki je na nivoju pirla. Sicer bo kedira veliko boljše zapiral igro kot je to počel pirlo na drugi strani pa se bo na gradnji igri precej izgubilo.. Bomo videli kak bo..Tudi relacija pogba/vidal se nekaj dogaja, samo ali se bo kaj zgodilo pa je pa druga zgodba.. Naj gredo raje na ligo prvakov, v prvenstu pa naj bodo drugi.. Že zaradi zaminivosti lige. Če bo milan dobil witsla/ gundogana in enega štopera poleg vseh ostalih okrepitev, ki jih je biloo 5 do zdaj.. Bacca, luis adriano, betrolici, rodrigo ely brazilec, ki je obetavni igralec ter simone verdi milan produkt, ki je nekaj let bil posjen letos pa bo ostal in dobil kakšno priložnost za napadalcama. Poleg tega vrjamem, da bo mijalovič precej več potegno iz honde, ki je v cskaju trgal, sam pod inzagijem je bila igra brez repa in glave in igralci niso vedeli niti kam seboj. Spominja me na sezono 97. ko je bil milan 10 v seria a. V sezoni 98 pa prvak ;)
potter123
10. 07. 2015 10.12
Ti si pa velik optimist. Lahko ima Milan napad in sredino, obramba je še zmeraj bolj luknjasta kot švicarski sir. Če bo zaostal manj kot 20 točk za Juventusom in bo 2. bo to izjemen dosežek.
acmilanpatinhhho
10. 07. 2015 21.49
+0
.. Kdo pa je rekel, da še ne pridejo novi obramni igralci.. dečko odkar je Bee dal za 48 delež bo milan ponovno najbogatejši klub v italiji in v rangu chelse, le ugled si morejo povrnit kar pa bo kmalu. Kmalu.. Berlusconi je imel zdaj miljardo ervor manj premoženja od Abramovicha, torej jih ma berlusconi 7,4 miljarde, Abramovich pa 8,6 miljard. Pa še plus bee in toyen podjetje za milanom.. Milan je zdaj v italiji edini klub, ki lahko zapravi 150 miljonov v enem prestopnem roku.. Juve je tudi zelo bogat, pa vendar, ko bo milan imel svoj štadion to bo v sezoni 2018/2019 sploh mu v italiji doben več nebo mogo parirat, že zdaj ko so bili 2 leti nazaj v ligi prvakov, so bili najbogatejši italjanski klub, zdaj ga je juve pičil pri forbesu predvsem zaradi tega ker ne igrajo v evropi že 2 leto.. Ampak juve je glavni ta hip v italiji sam se že letos lahko vse zamaje.. Rodrigo ely je mlad branilec, ki je hiter in ma odličen marking, alexa se prodaja takoda 1 do 2 nova štopera prideta še, poleg tega, da še pride ali witsel ki se je za milan odločil in zavrnil chelsi ter juve. Milan ponuja 25 miljonov f že, zenit hoče 30, verjame, da bodo v kratkem sprejeli dogovor, ali pa gundogan za 25 miljonov.. Ali ali zadeva.. Potem pa še obrambne okrepitve pa je milan zaključil aja, če pa še ibro pripeljejo ne, te pa bo juve švical zelo, ker kjer je Ibra, slabšega mesta od 2 ni. Ga pa baje PSG milanu zgolj za 6 miljonov ponuja. Pa še to sem pozabo povedati, berlusocnin je povedal, da ker je bil politik in ker je velika gospodarska kriza ni bilo humano velikih denarjov v klub vlagat, prav zaradi tega ker je bil politik in zaradi ljudstva. Zdaj zaenkrat, še vse gre z Berlujevga denarja.. In če milan, ki ne igra v evropi pripelje, bacco, luisa adrina in andrea betrolicci, ki je zelo nadarjen italjan, jose mauri iz parme, in še pride witsel in štoper+ Ibra bo že to celo boljša zaseba kot juvetova.. Če ob vsem tem dodamo deyonga, witsla, betrrolici, acm za napadalcama bomo vidli komu bo pripadal v napadi pa ibra in baca.. Pa v italiji bodo nasprotniki vključno z juvetom švicali..Milan ima z evropskimi lovorikami največ lovorik v italiji plus domače.. Če pa samo domače italjanske gledaš pa je juve seveda glaven.. Takoda v celoti pa MIlan. Takoda ne mi piskat, ko bote meli 7 lig prvakov, 5 evropskih super pokalov, int se javite.. Zgodovina in vonj lovorik te naredi velikega in tam ostaneš. Pride krize kot je prišla v milan, ampak največji se vedno poberejo..Tudi real v začetku 90 kriza, barca pred prihodom rajkerda kriza, liverpool kriza ampak se bodo pobrali, int
hoya
09. 07. 2015 20.06
+6
Tako,dvojna merila,pa to...med slavnimi , bogatimi in ostalimi. Tezki frajer deluje ze na igriscu in z vsemi temi izpadi tudi izven njega. In sodstvo mu tako gleda pod prst. Takih primerou je pouno,tudi v SLO. Enega "normalnega" drazvljana pa obsodijo...
thc_4u
09. 07. 2015 18.29
+17
Lep zgled!!!Namest da se jih posteno kaznuje,in se pokaze mladim kaj se sme in kaj ne..
alien8potnik
09. 07. 2015 18.12
-13
vidal, pridi v real. pa še rima se;)