Nogomet

'Škandal!', 'Rop!', 'Sramota!' ... Po kontroverznem gostovanju Barcelone v Valencii se prah še dolgo ne bo polegel

Valencia, Barcelona, Madrid, 27. 11. 2017 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Derbi zadnjega kroga španskega prvenstva med Valencio in Barcelono bo zavoljo kontroverznega dogodka iz prvega polčasa, ko glavni sodnik ni priznal regularnega gola Lionelu Messiju, odšel v neslavno zgodovino Primere Division. Klici po uvedbi tehnoloških pripomočkov so zdaj še glasnejši, a v Španiji jih v tej sezoni (še) ne bo.

Na valencijski Mestalli je bilo vse pripravljeno za nepozaben nogometni večer. Domača Valencia že dolgo ni bila v boju za naslov, a se je pred tekmo z Barcelono na domačem stadionu nahajala na visokem drugem mestu, zmaga bi dokončno potrdila kandidaturo nekdanjega kluba Zlatka Zahovića v boju za sam vrh La Lige. A po remiju z 1:1 je sicer odlična tekma ostala v senci dogodkov iz prvega polčasa, ko je domačemu vratarju Norbertu Netu strel Lionela Messija ušel prek črte njegovih vrat, a so sodniki na čelu z glavnim Ignaciem Iglesiasom Villanuevo prekinili proslavljanje nogometašev Barce ter pustili, da se igra nadaljuje. Jordi Alba je po vodilnem zadetku Rodriga v drugem polčasu nato rešil točko za vodilno ekipo Primere, dogodki z Mestalle pa v ponedeljek, pričakovano, zasedajo prve strani športnih medijev v državi, odmevajo pa tudi po Evropi.

Messi je dosegel gol, ki pa mu ga uradna statistika nikoli ne bo priznala.
Messi je dosegel gol, ki pa mu ga uradna statistika nikoli ne bo priznala. FOTO: AP
Katalonce je še dodatno ujezila situacija takoj po golu Valencie za 1:0, ko je strelec Rodrigo proslavljal z lasuljo. Po pravilih sodniki tovrstne poteze, tako kot denimo slačenje dresa in skok med navijače, nagradijo z rumenim kartonom, ki ga je imel Villanueva sodeč po posnetkih že v roki, nato pa ga je pospravil.

"Niti tako ne morejo ustaviti Barce," so na naslovnici zapisali pri barcelonskem športnem dnevniku Sport, kjer govorijo tudi o "kraji". Pri še enem lokalnem športnem dnevniku Mundu Deportivu dodajajo, da gre za "nov škandal", pri čemer opozarjajo na minulo sezono, ko je Neymar dosegel podoben gol v Sevilli proti Betisu, ko je žoga še bolj očitno prečkala črto vrat, a ga sodniki tudi Brazilcu niso priznali. L'Esportiu je na naslovnici zgolj zapisal: "Sramota!" V prestolnici Madridu so se bolj osredotočili na dejstvo, da je z remijem Barcelone prvenstvo znova oživelo (zmagala sta prva zasledovalca Kataloncev Atletico in Real), tudi v Argentini pa so pri Oleju omenili "rop", ki se je pripetil kapetanu njihove reprezentance Messiju. Francoski L'Equipe se je priključil pozivom oziroma opozarjanju, da La Liga za razliko od njihove Ligue 1 ne uporablja tehnologije pri dosojanju zadetkov in odločanju pri ostalih spornih situacijah, tako kot to že lep čas počnejo v otoški Premier League, nemški 1. Bundesligi in italijanski Serie A.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mnogi bi morda pričakovali pravi izbruh pred kamerami s strani gostujočega trenerja Ernesta Valverdeja, a je ta na začudenje in navdušenje mnogih pošteno priznal, da je tudi Barcelona kdaj imela srečo, ko gre za sodnike. "Raje bi vzeli tri točke, a zadovoljni smo s tekmo, ki smo jo odigrali. Njihov gol nas je prizadel v psihološkem smislu. Pokazali pa smo pogum v vseh trenutkih. Uspelo nam je izenačiti in nato bi lahko zabili še drugega. Na tej tekmi je bilo veliko pritiska, a točka je dobra," je začel Valverde in pristavil: "Gol Messija je bil zelo očiten. Zaradi tako očitnih zadev ne verjamem, da je potrebno ponovno gledati posnetke, a še vedno se pogovarjamo o takšnih rečeh: če je šla žoga čez črto in tako naprej. A tudi na naši tekmi z Malago nam je žoga ušla v golavt, pa smo nato zabili gol. Vsi se lahko zmotimo in hitro moramo vpeljati tehnologijo v nogomet. Če gola nista videla niti sodnik in niti pomočnik, potem ne moremo nič."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kamere, ki sodnikom v nekaj sekundah javijo, če je bil gol dosežen ali ne, že lep čas pomagajo delivcem pravice v najmočnejših evropskih ligah. Za tekme playoffa in skupinskega dela Lige prvakov so jih morali letos namestiti tudi v mariborskem Ljudskem vrtu, a po zadnjih informacijah s krovne organizacije španskega prvenstva LaLige za sezono 2018/19 na Iberskem polotoku načrtujejo zgolj uvedbo VAR. VAR je sistem, s katerim sodniki naknadno odločajo v primeru spornih situacij z ogledom videoposnetka ob robu igrišča, v posebni sobi pa glavnemu sodniku pomagajo dodatni arbitri. Španija naj bi naslednje leto dobila VAR, ne pa tudi kamer na črti golov. Predsednik LaLige Javier Tebas je celo izjavil, da je tehnologija "predraga", vprašanje pa je, kako drago je izgubljanje ugleda prvenstva, ki ga oglašujejo kot najboljšega na svetu (slogan Mejor liga del mundo, op. a.).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (193)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
28. 11. 2017 20.21
+5
....vse skupaj je najslabša možna reklama za cel španski nogomet.!! Gre torej za NAČRTNO protikatalonsko gonijo tudi na športnem področju! SRAMOTA, SRAMOTA in še enkrat SRAMOTA za falangistične roparje...Ali naj končno uvedejo VAR tudi v španski ligi....ali pa naj gre Barsa čim prej ven iz te zago*vnane lige...
le?o
29. 11. 2017 09.22
+0
Se dobr da niso nemci, turki in norvezani pa se kaksen andaluzijec in bask protikatalonsko usmerjeni...tko vsaj kaksno tekmo barca zmaga
User1285812
28. 11. 2017 15.10
-9
Prav jim je. Lani, ko so jim pa šenkali 2 penala proti PSG-ju so pa mislili, da so heroji.
grozjak
28. 11. 2017 15.49
+4
idiu3krasne
28. 11. 2017 17.55
+4
glej ga glej...a si prilezel na plano ...samo si pozabil možgane doma...joj sory...jih nimaš...pač ...pozabi
User1285812
28. 11. 2017 15.09
-8
Čestitke sodniku, ki je slepega lessija pospremil tja kamor sodi, v garderobo.
nikajzadodat
28. 11. 2017 13.56
+14
Se kar ni konca tem komentarjem, ki nam dopovedujejo, da vse to kar se dogaja Realu (zoga leti proti golu sodnik pa piska polcas,...) in Barci (cisti gol pa se ne prizna) cisto normalno. In vse to v istem kolu. Menda je tako pocetje cisto normalno ze leta in leta. Pa potem primitivizmi, zaljenja. No za nekatere je tudi to normalno, sploh za tistega, ki stalno omenja zivali in je stalno v zabavo dvorjanom. Poznam simpatizerje in navijace Reala, ki so ok in tudi na tem portalu se najdejo taksni s hrbtenico, ki se upajo ob taksnih reakcijah jurisnikov na tak nacin izpostavit in reci bobu bob. Tezko razumem, da taksno namerno napako zagovarja v smislu, da je to prav in da se vse vraca. To nima veze s sportom in delckom fair playa. Beseda taksnih enostavno nic ne velja. So verniki in seveda bogi.
zabuko
28. 11. 2017 16.49
-3
Tudi Realu so nasprotniki na gol črti z roko ustavili žogo, pa Obrez tega ni hotel opaziti. Sploh ni ene besedice omenil, zadnjič pa 50min natolcevanja, je bil k pokvarjena gramofonska plošča. Se pa strinjam, da se taki felerji, kot je bil v soboto in nedeljo, ne bi smeli dogajat.
LocoBlanco
28. 11. 2017 11.25
-17
Borut30 vam je napisal dejstva! Mojstri slepljenja se pa slepite še naprej! Kaj vse bi lahko navijači RM-a pisal po obeh superpokalnih tekmah in vseh EC-ih v zadnjih 3letih kjer je bilo zelo očitno, da sodniki sodijo v prid Barce pa nas večina tega ni omenjala! Zakaj? Ker vsak, ki spremlja nogomet dlje časa se zaveda, da sodniki sodijo enkrat v korist in drugi v škodo. Tako pač je in tako bo tudi ostalo. La Liga je pa znana potem, da ima najslabse sodnike! Žalostno je samo to, da nekateri preveč poslušate Obreza in verjamete vsemu kar ta človek pove. Potem pa beremo takšne in drugačne cvetke, ki mislijo da imajo prav v bistvu se pa motijo in to zelo! Lp
nikajzadodat
28. 11. 2017 17.29
+3
Loco...: Si predstavjaš, da si v letalu, ki ga pilotirata slepca, ki ne vidita niti piste, kaj šele sredinske črte. Tako sta oz. so zgledali sodniki na tekmi, ki so najbrž boljše plačani od pilotov. In če se zaposluje take, ki ne rabijo niti pregleda pri okulistu se to pač dogaja. Verjameš v to zgodbo? Jaz ne. Pa po moje Obrez tudi ne. Če pa to večkrat ponovi in te moti, ja potem si pa že precej okužen navijač, ki nočeš slišat resnice. Mogoče imaš kakšen predlog, koliko ponovitev je sprejemljivo zate? Ugotavljaš, da je slabo sojenje. Misliš, da sodniška organizacija s sedežem v Madridu rabi prostovoljne prispevke, da bodo lahko sodnikov omogočili pregled pri okulistu? Čeprav se mi zdi, da pri njih vseeno imajo nekakšen test in to je test prepoznavanje bele barve.
Kollerik
28. 11. 2017 20.23
še en belček, ki nam brezsramno laže v fris... kot da ne bi imeli svojih oči...jah, takšni so...ne morš pomagat. Če bi bili kot ljudje boljši, ne bi navijali za tak klub, kot je RM...
Kollerik
28. 11. 2017 20.29
+1
...ok,.... opravičilo večini navijačev iz RM kluba.... ! Nikakor pa ne raznim zapiračem.
igyyp
28. 11. 2017 10.27
+26
Zapiramvamusta -- (zdaj ti pa jaz nekaj napisem.) Nisem ti odgovarjal na tvoje komentarje spodaj, ker nekdo te mora malo opozorit. Zal jaz veliko ne pisem, te pa spremljam ze dolgo casa kaksne fluskule pises. Ce bi bil pravi navijac RM kot sem jaz in to ze kar dolgo, sicer ne vem koliko si star mislim da vec kot 20 ne, ker ce si vec te moj 5 letni sin povozi. Ne vem kako lahko non-stop pljuvas po barci in ekipi, ki je je osvojila prakticno vse kot Real, vedno znova ponavljas kar je bilo z PSG kar je bilo je bilo.Vedno po Messiju pljujes in itd itd. Realovi navijaci tisti,ki smo pravi nikoli ne plujemo po nasprotniku, briga mene za sodniske odlocitve, sam pri srcu si priznaj da Real je letos zelo slab.Era stara nova vse je to isti sh..it. Res nehaj razmisli kaj napises, vidim da ti je RM pri srcu, ampak spostuj nasprotnika, vsi v LaLigi so dobri, Real ne more niti zadnjih premagat, in tudi Barce z tako igor (trenutno ne bo). Hala madrid !
mešalec73
28. 11. 2017 12.06
+6
grozjak
28. 11. 2017 12.42
+5
Symbolic
28. 11. 2017 17.43
+2
Opa bato! Temu se reče "Friendly fire" (kar zadeva navijaške pripadnosti - drugač po logiki: neskončno narazen!)...@igyyp: tebi pa EN veeelik plus! Bojim se pa, da bo ves trud zaman...
AshBurton
28. 11. 2017 08.52
-6
Obrez je pa mislim,da dusevni bolnik in resnicno upam,da kdo od odgovornih to cimprej ugotovi in se znebi tega popolnoma neprofesionalnega cepca!
igyyp
28. 11. 2017 09.51
+8
Moras razumet, da nekaj mora klatit 90min in to je bilo idealno za njega, sej ce ne bi bilo sodniskih napak bi pa kaj druzga nasu.Sicer navijam za real ze dobrih 20 let, vendar roko na srce tu je bil Messijev gol cist kot solza. Obrez pa kot Obrez, pri njem nikoli ne ves za koga je ko je Barca v formi je za Barco, ko je Real je Real. Spomni se superpokala kaj vse je tvezil Reala ne more nobeden premagat.Se je obrnlo malo ze navija za barco. Se mi pa zdi pa da je pa.se najbolj vesel ko kdo od malckov zadene v mrezo reala ali barce, ker potem pa spet joka. Ce sem pa posten je pa on v la ligi ze dolgo casa komentator in kdo ve kaksnega novega osla bi pripeljali ce bi on sel.No moje mnenje.Vsem navijacem Barce in RM lp.
modelx
28. 11. 2017 09.59
-2
sta 2 o breza, eden navija za real, drugi za braco. se pa strinjam, da oba klatita bedarije. če bi bilo po moje, noben več ne bi komentiral. zato raje strimam sky, kjer so normalni komentatorji.
igyyp
28. 11. 2017 10.08
Ja itak vem da sta 2 govorim seveda o Goranu. Ja saj tudi dostkrat gledam iz strima, sam vcasih je tle pr nas net sploh cez vikende katastrofa pol pa total tv vzgem tam pa ni druge moznosti kot SK. Lepo se imej.
šumar
28. 11. 2017 12.31
-2
Kollerik
28. 11. 2017 20.30
+2
Obrez je reagiral kot človek, kot ljubitelj, ki mu še zdaleč ni vseeno, da prihaja do tako podlih umazanij na tako visokem nivoju. Nič narobe z njegovim komentiranjem...
AshBurton
28. 11. 2017 08.49
-11
Koliko krat so v zadnjih leti castli barco...mislim,da si zasluzijo par taksnih golov:)!ce jim pa kaj ne pase,pa naj gredo igrat npr.v Katalonsko drzavno prevenstvo:)!
User513426
28. 11. 2017 14.44
+1
ko bodo šli boš pa jokal kako je špansko prvenstvo nezanimivo ko ni katalonskih ekip
modelx
28. 11. 2017 08.16
+4
tistle posnetek žoge čez golovo čtro bodo vnuki barvno vklesali na nagrobnike svojih starih fotrov v znak njihove večne sramote, ki se bo videla tisočletja
ehjaehja
27. 11. 2017 23.22
-30
nemočni so a trener valverde je bil tiho saj če bi kej preveč piskau bi mu takoj drugi odčitali lekcijo z primerom barca in psg, ja karma je huda reč sedaj so v začaranem krogu gotofi so upam da naslednjo tekmo jim spet sodniki zagodijo
xxman.y
28. 11. 2017 10.21
+5
Sej že ves čas sodijo v korist Reala. Mi je pa kar malo žal zate, da ti morajo takšne stvari polepšati življenje kot je spodrsljaj Barcelone.
ehjaehja
27. 11. 2017 23.02
-40
izgleda da sem dau pogum svobodnim ljudem da začnejo pisat resnico tudi o barci zgleda da sem odprl oči vsem nevednežem da je bila era barce zgrajena na prevarah in podkupljevanju,lepo je videti da je ogromno število ljudi za mano in pišejo o temu kako se barci vrača use, skratka sedaj sem velik zmagovalec, hvala vseem tistim ker niste tiho in zapirate usta pokvarjenim kataloncem skupaj z menoj! KARMA doleti vsakega zgleda da je barca zdej na vrsti
dajno
28. 11. 2017 08.24
-1
Na koncu zmaga pravica. Visca Katalunya, Visca Barca
grozjak
28. 11. 2017 12.53
+2
@zapriusta....nisi velik zmagovalec, prej velik bučk......
User513426
28. 11. 2017 14.45
+3
ne žali bučk so zelo dobre kar se za njega ne more trditi
grozjak
28. 11. 2017 14.55
+1
Symbolic
28. 11. 2017 17.58
+1
Si prebral tebi namenjeni komentar od igyyp -a? Boggi...
OPUSDEI
27. 11. 2017 22.48
+3
vrtojb
27. 11. 2017 22.17
+9
Izredno zrelo in pravilno od trenerja barce.
Machetekills007
27. 11. 2017 21.38
-9
VAAAALENCIAAAA!!
selecao
27. 11. 2017 21.35
+39
V fuzbalu je bilo res veliko svinjarij zaradi sodnikov. Veliko pokalov so podarili sodniki. Veliko reprezentanc in klubov je osvojilo razne naslove, tudi naslovov SP. Ne gre samo za spreglede, ampak tudi za plačane - kupljene tekme. Glede na to, da je video tehnologijo uvedla FIFA, da ima to tehnologijo nemška in italjanska liga, je samo vprašanje časa 1 -2 leti, kjer bodo vse resne lige uvedle video tehnologijo. Samo malo je potrebno potrpeti. Real v svetu po teh svinjarijah odstopa, ker je pač klub španskih fašistov in kraljevski klub. Toraj sta ga podpirali obe vladni instituciji. Barca, simbol in ponos Katalonije je bila vedno in verjetno bo zapostavljena, tako kot je Katalonija zapostavljena v Španiji.
OPUSDEI
27. 11. 2017 22.47
+5
le?o
27. 11. 2017 21.33
-29
Ta vas messi se par let nazaj ni razburjal in cvilil ko je namerno in zavestno z roko dal gol. Ti isti spanski sodniki so gol priznali in podlasica mala se je se veselil srcno in iskreno. Bozja roka zdej pa bozja siba
sportko47
27. 11. 2017 21.47
+9
Če res v te stvari verjameš se ti ne piše nč dobrga!
le?o
27. 11. 2017 22.22
-10
A v podlasice? Ni treba verjeti sej vidis dvolicnost messija
fihner
28. 11. 2017 14.30
le?o
29. 11. 2017 08.32
Dane dane...ne bit tako pokvarjen in takoj na obcevanje mislit.
Symbolic
27. 11. 2017 21.23
+9
J.K. : zakaj "kontroverzno gostovanje Barcelone"? Poglej si malo SSKJ-a... in razloži NAM v čemu je bilo gostovanje Barcelone v Valerncii sporno, oz. kontroverzno?
nogometjemrtev
27. 11. 2017 21.01
+5
realno gledano je barca vceraj bila okradena to je treba priznat. samo kak se eni sekirate zarad tega to ne bom nikoli zastopil. life gre dalje. kaj ste na stavah zgubli al kaj? mislim ker drugace mi ni jasno
borut30
27. 11. 2017 20.59
-42
In barca jokice, dvoličneži so spet na delu. Prvo pod svojim pragom pometite, potem delite pamet celega sveta. Poglejmo zgodovino in nekatere tekme..pri katerih je Barcelona povlekla...dolgo slamico. Te tekme se kar naenkrat pozabijo in pridejo na plano samo sodniške odločitve, ki gredo njim v škodo. Zanimivo.....in dvolično. Res je, gol je bil.....ampak tako burno odreagirati, brezpredmetno in otroško. Vidi se, da je Katalonija ostala sama in na vse pretege ignorirajo Španijo, jo politično in sedaj tudi športno obsojajo. Ne zagovarjam politiko in se ne spuščam v politične vode v Španijo..vendar za moje pojme sta Katalonija in Španija postala dva velika bregova, sovražnika..ki nimata več skupnih interesov in prihodnosti. Real&Barcelona sta postali (tudi zaradi primitivnih navijačev) dve sovražni instituciji. Zanimivo je tudi, kako vas večina katalonskih navijačev(ki mimogrede Katalonije niti ne bi poznali, če ne bi bila Barca iz te pokrajine) skače v luft po tekmi z Valencio in s prstom na vse pretege kažete na ekipo Reala(tudi brez Ronalda spet niste mogli)...kateri ni imel niti 1% veze z to, po vaše okradeno tekmo. STe res eni zahojeni navijači, ki se nikoli in nikdar ne morete sprijazniti z ničemer....sploh, kar sliši na ime Real Madrid. Bogi, zafrustrirani primitivci ste. Samo to lahko rečem......KO ste pošteno izgubljali, vas nikjer ni bilo. Ko ste pošteno zmagovali, ste poniževali ostale ekipe. Ko ste nepošteno zmagovali, ste opevali pravičnost. Ko ste nepošteno izgubljali, ste ves svoj gnev usmerili le v eno točko... Nikoli niste imeli časti kakokrkoli in karkoli razumno komentirati
fiftgear
27. 11. 2017 21.04
+27
Symbolic
27. 11. 2017 21.33
+23
Evo, še EN kandidat, ki si ne zasluži branja... Dobili smo novo verzijo romana "Vojna in mir"! Uf... zdaj na to temo počasi ratuje prava gneča...
sportko47
27. 11. 2017 21.51
+19
Borči če bi imel vsi tvojo pamet bi bli težki reveži .. tvoja teorija nima nobenga smisla in res ne razumem kva hočeš povedat, po tvoje nima smisla se pritoževat ker je Barca včasih tut profitirala ! Vsak klub kdaj profitira in kdaj pač ne , torej brezvezne debate ko se take stvari dogajajo je treba pustit zadeve in govort o vremenu ..
fihner
28. 11. 2017 08.24
+6
Borut, a pomeni 30 tvoj kvocient ali telesno temperaturo?
JaniBani
28. 11. 2017 10.18
-6
Campeones34
28. 11. 2017 14.31
-3
Ko človek zadane bistvo in dejstva, začnejo žaljivke padat. Primitivnost barcinih navijačev ne pozna meja.
pogan
27. 11. 2017 20.13
-15
Zakaj po tekmi barca : psg ni bilo takega naslova?
manucao
27. 11. 2017 20.18
-6
Ja tudi sam se vprašam zakaj ni bilo takega naslova po največjem sodniškem debaklu v novejši zgodovini.
Kolosej6
27. 11. 2017 20.40
+21
realno gledano je res bila tekma z polno napakami , ampak če dobiš 6 golov se moraš najprej pri sebi vprašat potem pa tolčt po sodnikih
modelx
27. 11. 2017 20.44
-9
+16
Psg se je usr.al po domac povedan...tekma je bila drugace odsojena u nulo..edin psg bi mogu dobit penal pri prekrsku di marie al koga ze...to je bilo tudi uradno porocilo po preiskavi
le?o
27. 11. 2017 22.30
-2
User513426
28. 11. 2017 14.53
+2
leđo se ti vidi da si kavč ljubitelj nogometa in ga nisi nikoli spremljal od blizu. če bi ga bi vedel da se pred in po tekmi naredi zapisnik z vsemi dogodki ter da poda objektivno poročilo tudi kontrolor sojenja kar je verjetno misli mario in ne preiskavo.
le?o
29. 11. 2017 08.45
Vcasih so temu kontrolorju rekli delegat. Po taksnih skodah v korist barce pa je treba imeti kontrolorja. In po tekmi ta isti kontrolor poda svoje mnenje o sojenju v uradnem zapisniku. Preiskavo pa odpre sodniska komisija na celu s Collino in ko se preiskava zakljuci,podajo uradno porocilo. Na kavcu tako to poteka od blizu pa zal res ne vem ker v taksnih postopkih ne sodelujem.
le?o
29. 11. 2017 08.46
Pred tekmo pa e vem kdo dela zapisnik...spiker na stadionu al kdo