Nogomet

Šimundža pri Muri 05 nasledil Pevnika

Murska Sobota, 24. 08. 2011 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi trener slovenskega nogometnega prvoligaša Mure 05 je Ante Šimundža, ki je na položaju glavnega trenerja povratnikov med prvo ligo nasledil Polzelana Roberta Pevnika.

Ante Šimundža, ki je vstopil v četrto sezono v vlogi najtesnejšega sodelavca Darka Milaniča, začasno zapušča Ljudski vrt. V želji po nadaljnjem izpopolnjevanju začenja samostojno trenersko pot, postal je trener Mure, njegovo vlogo v mariborskem strokovnem štabu pa bo prevzel Saša Gajser.

Ante Šimundža (levo) je novi trener Mure 05.
Ante Šimundža (levo) je novi trener Mure 05. FOTO: Damjan Žibert

Šimundža se je po uspešnih nastopih v vijoličastem v vlogi nogometaša vrnil v znano okolje in od poletja 2008 opravljal naloge pomočnika trenerja. Po zglednem sodelovanju je napočil čas, da mu klub omogoči, da stopi na samostojno pot. Ob svojem delu pri NK Maribor je tako napredoval, da bo ostal tudi v prihodnjih, dolgoročnejših načrtih. Njegova prva samostojna trenerska postaja bo Murska Sobota, Ante Šimundža bo v nadaljevanju sezone vodil moštvo s Fazanerije. Premiero bo imel to nedeljo, ko se bo Mura na domačem igrišču pomerila z Domžalami. Z njim sta se k Muri preselila tudi Rajko Rep in Timotej Dodlek, oba v statusu posojenih igralcev do konca sezone 2011/12. "Tako kot Rajko Rep in Timotej Dodlek nas tudi Ante Šimundža zapušča začasno. Dobil je veliko priložnost za samostojno delo v velikem slovenskem klubu, ki jo želi izkoristiti za nadaljnje izpopolnjevanje na svoji nedvomno obetavni trenerski poti. Želimo mu obilo športnih uspehov v novi vlogi," je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Vrzel v mariborskem strokovnem štabu je zapolnjena s kadrovsko rešitvijo znotraj kluba. Iz nogometne šole, kjer je vodil mlajše selekcije, se je namesto Šimundže k članski ekipi preselil Saša Gajser. Nekdanji slovenski reprezentant, udeleženec evropskega leta 2000 in svetovnega prvenstva 2002, se je že pridružil treningom in odpotoval z moštvom na Škotsko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macijauskas
25. 08. 2011 13.15
medtem pa bodo nasi mladi obetavni igralci sli v zameno v mb...
X-XY
25. 08. 2011 13.14
MaliButalec, mogoče pa je Pahor dovoli, da dela na črno, ha, ha, (namesto Guatanama)? Zakaj Maribor2? Vedno pravite, da mladi morajo igra, da ne smejo dolgo klopi gret, ...
macijauskas
25. 08. 2011 13.12
nisem mislil dobesedno...pred enim tednom 100% zaupati pevniku potem pa ga menjati zaradi nepravega odnosa? medtem ko v slacilnici vse stima? daj daj se malo pa bomo res imeli pol ekipa z mbja...kdo bi to rad? navijaci mure ziher ne
alves2
24. 08. 2011 23.19
Dobr kva je ta zlata generacija iz leta 2000 okuperala trenerske stoucke al kva haha.milanic,zahovic,acimivic,gajser,simundza itd haha.nemors vrjet hehe. no ja sj je prow tko
denis525
24. 08. 2011 21.39
macijauskas Zakaj je Topič sramota?
macijauskas
24. 08. 2011 21.01
bos ti mel maribor2 seljacina, topic sramota si
donće
24. 08. 2011 20.13
Mura 05 = MARIBOR 2.
Scorpion-M
24. 08. 2011 19.15
maliButalec Vedno so in bodo obstajale luknje v zakonu, ki jih nekateri pač izkoriščajo v svoj namen.
sam.ooo
24. 08. 2011 18.45
Mura se spreminja v maribor
maliButalec
24. 08. 2011 18.41
Sicer to ni na to temo, ampak bom vseeno napisal. Uefa je danes 24.8.2011 ob 17.45 podala uradno izjavo in zavrnila pritožbo Maribora v zvezi z igralcem Bocanegro. Bom probal na čimbolj kuturen način napisat, da mi nebodo komentarja izbrisali, čeprav bi se najraje drl na vse strani. Torej igralec Bocanegra ni imel ne delovne vize, ne zdravniškega pregleda. Vse kaj bi lahko delal v Mariboru, je to, da bi bil Turist. Probajte Vi oditi v Ameriko s Turistično vizo in potem delat kjerkoli na črno, pa da vidimo, kaj bi se zgodilo. In kljub vsem nepravilnostim, ki jih je Maribor napisal, v igri je bilo, da se prva tekma registrira s 3-0 za Maribor ali pa da se Glasgow izključi iz tekmovanja, je Uefa vse to pometla pod preprogo in Mariborsko pritožbo zavrnila na podlagi, ker je ni oddal 24ur po tekmi. Pa to nemoreš verjet. Kako bi Maribor vedel za te nepravilnosti, če pa je komaj v nedeljo izvedel, da Bocanegra nesme igrati v Škotski ligi. Vglanem Platini se mi je do konca zameril in Maribor je močno oškodoval. Škoti pa so igrali umazano igro, ker so vedeli, da pred nedeljo noben nebo odkril nepravilnosti in če jih že bo, bo to 72 ur po tekmi. V glanem umazane igre Škotov in Uefe. In še en dokaz, da je Uefa izključno na strani velikih klubov in dela vse njim v prid. Vprašanje kakšnega sodnika bodo jutri poslali na igrišče in kakšna navodila bo imel. Olimpija je izpadla izključno zaradi sodnika. Upam pa, da bodo Mariborčani jutri vso to negativno energijo znali izkoristiti sebi v prid in izločili na regularen način Glasgow Rangers. En klub, ena čast. Gremo Maribor.