Nogomet

Simičev plan B ni uspel: ostal je tudi brez funkcije predsednika MNZ Ljubljana

Ljubljana, 17. 03. 2017 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je Ivan Simič zaradi domnevnih groženj njegovim podpornikom odstopil od kandidature za predsednika Nogometne zveze Slovenije, se je samozavestno podal v boj za predsednika MNZ Ljubljana. A tudi plan B, da se znova vrne na sam vrh nogometnega prestola v Sloveniji, se mu ni izšel.

Ivan Simič (v sredini) ni uspel tudi v boju za predsedniško mesto v MNZ Ljubljana.
Ivan Simič (v sredini) ni uspel tudi v boju za predsedniško mesto v MNZ Ljubljana. FOTO: Damjan Žibert

Predsednik Medobčinske nogometne zveze Ljubljana je z 59 glasovi "za" postal Gvido Mravljak. Tako je porazil Simiča, ki si je po porazu oz. odstopu od kandidature za predsednika NZS obetal napad iz ozadja – ni skrivnost namreč, da si je močno želel na vrh Nogometne zveze Slovenije, kjer je nekoč že bil. Kot predsednik MNZ Ljubljana bi s podporo mariborske ali katere druge MNZ lahko na skupščini NZS izrazil trajni zadržek za opravljanje funkcije predsednika NZS, najkasneje devetdeset dni po nastopu trajnega zadržka pa bi se izvedle nove volitve za predsednika NZS. Zaenkrat do plana B ni prišel, tako da se zdi stolček Radenka Mijatovića na vrhu NZS-ja trden.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
18. 03. 2017 22.24
+3
Radenko je stari lisjak ...
jonbonslon
18. 03. 2017 12.05
+0
Andrej Merljak
18. 03. 2017 08.50
+8
In taki Ivančkoti so vodili državno upravo -:)
Mladi? Plasto
19. 03. 2017 13.15
+3
IvanSimi?
19. 03. 2017 14.23
Spoštovana oba! Ivan Simič ni vodil državno upravo, temveč le davčno uprav in to od 2006 do 2008. Državna uprava je veliko širši pojem. Če najdeta, da sem naredil kar koli narobe v tistem času to povejta in podkrepita z dokazi, ne pa da pišeta v prazno. Z mojimi idejami in spremembami smo veliko privarčevali. Tako davčna uprava, kot davčni zavezanci.
Bezigrad2005
17. 03. 2017 21.51
+11
A je kej umetna trava za polozit.....
Simoni?
17. 03. 2017 21.22
+37
To je gospod ki je v dopoldanskem času pisal slovensko davčno zakonodajo, v popoldanskem času pa je v svojih štirih davčnih svetovalnicah, svetoval tajkunom kako naj jo obidejo. Tudi v Srbiji je poskušal ponoviti slovenski scenarij, a čeprav gre za precej manj razvito državo ga je njen pravosodni in davčni sistem dokaj hitro stresel skoz´ rokav. Ne bo mu pa nič hudega, če ga niso izbrali za vaškega nogometnega führerja. Pospravil" je že dovolj za šestnajst generacij svojih potomcev.
IvanSimi?
17. 03. 2017 22.06
-36
Spoštovani Preiskovalec! Vem, da si strokovnjak za magisterije in doktorate, zato dobro veš, da so tvoje navedbe laž. Kot prvo, ne drži, da sem dopoldne pisal davčno zakonodajo in popoldne svetoval v svojih štirih davčnih svetovalnicah, saj imam samo eno pisarno. Poleg tega pa še danes vsi svetovalci, ki pišejo zakonodajo delajo tudi v svojih podjetjih. Torej, s tem ni nič narobe. Ko smo pisali davčno zakonodajo sem bil zaposlen v mojem podjetju. Tajkunom nisem svetoval, saj se niso obračali na mene. V Srbije sem ponovil scenarij v tem delu, da sem tako kot v Sloveniji uvedel novost, ki je pomenila revolucijo v elektronskem poslovanju in zato sem prejel nagrado reformator leta. Po samo enajstih mesecih dela. Po končanem delu sem odstopil in se vrnil v Slovenijo. proti meni se ni vodil in se ne vodi nobeden postopek, saj nisem storil nič narobe. Pospravil nisem ničesar, temveč sem vse zaslužil z delom in od tega sem plačal vse davke, za razliko od tebe, ki si to počen na prefinjen način, zato pa so te vrgli ven.
Simoni?
17. 03. 2017 22.29
+41
Spoštovani doštudirani napol policajček. Se še kako spoznam na magisterije in doktorate. Kot diplomant vojaške gimnazije si debelih osem let do diplome na pravni fakulteti, delal kot "kriminalist". Magisterij si pa "naredil" šele leta 2008, ko si bil star skoraj 50 let in dodobra (več kot celo desetletje) vpet v mutne davčne in ostale malverzacije grobarjev slovenskega gospodarstva. Magistriral si pri tistih asih, ki si jih kot glavni dacar v državi bil dolžan preganjati. Nekako tako kot Golobič, ki je tudi diplomiral v "cvetu svoje mladosti". Če bi bil pismen, bi z lahkoto ugotovil da sem pisal v pretekliku. Napisal sem da si, takrat ko si bil glavni dacar te vukojebine od države, imel kar štiri agencije za davčno svetovanje. Koliko jih imaš danes, se mi ne da raziskovati, pa tudi me ne zanima preveč. Danes si le stara, izpeta pesem. Ponucali so te in zradirali iz vseh organov in organizacij. V Sloveniji si res prejel nagrado reformator leta, ker si dodobra "reformiral" njen davčni sistem in pahnil državni davčni sistem v prepad iz katerega se ne bo izvlekel v naslednjih 50. letih.. Tudi v Srbiji si se poskušal iti "reformacije", a tam so bili bolj previdni ko je šlo za tvoje "revolucionarne" metode. Tvoji rojaki v Beogradu so te kar hitro pogruntali in te "reformirali" po le dobrih pol leta slamarjenja. Btw: Bi si upal napisati da na Cipru nimaš nič pri dveh podjetjih in eni pralnici, pardon, "svetovalnici"?
Simoni?
17. 03. 2017 22.43
+37
"... Pospravil nisem ničesar, temveč sem vse zaslužil z delom in od tega sem plačal vse davke, za razliko od tebe, ki si to počen na prefinjen način, zato pa so te vrgli ven..." Si pa res brihtne sorte. Ubogi sta obe državi, ki si jim dodobra "preluftal" finance. Popušil si še na volitvah za predsednika močvirniške nogometne zveze in ti boš tisti, ki bo nekomu govoril da so ga vrgli ven!? Mene niso vrgli ven iz nobene inštitucije, kar pa ne morem trditi za tvojo visokost. Uživaj v nakradenem in se lepo pokrij z ušesi...
Andrej Merljak
18. 03. 2017 08.44
+10
G. mag. Simčič. bolje odnehajte na komente "Preizkuševalca", ker Vas je pohodil..., čeprav se ne hvali z mag. izobrazbo. Končano imate celo Titovo gimnazijo v Mostarju, kot sam navajate... A ste diplomiral tudi kaj v Kumrovcu?
Maxx365
18. 03. 2017 09.46
+11
FAUSTOS1
17. 03. 2017 21.04
+37
tale simič je hotel z zahovičem narediti udar na zvezo a ni se izšlo na srečo,kajti ta dva zdraharja bi zagotovo uničila nogometno zvezo
IvanSimi?
17. 03. 2017 21.12
-31
Fausto, ko sem bil na zvezi je zveza poslovala solidno in je bila v plusu, danes pa je v minusu. Na žalost pa mediji dobro prikažejo kot slabo in slabo kot dobro. Kaj je bolje? Zanimivo pa je, da bi po tvoje zvezo uničila dva, ki znata delati plus in seveda delata plus. Nekaj si pomešal. Obrazloži svoj zapis.
Mladi? Plasto
19. 03. 2017 13.11
+2
a ti razložil ..... NOGOMETNA ZVEZA ni biznis ,ki je namenjen ustvarjanju dobička , temveč organizacija ,ki naj bi oz. mora poslovati s pozitivno nulo .... delo in naloga NZ je , da ustvarja pogoje delovanja v katerih se bodo slovenski klubi bolje in hitreje razvijali .... TI SIMIČ bi pa delal čim večji profit , zato , da bi si lahko na koncu dal še mal nagrade in, da bi lahko svojim prijateljčkom po klubih izplačal bonus ,ko bi ta denar nakazoval v klube .... vlaganje NZ v infrastrukturo je najboljša možna poteza in če trdiš tuki ,kako bi lahko drugače in bolje , samo izkazuješ pritlehne lastne interese ... ljudje pa nismo tolk glupi ,da bi ti tole šlo skoz ..
IvanSimi?
19. 03. 2017 14.17
-2
Spoštovani Mladič Plasto! Tvoja navedba, da nogometna zveza ni biznis, ki je namenjen ustvarjanju dobička je lepa pravljica, toda vse kar je bilo narejeno in porabljeno, se lahko pokrije le z dobičkom. Tako je v poslu in če nekdo ima proračun več kot 10 milijonov evrov potem to ni igrica ampak biznis. Izraz pozitivna nula je izraz iz socializma. NZS ne posluje s pozitivno nulo, temveč ima 1,1 milijon evrov izgube in blizu 8 milijonov posojil. Če to želi pokriti, bo morala poslovati z dobičkom, kajti na drugi način se izgube in posojil ne da pokriti. Ne vem kje so te učili računovodstva, toda to je tako. Če bodo želeli ali ne, bodo morali poslovati z dobičkom in to visokim dobičkom, da vse pokrijejo. Ko govoriš o vlaganju v infrastrukturo, si pozabil navesti, v katero in čigavo. Srčno si želim, da bi NZS uspelo to vse sanirati, kajti v nasprotnem primeru vemo kakšen je scenarij. Ozri se malo naokrog in boš videl kako se takšne zgodbe končajo. Zato le dobiček in to velik dobiček reši NZS.
IvanSimi?
17. 03. 2017 20.52
-29
Spoštovani skrivači, novinar in Franci Zavrl! Najprej še enkrat iskrene čestitke kolegi Gvidu Mravljaku za zmago na volitvah. Tekma je končana, on je zmagovalec, tako kot je Barcelone zmagovalec prosti PSG. Neresnična je navedba, da gre za plan B in da si želim na vrh NZS, kajti tisti, ki ta trenutek vodi NZS in si ga želi voditi je hraber. Ob skoraj 8 milijonov posojil, 1,1 milijona minusa in slabim denarnim tokom ter kod slišim z zamudami pri plačevanju svojih obveznosti, si nihče normalen ne želi voditi NZS. Ves ta dolg in minus sta nastala od takrat, ko sem konec leta 2010 zapustil NZS in to v plusu ter z enim milijonom evrov na računu. Ve se kdo je v tem času vodil NZS. Zaradi tega je sedanji predsednik NZS na sebe prevzel veliko odgovornost. Ali je NNC Brdo res vreden 10,5 milijona evrov bo pokazal čas. IO NZS naj bi to potrdil, toda menim, da bi bilo veliko bolje, če bi vsaj en milijon namenili klubom. Skladnosti sporočam, da ne bom kandidiral za blagajnika na NK Bravo, saj raje denar namenjam ND ILIRIJA 1911. Prouhudibabi sporočam, da me praviloma ne marajo tisti, ki se bojijo mojega poslovanja v skladu s predpisi. Zapisa mateja1111 ne razumem, PazTiru pa sporočam, da sva z Matjažem Kekom v odličnih odnosih, saj smo prejšnji mesec celo igrali tekmo (ND ILIRIJA 1911) z HNK Rijeka na Rujevici. Spletni strani 24ur.com se zahvaljujem za promocijo in sem nekoliko razočaran, ker pišejo več o meni kot zmagovalcu volitev. Upam, da vam je naročnik članka plačal svoje naročilo in boste letos poslovali z dobičkom, kajti v nasprotnem primeru boste morali na blagajno kakšnega nogometnega kluba. Športni pozdrav. Ivan Simič
Mladi? Plasto
19. 03. 2017 13.06
+2
popolnoma zgrešeno razmišljanje človeka ,ki ga je povozil čas ,ki nima pojma o nogometu in ,ki bi skrbel le za svojo rit in prijateljčke ....
IvanSimi?
19. 03. 2017 14.06
-3
Kot prvo jaz poskrbim za sebe s svojim delom. Kar nekaj denarja namenjam v šport, seveda največ v nogomet. Da me je čas povozil naj komentirajo tisti, ki me poznajo. O nogometu vem več kot marsikdo in to z vseh zornih kotov. NZS štejem kot ustanovo, ki skrbi za nogomet in nogometne klube ne pa zgolj za sebe.
Finfer
17. 03. 2017 20.50
+34
Pa kaj mu bo ta funkcija ko ima že dovolj dela s tem da skriva denar od raznih tajkunov(jankovića in podobnih) po davčnih oazah !!
IvanSimi?
17. 03. 2017 21.00
-27
Spoštovani Fifer! Nikomur ne skrivam denarja po davčnih oazah, ker se to ne da. Če bi imel vsaj malo znanja o tem bi to vedel. Bi pa o davčnih oazah lahko kaj povedal lastnik te spletne strani, saj naj bi njegov lastnik bil v davčni oazi. Če niste vedeli naj bi bil prvi lastnik nizozemski holdnig, njegov lastnik pa off shore podjetje z otočka Curasao v Karibih. Srčno upam, da slovenski denar ne odteka tja in da so vsi davki plačani. Ivan Simič
nejmarsaks
17. 03. 2017 21.50
+18
nejmarsaks
17. 03. 2017 21.52
+20
lol...se ne da skrivat po davčnih oazah v prvem stavku v drugem pa blatenje da lastniki te spletne strani skrivajo le-tam...kako? če se ne da
IvanSimi?
17. 03. 2017 22.58
-21
Spoštovani strahovsky! Beri počasi. Nikjer nisem zapisal, da lastnik te spletne strani skriva karkoli, saj so vsi ti podatki dostopni v javnih registrih. Takšna lastniška struktura ni prepovedana.
Mladi? Plasto
19. 03. 2017 12.53
+3
takšna lastniška struktura ni prepovedana - to je res .... je pa takšno početje sprevrženo in zavrženo , kajti pomeni odtekanje denarje ven iz države posledično manj plačanih davkov od dobička na škodo vseh ljudi v korist par posameznikov .... in TI Ivan si pomagal postaviti ta sistem z vsemi luknjami ,ki se jih da lepo izkoriščati ..... in sam si jih lepo izkoriščal ko si z svetovanjem lepo služil v SVOJO korist ..... prepričevanje , kako bi sedaj vse delal v splošno (nogometno) korist je pač navadna laž !!! ....
IvanSimi?
19. 03. 2017 14.01
-2
Spoštovani Mladič Plasto! Se vidi, da si še mladič, saj če ne bi bil bi vedel, da se v primeru takšne lastniške strukture davek plača v Sloveniji. Prvo so davki in prispevki od zaposlenih v slovenskem podjetju. Ko se ustvari dobiček, se plača davek od odhodkov pravnih oseb v Sloveniji. Potem se dividende nakažejo v tujino in če je lastnik tujega podjetja slovenski davčni rezident mora po prejemu dividend le-te prijaviti Fursu in plača davek od teh dividend v Sloveniji. To pomeni popolnoma enako, kot če bi bil lastnik podjetja v Sloveniji. Nobeden denar se iz Slovenije ne more skriti nikamor, saj se vidi tok tega denarja. Če ga pa nočeš videti, ga pač ne vidiš. To kar ti govoriš so pravljice za naivne. V Sloveniji so mnogi, vključno s teboj pripravljeni kričati in obsojati brez enega samega dokaza. Ko pa vaši ukradejo denar v Sloveniji davkoplačevalcem direktno iz žepa pa se ne da nič odkriti. Zato trdim, da so večje luknje v Sloveniji. Kako je možno, da smo zaradi poštenega poslovanja v Sloveniji, morali pokriti 5 milijard bančnih igric. Zakaj in kdo bo odgovarjal. Zakja je bil TEŠ6 tako drag, pa je vse bilo v Sloveniji. Seveda, to je bil državni denar in to se ne da odkriti. V nogometu morajo biti čisti računi. In če nekdo želi poslovati zakonito, ga takoj napadete, če pa nekdo spravi v stečaj več klubov in zmeraj ustanavlja nove, to pa je pošteno in on dela v interesu nogometa.
Uporabnik113089
17. 03. 2017 20.26
+18
Mogoče mu bo uspelo pri kandidaturi za blagajničarja pri NK Bravo?
prouhudababa
17. 03. 2017 20.11
+29
Pa kaj ta človek res ni sposoben dojeti, da ga nihče ne mara?
matej1111
17. 03. 2017 19.17
+21
Ta Simič pa je naiven. Srbi komaj čakajo ja, da spustijo slovenski nogomet iz rok.
Simoni?
17. 03. 2017 21.51
+27
Simić ni naiven. Btw. Simić je tudi Srb iz Titovega Užica.
IvanSimi?
17. 03. 2017 22.58
-9
Aijn Prenn
17. 03. 2017 19.04
+32
Čuden tip, če sodim po izjavah, ki jih je dajal o Matjažu Keku.