Nogomet

Simeone odkrito: 'Nikoli ne bom treniral Reala, morda pa kakšno drugo špansko ekipo'

Madrid, 21. 03. 2017 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener madridskega Atletica Diego Simeone je ob začetku reprezentančnega premora ponovno spregovoril o svoji prihodnosti. Medtem, ko naj bi se rdeče-beli zanimali tudi za slovenskega vezista Kevina Kampla, Simeone odkrito priznava, da si želi v naslednjih letih kot trener doživeti še marsikaj. A na klop Real Madrida ne bo sedel.

Simeone bi v zadnjih letih trenerske kariere rad sedel tudi na klop argentinske reprezentance.
Simeone bi v zadnjih letih trenerske kariere rad sedel tudi na klop argentinske reprezentance. FOTO: AP
Liga prvakov se po reprezentančnem premoru na Kanal A in VOYO vrača v torek, 11. aprila (ob 20.30), ko bo na sporedu ponovitev predlanskega finala Juventus ‒ Barcelona. Dan kasneje, v sredo, bomo prenašali dvoboj Bayerna in Real Madrida iz Münchna.

Diego Simeone je ponovil, da zaradi svoje ljubezni do madridskega Atletica nikoli ne bi vodil Reala, Atleticovega mestnega tekmeca. Argentinski trener je v pogovoru za radio Onda CERO v isti sapi dodal, da ga na Bernabeuu najbrž niti ne bi hoteli za trenerja, potem ko je bil lep del igralske kariere eden izmed simbolov Atletica, njegova priljubljenost pa je z uspehi v vlogi trenerja ob reki Manzanares dosegla neslutene višave. Simeone je kultna figura na stadionu Vicenteja Calderona, kamor je leta 2014 po skoraj dveh desetletjih čakanja pripeljal državni naslov, dve leti prej pa se je veselil tudi zmage v Ligi Evropa. 46-letni Simeone je Atletico popeljal tudi v dva finala Lige prvakov, ki ju je madridski klub izgubil prav z Realom. "Nikoli ne bom treniral Real Madrida. To je logično ‒ zaradi mojih čustev. Tudi oni me ne bi poklicali," je za Onda CERO povedal Simeone, ki pa je, vsaj navidez, pustil odprta vrata Barceloni in ostalim španskim klubom. "Mlad sem, morda bom nekega dne vodil kakšno drugo špansko moštvo," je nadaljeval Simeone.

Atletico so v zadnjem času povezovali tudi s slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom. Vezist leverkusenskega Bayerja bi lahko skupaj z Janom Oblakom, ki je že lep čas član indijancev, in Simeonejem naslednjo sezono odprl novo Atleticovo domovanje. Atleti se selijo na stadion Wanda Metropolitano na skrajnem zahodu španske prestolnice, to naj bi bila sodeč po številnih zapisih v lokalnih medijih zadnja sezona za Simeoneja na čelu kluba, pri katerem je dosegel največje uspehe v karieri. Snubil naj bi ga milanski Internazionale, o katerem je Argentinec že večkrat spregovoril kot o svojem bodočem delodajalcu. Nepopustljivi Južnoameričan pravi, da želi voditi klube, v katerih je tudi igral, poleg Interja in Atletica je v Evropi nastopal še za špansko Sevillo in italijanski Lazio. A na Simeonejevem "jedilniku" je tudi argentinska izbrana vrsta. "V določenem trenutku bi rad vodil Argentino, a moram se še izboljšati kot trener. Bi pa rad to funkcijo zasedel proti koncu moje kariere," je dodal Simeone, ki se po reprezentančnem premoru z Atleticom podaja v boj za četrto oziroma tretje mesto ter po uvrstitev v polfinale Lige prvakov. V četrtfinalu bo nasprotnik Oblaka in soigralcev navdušujoči Leicester City.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
22. 03. 2017 12.33
+2
Zanimivo ga je gledati, kako skače, se dere z na vse raztegnjenimi usti, se veseli. Enrique je dolgočasen, da sploh ne omenjam tistega Nizozemca, ki sedi celo tekmo kot da ga nič ne zanima.
tekač
22. 03. 2017 12.16
+1
Če ste bili v Madridu, potem veste, da Atletico Madrid in Real Madrid ne gresta skupaj.. že iz zgodovine ne.. Atletico so ustanovili študentje, kot Real vendar iz neburžujskih družin, V Realu leta 1943 nastopi predsednik Bernabeu , ki je bil dobesedno izvoljen od Generala Franca. Leta 1947 zaradi nestrinjanja s politiko se Atletico odloči, da izpusti iz svojega imena pridevnik vojaški. Kluba postaneta tekmeca...
fafajonka
22. 03. 2017 09.14
-2
Simeone ni bil povsem odkrit........ni hotel povedati, da denar, ki bi ga dobil v Realu,......smrdi.......hehehe
Ka pa mislis
21. 03. 2017 19.00
-3
Tvoja igra ne spada v real. Pravilno si povedal.
modelx
21. 03. 2017 20.49
+2
bi vam jokico takoj ven vrgel, pa bi bil špetir
TomažNovak
21. 03. 2017 18.46
+10
Prav je povedal Indijanec. Za Barso bi bil OK.