Nogomet

Sherwood: Najboljših ne bi smeli prodajati

London, 19. 04. 2014 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
0

V prvi tekmi 35.kroga v angleški Premier ligi je v malem londonskem derbiju Tottenham na stadionu White Hart Lane premagal Fulham s 3:1. Domači, ki so trdno zasidrani na šestem mestu prvenstvene lestvice so začeli zelo plaho, kasneje pa le dosegli sorazmerno lahko zmago.

Tim Sherwood
Tim Sherwood FOTO: Reuters
"Seveda z našo igro v uvodu tekme nisem bil zadovoljen, sem pa zato toliko bolj zadovoljen z osvojenimi tremi točkami," je po tekmi razmišljal trener Tottenhama Tim Sherwood, ki je dodal: "Svojim igralcem niti ne zamerim, saj sami dobro vedno, da se morajo z nasprotnikom spopasti že takoj, v prvi minuti, če hočete. Christian Eriksen je bi z naskokom najboljši mož na igrišču. In kadar je tako, potem navadno nimamo težav. Je pa hkrati res, da je bil nasprotnik zelo motiviran, pa tudi dobro organiziran."

Sherwood se je odzval tudi na twitterske objave vezista Sandra, ki danes ni bil niti na klopi: "S Sandrom nimam nikakršnih težav, kaj šele, da bi do njega gojil kakšno zamero. To kar je sporočil preko twitterja drži, za današnjo tekmo ga nisem uvrstil v ekipo. Razlog je preprost: Sandro v tem trenutku ni tako dober, kot so ostali v moštvu, zato je izpadel iz selekcije. Nenazadnje je bil Sandro pred dvema tednoma tudi rahlo poškodovan. Kar pa je twitnil, pa zame niti ni pomembno."

Sherwood je torej do Brazilca, ki naj bi na prihajajočem mundialu igral pomembno vlogo v reprezentanci gostiteljev prvenstva, precej strog. Povsem drugačno mnenje pa je imel o francoskem vratarju Hugu Llorisu, ki je sredi drugega dela obranil tudi enajstmetrovko: "Lloris je tako kot Eriksen res izjemen. Sicer tih po naravi, a ko je potrebno narediti odločilno potezo, je Hugo vedno pripravljen nanjo. Imamo res vrhunskega vratarja, ki bi ga morali zadržati v klubu. Mislim, da tako vplivnih igralcev ne bi smeli več prodajati. Učinek Garetha Balea v lanski sezoni in vpliv, ki ga je imel na moštvo Luka Modrić pred dvema, tremi sezonami dokazujejo, da prodajanje najboljših posameznikov ni najbolj zdrava taktika za razvoj našega kluba in njegove uspehe."
Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.