Nogomet

Sheffield Wednesday poleti ni kupil Vardyja, ker ni dovolj 'dober'

Leicester, 05. 02. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenutno eden najbolj vročih napadalcev v Evropi, igralec Leicester Cityja Jamie Vardy, je poleti skoraj že zapustil trenutno vodilno moštvo Premier League. Dogovor je že bil sklenjen med lisicami in drugoligašem Sheffield Wednesdayjem, toda sledil je preobrat, ker Vardy naj ne bi bil dovolj dober.

Jamie Vardy je prava nočna mora za najboljše vratarje Premier League.
Jamie Vardy je prava nočna mora za najboljše vratarje Premier League. FOTO: AP
Hit letošnje sezone v angleški Premier League je zagotovo moštvo Leicester Cityja. Ekipa, ki se je še lani borila za obstanek med angleško nogometno elito, je v letošnji sezoni v izjemni formi in zaseda sam vrh prvenstvene lestvice. Zgodba bi lahko bila kaj kmalu povsem drugačna, saj je moštvo poleti skoraj ostalo brez Jamieja Vardyja. 29-letni Anglež je namreč trenutno najboljši strelec elitne angleške lige, saj je za lisice zabil že 18 prvenstvenih zadetkov na 25-ih tekmah in je eden iz med najzaslužnejših, da se moštvo Claudia Ranierija nahaja na vrhu lestvice.

Teh zadetkov kaj kmalu ne bi bilo na njegovem računu, ker se je angleški reprezentant pred začetkom sezone skoraj preselil v klub pri katerem je začel svojo nogometno kariero - Sheffield Wednseday. Dogovor med kluboma je že bil sklenjen in tudi igralec se je strinjal s pogoji, saj je Sheffield njegovo domače mesto in se je želel vrniti v to okolje. Vendar do prestopa, ki naj bi bil po nekaterih poročanjih vreden 6,5 milijona evrov ni prišlo, ker je predsednik Wednesdayja Deiphon Chansiri dejal, da nogometaš ni dovolj kvaliteten igralec, da bi zaigral za njih. To se je zgodilo že drugič, saj je klub, ki igra na kultnem stadionu Hillsborough, Vardyja iz kluba izpustil že pri njegovih 16-ih letih. Tudi takrat je bil razlog, da nima dovolj kvalitet, da bi lahko zaigral za njihovo moštvo. Jamie jim je zagotovo povsem zaprl usta. Saj je od takrat, ko so mu prvič prekinili pogodbo, postal angleški reprezentant in tudi rekorder po številu zaporedno doseženih zadetkih v Premier League. To mu je uspelo namreč enajstkrat, s čimer je tudi podrl rekord legendarnega Ruuda Van Nistelrooyja, ki je za Manchester United zabil na desetih zaporednih srečanjih. Kdo ve, mogoče celo postane prvak Anglije...

Pred sezono odpisani Vardy se sedaj celo bori za naslov angleškega prvaka...
Pred sezono odpisani Vardy se sedaj celo bori za naslov angleškega prvaka... FOTO: AP


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

arsenal1886
05. 02. 2016 16.44
osebno sem mnenja, da v Sheffieldu nebi tresel toliko, kot pri lisicah..nekateri igralci rabijo dobre soigralce, da sploh lahko igrajo po svojih zmožnostih
GTR
05. 02. 2016 10.26
+8
Ni čudno, da je angleška liga najbolj gledana državna nogometna liga na svetu. Vsak kolo je kakšen zanimiv derbi, komaj čakamo soboto 13:45, ko se udarita vodilna. Upam na zmago lisic!
Ka pa mislis
05. 02. 2016 08.30
-6
Ful mocna liga
Chelsea1991
05. 02. 2016 13.26
+3
a španska liga pa je močna kjer barca premaga 4. najmočnejšo ekipo 7:0 ahahaha