Nogomet

Sevilla našla zamenjavo za Negreda, Baptista se vrača v Brazilijo

Sevilla, 24. 07. 2013 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski nogometni prvoligaš Sevilla se je okrepil s francoskim napadalcem Kevinom Gameirojem, ki za 10 milijonov evrov odškodnine prihaja iz PSG-ja. Julio Baptista zapušča Malago in se vrača v Brazilijo.

Kevin Gameiro
Kevin Gameiro FOTO: Reuters
Potem ko je španski nogometni prvoligaš Sevilla svoja najboljša napadalca Alvara Negreda in Jesusa Navasa prodal Manchester Cityju, se je že ozrl po nakupih, ki naj bi reprezentanta zamenjali. Tako je klub podpisal pogodbo z občasnim francoskim reprezentantom Kevinom Gameirojem, za katerega je pariškemu PSG-ju plačal deset milijonov evrov. Šestindvajsetletni Gameiro je kariero začel pri Strasbourgu, nadaljeval pri Lorientu, v Pariz pa je prestopil leta 2011. V treh letih je za PSG odigral 59 tekem, v katerih je dosegel 19 golov. Za reprezentanco je nastopil na osmih tekmah, med strelce se je vpisal enkrat, v polno je zadel pred dvema letoma na prijateljski tekmi proti Ukrajini

Julio Baptista
Julio Baptista FOTO: Reuters

Baptista zapušča Malago

Nekdanji brazilski nogometni reprezentant Julio Baptista se po desetih letih igranja v Evropi vrača v domovino. Enaintridesetletni ofenzivni zvezni igralec in njegov zadnji klub Malaga sta sporazumno razdrla pogodbo, nogometaš pa se je odločil vrniti v domovino, kjer bo igral za Cruziero.

"Razšli smo se prijateljsko. Želimo mu srečo v nadaljnji športni karieri," so sporočili iz Malage, v katero je Brazilec prišel leta 2011 in imel veliko zaslug, da se je klub v tistem letu rešil izpada. V nadaljevanju igranja za Malago je imel veliko težav s poškodbami, v zadnji sezoni je odigral le 18 tekem. Baptista je v Evropi igral še za Sevillo, Real Madrid, Arsenal in Romo. V reprezentanci je do leta 2010 zbral 47 nastopov, v katerih je dosegel pet golov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.