Nogomet

Tudi prebujeni Balotelli ni bil dovolj za Milan: Pogba odločil derbi, Chievo že osmi, Inter še lovi Ligo prvakov

Milano, 09. 04. 2016 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zadetek Paula Pogbaja je poskrbel za popoln preobrat na San Siru, kjer se je tudi na derbiju z AC Milanom nadaljeval Juventusov marš do petega zaporednega Scudetta (1:2). Massimiliano Allegri, ki je rdeče-črnim prinesel zadnji naslov, je ob povratku v Milano morda odstavil kolega Sinišo Mihajlovića.

Pogba je iznajdljivo zabil zmagoviti zadetek derbija.
Pogba je iznajdljivo zabil zmagoviti zadetek derbija. FOTO: AP

Branilci naslova niso začeli vzpodbudno in na prizorišču finala letošnje izvedbe Lige prvakov zaostali, ko je po strelu z glavo mrežo zatresel Alex, toda Gianluigi Buffon je v vratih Juventusa nato videl hiter odogovor soigralcev. V prvem polčasu je izenačil Mario Mandžukić, sredi drugega polčasa pa je zaželeni vezist Paul Pogba s strelom, ki je v visokem loku končal v mreži, ukanil 17-letnega junaka domačih navijačev Gianluigija Donnarummo. Nekdanji trener Milana Massimiliano Allegri je z zmago nad Sinišo Mihajlovićem najbrž pomagal odstaviti nepriljubljenega srbskega stratega, ki visi že praktično pol leta, čeprav bi vodstvo Milana lahko počakalo na razplet italijanskega pokala. A Juventus se s tem seveda ne obremenjuje, Torinčani so po izpadu iz Lige prvakov takoj preklopili na domače prizorišče in zdaj že za devet točk vodijo pred Napolijem, ki mora v nedeljo odgovoriti na domači tekmi s Hellas Verono. Milanu je mesto v Ligi Evropa, če si ga ne bodo rdeče-črni priborili prek pokala, ubežalo za šest točk. Mihajlović je tekmo sicer presenetljivo začel z Mariem Balotellijem v konici napada, ki je po povratku v mesto mode zadel le trikrat, poteza pa se je sprva izkazala za dobro. Po tem, ko je Ignazio Abate zagrozil Buffonu z enim prvih strelov, bi Balotelli kmalu zadel z izvrstnim prostim strelom, Luca Antonelli pa je tako kot "Super Mario" naletel na dobro postavljenega italijanskega reprezentančnega vratarja.

Buffon, ki je nedavno postavil nov rekord po številu neprekinjenih minut prez prejetega zadetka, je moral vseeno priznati premoč, strelec tako pomembnega prvega gola pa je bil podobno kot na nedavnem mestnem derbiju izkušeni Brazilec Alex, ki je ponovil vajo v Juventusovem kazenskem prostoru. Milančani so naleteli na dober odgovor gostov, Donnarumma je bil kos Stephanu Lichtsteinerju, nato pa čez prečko izbil še poskus Claudia Marchisia. Mandžukić je le uspel poravnati izid v 27. minuti: Buffon je poslal dolgo žogo v napad, kjer je Alvaro Morata švignil mimo Alessia Romagnolija in zaposlil Hrvata za lahek zadetek. Obe ekipi sta si izmenjali še nekaj udarcev, toda sprememb na semaforju do polčasa ni bilo. Balotelli je sicer hitro poskrbel za proslavljanje novega vodstva, a je glavni sodnik Daniele Orsato opazil, da si je pri pošiljanju žoge čez golovo črto po obrambi Buffona pomagal z roko. S to potezo je kontroverzni Italijan poskrbel za nekaj smeha, toda prav nič ni bilo do smeha navijačem domačega moštva, ki so najprej videli še eno lepo obrambo Donnarumme po prostem strelu Pogbaja, po katerem je Milanovega vratarja rešila tudi vratnica. Pogba je odločilni udarec domačim zadal v 65. minuti, ko si je po kotua ustavil žogo na prsih in jo od tal poslal pod nogo Juraja Kucke in čez nemočnega vratarja Milana, ki je moral skupaj s soigralci priznati premoč.

Mauro Icardi je v drugem polčasu preprečil manjšo sramoto Interja, ki se je reševal proti desetim možem Frosinoneja (0:1). Na stadionu Matusa je Argentinec zabil edini gol tekme, Leonardo Blanchard je bil kasneje izključen pri domačih. Podaja Ivana Perisića je preletela vse branilce in končala na glavi kapetana, ki se je v 74. minuti razveselil svojega 13. zadetka sezone. Pred ponedeljkovo tekmo Rome z Bologno je Inter ostal v lovu na tretje mesto, ki v naslednji sezoni zagotavlja nastope v Ligi prvakov. Blerim Džemaili je malce pokvaril upe Sassuola, ki lovi Ligo Evropa. Genoa je z zadetkom švicarskega reprezentanta slavila (1:0) na stadionu Mapei, črno-zeleni pa so zapravili priložnost, da bi se približali Milanu. Veliko zaslug za zadetek Džemailija je imel tudi slovenski napadalec Tim Matavž, čigar strel je zadel vratnico, Džemaili pa je žogo pospravil v mrežo. Slavila sta tudi Slovenca pri Chievu, Valter Birsa in Boštjan Cesar, ki sta doma ugnala Carpi in Vidu Belcu zadala precejšen udarec v boju za obstanek (1:0). V še eni izmed številnih tekem z le enim zadetkom v tem krogu je izkušeni Sergio Pellissier vstopil s klopi in v 83. minuti zabil zmagoviti zadetek. Birsa je zelenico stadiona Marc'Antonia Bentegodija zapustil nekaj minut prej, je pa lahko s klopi pospremil natančen zaključek soigralca, Cesar pa je nato pomagal pri branjenju zmage, s katero se je Chievo prebil že na osmo mesto.

Izidi:

AC Milan ‒ Juventus 1:2 (1:1)
Alex 18.; Mandžukić 27., Pogba 65.

Frosinone ‒ Inter 0:1 (0:0)
Icardi 74.
RK: Blanchard 81./Frosinone
Samir Handanović (Inter) je igral celo tekmo.

ChievoVerona ‒ Carpi 1:0 (0:0)
Pellissier 83.
Boštjan Cesar je igral celo tekmo, Valnter Birsa (oba Chievo) do 79. minute, Vid Belec (Carpi) je igral celo tekmo.

Sassuolo ‒ Genoa 0:1 (0:1)
Džemaili 42.
Tim Matavž (Genoa) je igral do 71. minute.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

R0ss0
10. 04. 2016 15.47
+5
Res da Milan slabo igra zadnje čase ampak zaslužili so si vsaj piko včeraj. Pa ni kriv tukaj Mihajlovič če so igralci na pol invalidi. On ma red in disciplino, pri njem ni poleževanja, ampak kaj ko si vsaj 80% igralcev ne zasluži dres Milana. Dokler Berlusconi neodpre denarnice ne bo nič, sam trenerje lahko menja, in to nebo niti malo pomagalo
rossonero.acm
10. 04. 2016 16.34
+4
rossonero.acm
10. 04. 2016 16.35
Ko bo Barbara mela vse črez,bo mogoče bolš...Maldini bi zihr prišo...ob odhodu Galliania,seveda...
CURVANORD Zanetti
10. 04. 2016 19.38
Mogoce bi pa barbaro moral mihajlo maznit,
bullitt
11. 04. 2016 15.02
-1
ah kaj ni kriv srb, igralci so invalidi, ampak največji je prav on!!!
mariomandzukic
10. 04. 2016 12.09
-5
mandzakadabra je juventusu priigral se eno lovoriko,upam da bo izbran za najboljsega nogometasa serie a,ker si to zasluzi
rossonero.acm
10. 04. 2016 12.53
+5
Ti maš pa res bujno mašto...ful mu je blo v čast da je lahk prot ACM igral...
Trend01
10. 04. 2016 13.41
+5
Absolutno! Hrvaška izseljenska matica ga bo enoglasno proglasila za najboljšega v Italiji. Kot volitve v Severni Koreji. Pustimo malenkosti kot, da igra zraven Pogbaja ali Dybale ali....... Pustimo malenkosti o še ene XY boljših igralcev v drugih ekipah. Ampak izseljenska matica bo zanesljivo proglasila Maria za najboljšega igralca "škornja". Morda celo Evrope. Kdo ve?
rossonero.acm
10. 04. 2016 08.16
Agonija se nadaljuje...dobr da bo kmal konec...drug let pa s5 nč bolš ne bo...ali pač heh...Siniša je pa res kiksno z menjavami...namerno to dela:))
CURVANORD Zanetti
10. 04. 2016 11.27
rossonero.acm
10. 04. 2016 11.58
Neki že mora bit..če ga od vsega začetka Silvek kao zamenjuje z nekom..sej ne morš tak delat...da ti nekdo drug diktira kak se naj igra,kdo naj igra...pa Montolivo sploh ni hotu ven it...pa bi rad vidu Locatellija igrat...res žalost vse skup
CURVANORD Zanetti
10. 04. 2016 13.23
rossonero.acm
10. 04. 2016 13.33
Hehe..sej tud če zmagajo,morajo bit 6-i v prvenstvu če čejo kej v evropski pokal...
CURVANORD Zanetti
10. 04. 2016 13.57
CURVANORD Zanetti
10. 04. 2016 13.59
Drugo leto pa v ligi evropa finale Inter vs Milan Hahaha,tota bo bolj verjetno da ne bova videla evrope ne ti ne jaz,kaj sele ligo prvakov
rossonero.acm
10. 04. 2016 14.11
Sama žalost je to,res...upam da res un kovačić še ne pride
Trend01
10. 04. 2016 14.49
Tale je pa ena bolj krutih: "...un kovačić..." hehe
rossonero.acm
10. 04. 2016 15.33