Nogomet

Higuain že začel odplačevati Juventusov milijonski vložek, Argentinec po podaji Iličića za izenačenje pokopal Fiorentino

Rim, Torino, 20. 08. 2016 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Juventus in Roma, ki naj bi se v novi sezoni skupaj z Napolijem in Interjem tudi merila za nov državni naslov, sta v prvem krogu Serie A začela z zmagama. Roma je šele v drugem polčasu z dvema zadetkoma Diega Perottija z enajstih metrov napolnila mrežo Udineseja, medtem ko se je Juventus reševal proti Fiorentini.

Diego Perotti (levo) slavi v Rimu.
Diego Perotti (levo) slavi v Rimu. FOTO: AP

Gonzalo Higuain je ob kritikah glede svoje (domnevne) prekomerne teže zadel že na prvi ligaški tekmi v majici Juventusa, ki mu je v zadnjih minutah prvega velikega derbija sezone prinesel zmago nad Fiorentino Josipa Iličića. Torinčani lovijo zgodovinski šesti zaporedni Scudetto in po nekaterih ocenah še nikoli močnejši naj bi napadli tudi izmuzljivi naslov v Ligi prvakov. V domačem Torinu je mrežo vijoličastih v 37. minuti načel Sami Khedira, ki ga je malce nepričakovano za zadetek z glavo zaposlil Giorgio Chiellini, toda gostje se niso predali in v 70. minuti je po predložku Iličića povsem sam ostal Nikola Kalinić in v praktično edini dotedanji priložnosti za goste ni grešil. A že čez pet minut so lahko navijači zeber proslavljali pomembno uvodno zmago, ki se jim je sredi slabega začetka prejšnje sezone sicer izmuznila. A tokrat je vse tri točke zagotovil Higuain, ki je pred sezono za rekordno odškodnino na Apeninskem polotoku prestopil iz Napolija, tokrat pa je vstopil s klopi in zabil z enim prvih dotikov z žogo, ko je ob vratnico pospravil odbitek po strelu Khedire. Iličića je trener Paulo Sousa v igri pustil do 80. minute, ko je na zelenico poslal izkušenega Giuseppeja Rossija, ki pa z vijoličastimi ni uspel še enkrat utišati Juventusove Arene. Ta je bila poleg zadetka lani prvega strelca prvenstva gotovo zadovoljna tudi s predstavo novinca Daniela Alvesa na desnem boku, z bolj uigranimi novimi obrazi Miralemom Pjanićem, Mehdijem Benatio in Markom Pjaco pa "Juventine" najbrž čakajo še boljši časi. 

Rezervist Diego Perotti je ob zmagi AS Rome na prvi tekmi nove sezone italijanske Serie A kar dvakrat zadel z bele točke in pripravil še en zadetek soigralcem na poti do kasneje precej prepričljive zmage nad Udinesejem. Rimljani tudi letos računajo, da se bodo malce resneje lotili lovljenja serijskega prvaka Juventusa, toda v soboto na olimpijskem stadionu dolgo ni bilo videti, da bodo rumeno-rdeči zlomili odpor Videmčanov pred torkovo domačo tekmo s Portom v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Perotti je šele v 65. minuti načel mrežo belo-črnih, potem ko je kazenski udarec izsilil Edin Džeko, ki je padel ob branilcu Danilu. Perotti je imel prste vmes pri drugi najstrožji kazni, z globinsko žogo je namreč skušal zaposliti Mohammeda Salaha, ki je bil prehiter za obrambo, potegnil ga je Emmanuel Badu in zakrivil že drugo enajstmetrovko. Džeko je na 3:0 povišal z neposredne bližine in dosegel svoj deveti zadetek v Serie A v 82. minuti, dve minuti kasneje pa je po dolgi podaji razpoloženega Perottija češnjo na vrh zmagovite torte postavil Salah.

Več sledi!

Izida 1. kroga:

AS Roma ‒ Udinese 4:0 (0:0)
Perotti 65., 75./obe 11-m, Džeko 82., Salah 84.

Juventus ‒ Fiorentina 2:1 (1:0)
Khedira 37., Higuain 75.; Kalinić 70.
Josip Iličić (Fiorentina) je igral do 80. minute.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
21. 08. 2016 10.10
+7
od kdaj pa ILIčić igra za Juve 24 ur???
giovanni2
21. 08. 2016 10.21
+5
Malo neroden stavek v naslovu. Argentinec je po tem, ko je Iličić podal za izenačenje Fiorentine, zadel za Juventus