Nogomet

Vratnica ustavila Iličića, Milan po zapravljeni 11-metrovki nesrečnega Kranjčana iz Firenc z novo točko

Milano, Firence, Neapelj, Palermo, 25. 09. 2016 22.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

AC Milan je po dveh zaporednih zmagah točko iztržil tudi na gostovanju v Firencah, kjer bi lahko zmagoviti zadetek za Fiorentino zabil Josip Iličić, a je enajstmetrovko v prvem polčasu poslal v vratnico (0:0). Milančani so se točkovno izenačili s četrto Romo, ki je v nedeljo izgubila s Torinom, na vrhu ostaja Juventus. Še en zdrs Interja.

Josip Iličić je tako kot nogometaši Interja v šestem krogu remiziral.
Josip Iličić je tako kot nogometaši Interja v šestem krogu remiziral. FOTO: AP

Slovenski reprezentant Josip Iličić je med nesrečneži šestega kroga Serie A, potem ko Fiorentina s kranjskim levičarjem ni uspela streti odpora AC Milana na domačem stadionu Artemio Franchi, kamor je prvič kot trener rdeče-črne na nekdaj domače dvorišče pripeljal Vincenzo Montella. Njegovo moštvo je v zadnjih dveh krogih nanizalo dve zmagi in zdaj tudi na tretjem zaporednem obračunu ni prejelo zadetka. Levji delež zaslug gre seveda pripisati talentiranemu vratarju Gianluigiju Donnarummi, ki se je v prvem polčasu dinamične tekme pomeril tudi iz oči v oči z Iličićem. In zmagal: po tem, ko je podajo Gorenjca s strani proti vratom nerodno poslal Nikola Kalinić, je Borja Valero po napaki Milanove obrambe hitro padel in izsilil najstrožjo kazen. Iličić je prevzel odgovornost, a je Donnarumma njegov poskus ustavil s pomočjo vratnice. Po nekaj zapravljenih priložnostih, Kalinića je denimo v drugem polčasu v eno najlepših poslal pral nekdanji član Bonifike, Interblocka in Maribora, bi lahko vijoličasti drago plačali nezbranost pred vrati, toda Carlos Bacca je kmalu po tem, ko je Iličić v 82. minuti zapustil zelenico, za las zgrešil z ugodnega položaja. Z novo točko se je Inter izenačil s četrto AS Romo, Fiorentina z dvema točkama zaostanka zaseda 12. mesto.

Na preostalih nedeljskih obračunih je Inter z Bologno na San Siru le remiziral in malce pogasil optimizem, ki se je po črno-modrem delu mesta razširil po zmagi nad serijskim prvakom Juventusom (1:1). Andrea Ranocchia je za nameček zapravil izjemno priložnost v zadnjih minutah in moštvo Franka de Boerja je ostalo brez četrte zaporedne zmage v prvenstvu. Že začetek ni bil prepričljiv in Simone Verdi je staremu znancu interistov Mattii Destru pripravil vodilni zadetek. Po krasnem voleju Ivana Perišića so se Milančani vrnili v igro, Hrvat je izkoristil podajo Antonia Candreve, Interju pa tudi z debitantom Gabrielom Barboso ni uspelo zlomiti Bolognčanov. Izkušeni Ranocchia je zastreljal "nemogoče", ko ga je v zadnjih sekundah s predložkom našel Perišić. Veselo je bilo tudi v Torinu, kjer je Iago Falque z dvema zadetkoma pomagal istoimenskemu prvoligašu do težko pričakovane zmage nad AS Romo, kar se je na domači zelenici zgodilo prvič po letu 1990, ekipa Siniše Mihajlovića je slavila s 3:1. Falque, ki je v prestolnico Piemonta posojen prav s strani Rome, je kaznoval svoje delodajalce, potem ko je Andrea Belotti v prvem polčasu poskrbel za vodstvo po številnih priložnostih na obeh straneh. "Petelin" je predložek na drugo vratnico pospravil v mrežo Wojciecha Szczesnyja, ki žogi ni mogel preprečiti poti za svoj hrbet. Falque je zapravljivim Rimljanom drugi zadetek zabil z bele točke v 52. minuti, rezervist Francesco Totti pa je s svojim jubilejnim 250. ligaškim zadetkom ukanil Joeja Harta (prav tako z enajstih metrov) in hitro vrnil sinove volkulje v igro. Toda Falque je v 65. minuti zadel še drugič in odločil dvoboj. Bolj veseli so bili pri drugem rimskem prvoligašu Laziu, potem ko je na Olimpicu po zadetkih Baldeja Diaa Keitaja in Senada Lulića za drugo domačo zmago sezone v Serie A padel toskanski Empoli (2:0). Sassuolo je z novo zmago, tokrat nad Udinesejem (1:0), ostal pri vrhu lestvice. 

Že v soboto je Juventus slavil pri Palermu (1:0), na klopi katerega je tekmo presedel Siniša Andjelković. Petkratni zaporedni osvajalci scudetta so imeli (ne prvič v sezoni) težave z realizacijo tudi na Siciliji, kjer je odločil šele avtogol Edoarda Goldanige kmalu po začetku drugega polčasa. Gostujoči trener Massimiliano Allegri je tokrat ponudil priložnost Mariu Mandžukiću in Gonzalu Higuainu, predvsem hrvaški strelec pa kar ni mogel verjeti, kaj vse mu je branil rojak na golu rožnato-črnih Josip Posavec. Tega je ob nevzdržnem pritisku zeber ukanil šele soigralec Goldaniga, ki je nepotrebno s peto v mrežo preusmeril nenevaren strel z razdalje Daniela Alvesa. Torinčanom je z zmago v mrtvem teku na vrhu lestvice odgovoril očitno tudi letos najresnejši izzivalec Napoli, ki je bil z 2:0 boljši od Chieva. Valter Birsa in Boštjan Cesar sta od prve minute okušala pekel San Paola, kjer so sinje modri v prvem polčasu povedli po lepem strelu Manola Gabbiadinija v daljši kot veronskih vrat, Marek Hamšik pa je s še enim neubranljivim izstrelkom postavil končni izid že po manj kot 40 minutah. Birsa se na položaju za obema napadalcema ni naigral, čeprav bi lahko v 73. minuti po padcu Antonia Flora Floresa v kazenskem prostoru postalo še kako zanimivo, toda Chievo ni bil nagrajen z najstrožjo kaznijo. Kljub ničli so leteči oslički na zelo spodobnem sedmem mestu, kjer imajo enako število točk kot Roma, Lazio, Milan in Bologna.

Izidi 6. kroga:

Fiorentina ‒ AC Milan 0:0
Josip Iličić (Fiorentina) je v 23. minuti zapravil enajstmetrovko. Igral je do 82. minute

Palermo ‒ Juventus 0:1 (0:0)
Goldaniga 49./ag.
Siniša Andjelković (Palermo) je bil na klopi.

SSC Napoli ‒ ChievoVerona 2:0 (2:0)
Gabbiadini 24., Hamšik 39.
Boštjan Cesar je odigral celo tekmo, Valter Birsa (oba Chievo) je igral do 63. minute.

Torino ‒ AS Roma 3:1 (1:0)
Belotti 8., Falque 53./11-m, 65.; Totti 55./11-m

Inter ‒ Bologna 1:1 (1:1)
Perišić 37.; Destro 14.
Samir Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Genoa ‒ Pescara 1:1
Lazio ‒ Empoli 2:0
Sassuolo ‒ Udinese 1:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RIPkripelj
26. 09. 2016 21.43
RIPkripelj
26. 09. 2016 21.42