Nogomet

Senzacija svetovnega prvenstva Kostarika ostala brez selektorja

Puerto Limon, 25. 07. 2014 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po prepiru z vodstvom kostariške nogometne zveze se je selektor reprezentance Jorge Luis Pinto odločil, da pogodbo predčasno prekine kljub uspešnim predstavam ekipe na nedavnem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Jorge Luis Pinto
Jorge Luis Pinto FOTO: Reuters

Strani kljub večdnevnem iskanju rešitve nista našli skupnega jezika, tako da Jorge Luis Pinto ne bo več selektor Kostarike. Pinto naj bi imel drugačne poglede na reprezentanco kot preostali del strokovnega štaba, ki mu ni dovolil, da bi v trenerski kader pripeljal svoje strokovnjake. "Če ne smem sam oblikovati ekipe, s katero želim delati, potem ne morem ostati selektor," je ob tem dejal Pinto, ki je nad reprezentanco Kostarike bdel dve leti in devet mesecev. V tem času je vknjižil 22 zmag, 14 porazov in 14 neodločenih izidov.

Na nedavnem mundialu v Braziliji je bila ekipa eno večjih presenečenj. V zahtevni skupini D proti Angliji, Italiji in Urugvaju se je moštvo prebilo v drugi del tekmovanja in je moralo premoč priznati šele v četrtfinalu, ko je bila boljša Nizozemska.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

speeddragon
25. 07. 2014 08.13
+17
To je podobno kot pri nas . Uspešnega selektorja (Kek-a) je treba umaknit v času ko je dosegal z reprezentanco najboljše rezultate. Po njegovi menjavi pa je šlo z rezultati samo navzdol. Njegove naslednike pa to niti ne zanima.... glavno da so pri koritu.... aja pa do so iz LJ !
Kiki hajime
25. 07. 2014 09.42
-17
Keku se je samo enkrat vsral it na SP s pomočjo sodnikov na naslednjih kvalifikacijah se je videla njegova "kvaliteta"