Nogomet

Se Rooney pod Allardycem poslavlja od kapetanskega traku?

London, 26. 07. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleška nogometna reprezentanca je dobila novega selektorja. Po sramotnem porazu proti Islandiji ne minulem Euru 2016, je Royja Hodgsona na čelu 'treh levov' zamenjal Sam Allardyce. Ta v prvih izjavah kot selektor še ni želel potrditi, kdo bo kapetan njegove selekcije. Pomeni to konec ere Wayneja Rooneyja?

Bo Wayne Rooney še nosil kapetanski trak Anglije?
Bo Wayne Rooney še nosil kapetanski trak Anglije? FOTO: Reuters

Angleška nogometna zveza je izbrala novega selektorja. Svetovne prvake iz leta 1966 bo odslej vodil izkušeni Sam Allardyce, ki je v svoji bogati trenerski karieri vodil številne angleške prvoligaše, med drugimi tudi West Ham United, Bolton in nazadnje Sunderland. 'Veliki' Sam, kot je tudi znan v svetu nogometa, je tako nasledil Royja Hodgsona, ki je na nedavnem Euru 2016, s svojimi varovanci neslavno izpadel v osmini finala proti nogometnemu palčku Islandiji.

Allardyce je sedaj pred težko nalogo, saj bo za prihajajoče kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo, kjer se bodo Angleži pomerili tudi z varovanci Srečka Katanca, moral veliko stvari spremeniti, če bo želel Angliji povrniti ugled, ki ga je v reprezentančnem nogometu izgubila že dolgo časa nazaj. Prva naloga, ki čaka novega selektorja 'treh levov', bo tudi izbira igralcev. Angleška reprezentanca že dolgo časa velja za eno tistih, ki ima vselej veliko število talentiranih igralcev, ki pa vselej 'pogorijo' na velikem odru. Ena iz med nalog pa bo tudi izbira kapetana. Avgusta 2014 je namreč kapetan Anglije postal Wayne Rooney, ki je tudi najboljši strelec reprezentance vseh časov. Na vprašanje, če bo Rooney še naprej kapetan Allardyce namreč ni podal odgovora, saj je mnenja, da je za takšno odločitev še veliko prezgodaj.

"Veliko prezgodaj je še, da bi lahko govoril o tej temi. Na to odločitev bom počakal, ko spoznam vse igralce in trenerje, s katerimi bomo skupaj naredili načrt," je povedal 61-letni Anglež. Rooney je v zadnjih sezonah tarča hudih kritik, saj naj ne bi bil več dovolj dobro pripravljen in ni več takšen 'stroj' za doseganje zadetkov, kot je bil in sedaj ne bi smel biti več prva izbira v izbrani vrsti. Hodgson je sicer na Euru kapetana Manchester Uniteda postavil v sredino, a to ni prineslo želenega učinka. Sedaj se bo Allardyce odločil, ali ima Rooney sploh še prihodnost v vrstah treh levov, kaj šele, če je prava izbira za kapetana.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
26. 07. 2016 13.23
+0
star in slab je rooney. Preprosto v konkurenci Rashford, Welbeck, Kane, Vardy nemore konkurirati. Bilo je neumno uporabljati ga kot napadalca ker preprosti Rooney je špica in to je isto kakor da bi Hart igral štoperja ne pa golmana. Hodsona je blo teško razumet zakaj je ob tolikšni izbiri igralcev sredine igral rooneyja tam
RyanGiggs
26. 07. 2016 12.35
+2
Če z grabljami tolčeš po drevesu in s sekiro poizkušaš pograbiti listje, potem za neuspešno delo nista krivi grablje in sekira, temveč tisti, ki ju je uporabljal napačno. Tako tudi Rooney (igral v sredini) in recimo Kane (izvajal kote in proste strele) nista kriva za neuspeh Anglije. Glavna krivca sta po mojem mnenju selektor, ki ni znal pravilno uporabiti svojih igralcev in pa Joe Hart, ki se je na nekaj tekmah naravnost osmešil.
mpk2
26. 07. 2016 10.14
+1
Ja kdo pa te bo??? Welbek?
Nacek2
26. 07. 2016 11.07
+1