Nogomet

Še pred sezono odpisani Navas reševal galaktike v Vigu

Vigo, 24. 10. 2015 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V derbiju devetega kroga španskega prvenstva sta se pomerili vodilni ekipi lige. Real Madrid se je z gostujočo zmago nad Celto iz Viga (3:1) utrdil na prvem mestu španske Primere. Barcelono tekma devetega kroga čaka v nedeljo.

Ronaldo je prvi zatresel mrežo na načeti zelenici v Vigu.
Ronaldo je prvi zatresel mrežo na načeti zelenici v Vigu. FOTO: Reuters

Derbi v Vigu je upravičil naziv derbi, saj sta vodilni ekipi španskega prvenstva (družbo jim je pred devetim krogom na prvem mestu delala tudi Barcelona) prikazali fantastičen nogomet. Pri domačih je blestel Duran Nolito, medtem ko je za gostujoči Real tekmo življenja odigral še pred sezono odpisani (kot njegovo menjavo so v Madridu želeli Davida De Geo) vratar Keylor Navas. Madridčane je v vodstvo v osmi minuti popeljal Cristiano Ronaldo. Slednji je izkoristil lepo podajo Lucasa Vazqueza in poslal žogo za hrbet nemočnega vratarja Sergia Alvareza. Celta je nato na domači, sicer precej načeti zelenici, močno pritisnila, a poti do gola ni našla. Zato pa so nogometaši Reala vodstvo povišali v 23. minuti, ko je po podaji Jeseja svoj prvi gol v dresu belega baleta s perfektnim strelom zabil bočni branilec Danilo. V 39. minuti je Navas rešil nemogoče, s fantastično obrambo je Kostaričan preprečil zadetek Iaga Aspasa, ki je sprožil s kakšnih petih metrov. Le slabe štiri minute kasneje se je s parado znova izkazal Navas po novem strelu Aspasa (tokrat z glavo) s podobne razdalje.

Danilo (desno) je zabil svoj krstni gol v dresu Reala.
Danilo (desno) je zabil svoj krstni gol v dresu Reala. FOTO: Reuters

Ofenzivo Celte zaustavljal Navas, na pomoč priskočil tudi Marcelo
Celta je v drugem polčasu v 57. minuti ostala brez Gustava Cabrala, ki je v prvem polčasu najprej prejel prvi rumeni karton, nato pa mu je sodnik pokazal še drugega zaradi ugovarjanja. Zasedba Viga je kljub številčni premoči Reala pritisnila na vrata gostov in bila v drugem polčasu bistveno nevarnejša, a se je velikokrat izkazal gostujoči vratar. Navasov šov se je namreč nadaljeval tudi v drugem polčasu, v 72. minuti pa je bil po strelu Nolita, ki je našel pod med Kostaričanovima nogama, že premagan, a je z golove črte odbil Marcelo. Vroči Navas pa je bil nemočen ob izvrstnem strelu Nolita, ki je dobrih pet minut pred iztekom rednega dela pometel pajčevino Navasovega gola. Na končnih 3:1 je globoko v sodnikovem podaljšku z leve strani s strelom znotraj kazenskega prostora povišal Brazilec Marcelo.

Nolito (levo) je blestel v dresu Celte, a to ni bilo dovolj za novo presenečenje Viga.
Nolito (levo) je blestel v dresu Celte, a to ni bilo dovolj za novo presenečenje Viga. FOTO: Reuters

Španska liga, 9. krog:

Celta Vigo - Real Madrid 1:3 (0:2)
Nolito 85.; Ronaldo 8., Danilo 23., Marcelo 90+5.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (214)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_LuMp_
26. 10. 2015 23.34
Čeprav sem navijač Barce mislim, da je Navas v golu trenutno po moje top 3.
Barbarezo
25. 10. 2015 20.04
+2
cestitke RM-ju na zmagi sploh pa Navasu kaj ta clovek dela...kapo dol !
Symbolic
25. 10. 2015 18.28
-1
LOL... Eibar me je prehitel... ravno sem hotel napisat, da je Barca začela po sistemu "lako ćemo"... Takoj je prišla kazen!
Trend01
25. 10. 2015 15.00
-1
Ne morem razumeti kako nekateri radi poslušate Obreza. Predvsem, ko ni treba. Sploh o izjavi 100ih strelov na gol Navasa. V okvir vrat je bilo v LaLigi 31 strelov ali 3,4 na tekmo. V LP pa 7 strelov ali 2,3 na tekmo. Največ strelov so si "privoščili" Celta (7), Levante in Bilbao (5)., Atletico ter Malmo po 4x. Je to tako grozno? Je pa letos Navas dejansko odnesel XY fantastičnih strelov. Podobno so lani delali Oblak, Bravo, Kameni proti Barci ali Realu.... in še nekateri vratarji. Je pa seveda presenečenje, da je v golu Reala spet nekdo, ki zna opravljati delo, In to brez napak. Vsaj zaenkrat. Zelo podoben izkupiček imajo letos tudi Oblak, vratarji Valencie, Kameni (Malaga). Tudi v vratih Villarreala in Eibarja (a 7 golov) imajo odlične vratarje. Tam obramba dopusti mnogov več strelov v okvir vrat. Primer: Kamni je proti Realu zbral 9 obramb, Andres (Granada) - 10 obramb, Cuellar (Gijon) - 8 obramb itd.... Ja, ne vem za ekipo v Španiji, ki bi dobila tako malo strelov v okvir vrat! A statistika Navasa je najboljša: 3 goli iz 38ih poskusov. In ne iz 100ih. Manj strelov v okvir vrat, si je privoščil le Atletico. 24x na 8 tekmah. Brez zadnje tekme bi jih imel Real popolnoma enako kot Atletico. Toliko o obrambi.
Symbolic
25. 10. 2015 16.50
+0
Jaz pa "ne morem razumeti", kako TI ne moreš razumet, da ima vsak pravico na odločitev po lastni izbiri in ne po tvojih "navodilih"!
Trend01
25. 10. 2015 17.03
+0
Spet ti? Torej tvoja "papiga" je OK, tvoji LOL so tudi OK. Zakaj se spet vtikaš? Na tej tematiki se je nekajkrat pojavila tematika o tem. Zdaj sem napisal kakšna so dejstva. Zdaj se pa ti dragi gospod Symbolic odloči kako in kaj si z Obrezom. Pri podajanju ene vrste podatka, je pošteno povedati tudi kako je to kaj pri konkurenci. Se ti ne zdi? Sem morda tvoje kaj komentiral? Pa bi lahko. Točno veš kako je do kartonov prišlo in zakaj. Madonca, ko si pa pred časom nekatere podatke iskal pred časom si pa ves čas visel pod mojimi komentarji s pozitivnimi pripombami. Zanimivo. Ja, od vajine debate z Alienom, ko sem vaju po dveh tednih prosil, da si počasi lahko že roke podate, si postal negativen. Bodi enkrat tako kritičen do "svojih".
Symbolic
25. 10. 2015 18.13
+1
Spet nekaj v tvojem stilu: vtikaš se tam kjer te ne rabijo! Torej, vprašanje zate: KDO SE VTAKNIL v KOGA? Jaz sem prvi o Obrezu nekaj napisal (bolj za hec), ti pa se oglaaš točno na to pripombo v mojem komentarju! Niti besedice ni o mojem videnju tekme ampak, te je "sprovociral" samo zadnji stavek! Daj, poskusi aterirat in nehaj se postavljat za "vsevednega liderja" na tem forumu... Saj te imamo že dosti! Pa še to: hočeš reč, da ne veš kaj pomeni okrajšava "LOL"... Žalostno... Evo, začenja se Barca, spet je Obrez zraven... a mi "dovoliš", da ga spremljam? LOLOL
SERIOUSLY01
25. 10. 2015 20.15
+3
alien8potnik
26. 10. 2015 10.53
+1
trend01, ignoriraj symbolica, kot ga ignoriram jaz. hvala za analizo in podatke. kot zmeraj - objektivno in zelo informativno.
265004
26. 10. 2015 12.21
+1
symbolic in seriously res ne razumem vajinega vtikanja trendove poste.Vedno konstruktivni,nikoli žaljivi,na neki ravni okrog katerih lahko debatiraš,če seveda hočeš.Če nočeš-tvoja stvar.Tudi vidva pišeta zanimive stvari-vaju kdo žali-mogoče trend??Če človek navija za nasprotnika ni nujno nevednež.Zato pamet v glavo ,ker je malo forumašev s katerimi lahko konstruktivno govoriš.
Symbolic
26. 10. 2015 21.42
-1
Sempre, ampak zdaj pa nič ne razumem... Očitaš mi moje vtikanje v poste drugega, hkrati pa ti to počneš meni... Očitno, forum razumeva drugače... Zame je čisto logično in povsem normalno, da na post s katerim se ne strinjaš, ali imaš drugačno mnenje - odgovoriš s svojim mnenjem... Končno, saj to je smisel foruma: izmenjava mnenj! V kakšni obliki pa spraviš svoj odgovor, to je pa stvar osebne kulture, izobrazbe in ne nazadnje sposobnosti kulturnega komuniciranja... Žal, tega je na tem forumu zelo malo (konkretno, mislim na razlike v mnenju brez žaljivk)... To kar mislim, tudi povem, čeprav je popolni opozit od tvojega mnenja vendar, brez žaljivk! Še slabše je to, da nekdo, ki je zapriseženi nasprotnik kluba za katerega navijaš, skuša ustvariti komplot s hujskanjem nekoga drugega proti tebi... bogi, se ne zaveda, da s tem kaže svoj karakter in svojo nemoč!
Symbolic
25. 10. 2015 11.13
+6
Še en primer kako sodnik uniči lepo in fer tekmo! Poglejte: v štirih minutah nafila Celto s petimi rumenimi kartoni. Od tega 4 kartone podeli v eni sami minuti (57-a min)! Pa ne mislim, da je to storil iz kakšnih "nizkih" pobud, prej bi reko, da ni bil kos takemu derbiju... zgubil se je in s tem tudi razsodnost... Prvo ime tekme, Navas - brez debate! Kapo dol! Takoj za njim Marcelo! Pri Celti pa tudi se ve: Nolito! Drugač. dopadljiva in na momente boljša igra Celte..."Sladica" temu dogodku: Obrez! Od mene dobi debel plus za izjavo, da se ponavlja kot papiga! LOLOLOL
RdečiKarton
25. 10. 2015 14.18
+4
res res. Vse! Obrez me je spomnil na Ališića. lmao Sem imel občutek da mu je prišlo ob vsaki obrambi Navasa. :D
mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 10. 2015 09.46
+7
kake rdeče kartone delijo v španiji..hahaha..kot v kaki risanki..ne spomnim se da bi kdaj dobil real taki rdeči?tak da sramota
Rolesx
25. 10. 2015 08.55
+5
Pomagali so jim tudi sodniki kot vedno! Rdeči karton Cabralu za eno besedico Matiču v Chelseaju za minimalno vlečenje za dres rdeči karton ( katastrofa ) , kostolomcu Naillgolanu pa niti karton za zlom noge igralcu man utd! Ko bodo nazaj odgovarjali igralci reala bodo sodnik spremenili kriterij ! Takrat to karton nebo .Kralji so v 10 letih osvojili 2 lovoriki ..čas je da jim sodniki pomagajo do uspehov!
mejrus
25. 10. 2015 09.16
-3
Škoda tvojega časa za tvoj komentar....boljše da si kaj drugega naredil kot pa napisal popolni nesmisel!
mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 10. 2015 09.51
+4
tekma se je končala z rdečim..so pa bunker prebili z igralcem majn dali gol
mmickica
25. 10. 2015 08.14
+5
Super je ta Navas, res! Pravzaprav sreča v nesreči, da se tisti nakup De Gea ni posrečil! Sicer je Celta igrala odlično in res vprašanje, kako bi se izteklo s kakšnim slabšim vratarjem. Letos bo pa res velika konkurenca za vrh, se mi zdi.
Iniesta
25. 10. 2015 09.10
-3
Ce bi npr kasiljas vceraj branil, bi jih selta gladko poknila ...
mejrus
25. 10. 2015 09.12
-4
micka...Pozabljaš da je Real bil oslabljen in če ne bi Vasquez in Cristiano hotela lobati golmana bi bila v mreži Celte še vsaj 2 zadetka....rajši čestitaj Realu za zmago....v tvojem komentarju je očitna nevoščljivost.....
mejrus
25. 10. 2015 09.18
-5
Iniesta...Če, če, če....če bi Messi odšel iz Barcelone bi ta izgubila 60% navijačev in bi naslednjo sezono igrala v 2. ligi....pametni!
265004
25. 10. 2015 09.26
+3
mejrus ti pa pozabljaš kakšna je bila statistika strelov do sredine drugega polčasa v strelih na gol 14-4 za Celto in če bi Celta in če ne bi Navas a ne bi bilo lahko kolk že za Celto??Je pa res ,da je Real dal gol iz priložnosti Celta pa ne .Pika.
mmickica
25. 10. 2015 10.07
+3
Mejrus, napisala sem dejstva in ne vem, kje ti vidiš kakšno nevoščljivost! Če pa ti bo lažje, lahko tudi čestitam Realu, vendar kot sem že napisala, vidim včerajšnjo zmago bolj po zaslugi Navasa, kot celotne ekipe. A nič hudega, 3 točke so 3 točke!
MaunelNeuer
25. 10. 2015 00.07
-14
u kak peče haterje CRja bo treba obhladke počasi ne bo druge ;)
SERIOUSLY01
24. 10. 2015 23.10
+12
moram przinat , da rad gledam real.vedno je neka drama, nikoli dolgčas.pa že zaradi navasa se splača gledati real.če bo tako nadaljeval bi lahko bil favorit za naslednjo zlato žogo 2016.
RdečiKarton
25. 10. 2015 14.21
+1
100 prejetih strelov na gol pa samo 3 v mreži... za citirat Katanca; KAPO DOL!
alien8potnik
24. 10. 2015 23.07
-3
navas, genij! najboljši igralec reala. in ta človek je lani sedel na klopi. pa z njim bi lani osvojili vsaj eno (če ne več) lovoriko. poklon, navas. zdaj vidim, da je sreča, da ni prišel de gea. navas je najboljši golman, kar sem jih kdaj videl!
BayernGomez
24. 10. 2015 23.31
+7
265004
25. 10. 2015 09.00
+2
alien ti si pa isti kot obrez.pa dej se mal umirte s to euforijo.ja se strinjam ,v tem trenutku je verjetno najboljši,ampak najboljši vseh časov????Človek je igral v Levanteju,pa par tekem v Realu.Daj ga pustite da brani par sezon na vrhunskem nivoju pol pa take stresajte.Kot bi fuzbal začeli spremljat ko je Navas začel branit
Iniesta
25. 10. 2015 09.12
+0
Navas gor, navas dol, lovorik ne bo ce ne bodo igralci v polju naredili svoje ... To je dejstvo...
alien8potnik
26. 10. 2015 10.55
-1
sempre, navas je bil na sp med top 5 na svetu. in ne slučajno, kot vidimo.
fihner
24. 10. 2015 22.09
+0
Vsekakor, čestitam Real-u, za zmago!! Pike so pike, pošteno!!
GuzutiHrzantes
24. 10. 2015 21.35
+5
toliko o driblingih Cristine...vem pa da bi preigral kanto za smeti ...ali ne???
R.M.Club
24. 10. 2015 21.59
-1
MaunelNeuer
25. 10. 2015 00.02
-9
mbra ne tak zavistno no, ker pač messi ne zmore takih driblingov
mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 10. 2015 09.49
+3
kdaj bo simulant prejel rumen karton?aja v španiji ne ker sodniki delijo kartone...
MaunelNeuer
25. 10. 2015 16.21
lahko je simulant ma noben ne more rečt da ni dober
derek angelus
24. 10. 2015 21.34
-9
ce bi na nasprotni strani celte stala barca bi gladko pusnal vaski klub barcelona ob taki predstavi...
GuzutiHrzantes
24. 10. 2015 21.35
+4
fihner
24. 10. 2015 21.54
+5
E, landeru tipkanje ti pa laufa, res........
265004
25. 10. 2015 09.01
+1
čestitke za brez napak.to se ti še ni zgodil.vidm da hodiš na dodatne ure!!Bravo
GuzutiHrzantes
24. 10. 2015 21.29
+6
najprej čestitke navasu...nolito je imel dribling uro za galaktike...ronaldo se lahko kaj nauči...hehe drugače pa sreča da je na golu navas...galaktiki pa z žličko čokoladnega v gatah.
Trend01
24. 10. 2015 21.00
-5
Off za Madridiste. Real Madrid Castilla se je z današnjo zmago 3-1, vse gole za Real je dal Mariano Díaz Mejía, prebil na prvo mesto in bo tam ostal vsaj do jutrišnjega večera. V 10. tekmah ima 7 zmag, 1 poraz ter 2 neodločena izida. Mariano Díaz Mejía je prvi strelec kluba. 7 tekem in 7 golov. Real B je igral brez Mayorala in Llorenteja, ki sta na klopi A ekipe Reala.
Iniesta
24. 10. 2015 20.32
-7
Benitezu je treba priznati, da je real kar postimal ...
Iniesta
24. 10. 2015 20.35
-6
Rafa pametno rotira kljucne igralce, saj je sezona se zelo dolga ...
madridista in to 100%
24. 10. 2015 20.32
+5
Zasluzena zmaga Reala.. Ledo in kardinal ne bit prevec glasna.. Od vseh vajinih komentarjev ni niti 1 vreden branja. Sramota! Lahko se zamislita.. Benitez pa itak na koncu vedno zaserje situacijo z menjavami. Aja, pa superiozni Navas, wooooow, trenutno najboljsi golman na svetu!
Bravo7
24. 10. 2015 20.23
+5
oh kako lepo je brati frustrirane komentarje ledota in kardinala res se mi smilita z izgovorm da je sodnik pomagal Realu do zmage,a vodili so 2:0 ko je bila izključitev
Trend01
24. 10. 2015 20.11
-3
Off. Čestitke barceloni B za zmago. Zelo pomembna zmaga in v pomembnem trenutku, da je ušla na sredino. Na relativno varno območje.
rambek
24. 10. 2015 21.03
Trend01
24. 10. 2015 21.13
-4
In kaj potem? Kje naj "tvoja" Barcelona dobi igralce? To je trenutna šola in vrednost Barcelone iz katerih naj bi črpali igralce, Želiš, da padejo v 4. ligo? Že tako igralci, ki pridejo iz 3. lige, skoraj ne morejo v Primeri igrat. Se ti ne zdi, da je pomembno obstati vsaj v 3. ligi? Cilj bi morala biti 2. liga. Kajne?
Crazy13
24. 10. 2015 21.35
+2
Trend malo si zašel z vsem skupaj in tvoji članki od drugih rezultatov bore malo koga zanimajo...
Trend01
24. 10. 2015 21.42
-4
Jp. Opažam. Tu se vidi za koga ljudje navijajo. To ni nobeno navijaštvo. Navijač spremlja igre tudi mlajših selekcij in konkurence. Imaš prav. Tu je forum za kreganje.... :-/ JBG