Nogomet

Še lani novinarja primerjal z nojem, zdaj si je pripisal precej zaslug za uspeh Leicestra

Leicester, 03. 01. 2016 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nigel Pearson, nekdanji trener Leicestra Cityja, ki letos z dobrimi rezultati prijetno preseneča v angleškem nogometnem prvenstvu, si je v nedavnem intervjuju pripisal precejšen del zaslug za letošnje senzacionalno sezono lisic.

Pearson je dolgo časa vodil zasedbo Leicestra.
Pearson je dolgo časa vodil zasedbo Leicestra. FOTO: Reuters

Pearson je zatrdil, da ima, kljub temu da je moral junija lani zapustiti stolček Leicestra, z vodstvom lisic še vedno zelo dobre odnose. 52-letni angleški strokovnjak pravi, da verjame, da so njegovi nekdanji varovanci letos sposobni sezono zaključiti na prvih štirih mestih angleške Premier League: "Ne vidim razloga, zakaj ne bi obstali med prvimi štirimi moštvi lige.'' Obenem je v pogovoru za britanski radio BBC 5 še dodal, da gre del senzacionalnega uspeha lisic v letošnji sezoni pripisati tudi njemu.

Junija so ga po osvojenem 14. mestu odstavili z mesta glavnega trenerja, trenerski stolček je moral prepustiti bolj slovitemu italijanskemu strokovnjaku Claudiu Ranieriju. Eden izmed glavnih razlogov za izgubo zaupanja kluba iz Leceistra je bila Pearsonova kontroverznost, saj je po aprilskem porazu proti Chelseaju po tekmi novinarja označil za noja, neumnega in trapastega. Kljub odstavitvi - mnogi natolcujejo, da je 52-letni trener odletel predvsem zaradi spolnega škandala, v katerega je bil na Tajskem vključen tudi njegov sin James -, Pearson ne goji zamer do kluba, ki ga je vodil slabih pet let, si pa je pripisal precej zaslug za dobre rezultate lisic v letošnji sezoni. "Leicester navdušuje še naprej in lahko si pripišem kar precej zasluge za to, kako stvari stojijo," je zaključil Pearson. Njegov naslednik Ranieri je v klub pripeljal tri okrepitve - Gokhana Inlerja, N'Gola Kanteja in Yohana Benalouana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sasda Sadas
03. 01. 2016 21.23
+2
Okej mas nekaj zaslug pa useno mislm da je ranjeri tisti ki je pripeljal kanetja ki pa pa res kraljuke na zadnejm veznem mestu !! Marsi kdo ga ne opazi vendar kdor bo pogledal njegovo stastistiko v defezivnih vlogah se lahko kosa z najbolsimi ;)