Nogomet

Schmidtu, ki je v protest spravil glavnega sodnika tekme, tri tekme prepovedi in 20.000 evrov kazni

Leverkusen, 24. 02. 2016 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemška nogometna zveza (DFB) je trenerja Bayer Leverkusna Rogerja Schmidta kaznovala s tremi tekmami prepovedi vodenja moštva ter še dvema pogojno, plačati pa bo moral še 20.000 evrov globe. Kazen je posledica njegovega obnašanja na tekmi bundeslige z Borussio Dortmund, ko po sodniški izključitvi ni želel zapustiti zelenice.

Roger Schmidt je dobil tri tekme prepovedi vodenja ekipe.
Roger Schmidt je dobil tri tekme prepovedi vodenja ekipe. FOTO: Reuters

Roger Schmidt se je v glavni vlogi znašel potem, ko je na nedeljski tekmi Dortmund dosegel gol. Trener domače ekipe je menil, da je bil prosti strel, po katerem je Pierre-Emerick Aubameyang dosegel edini gol na tekmi, izveden nepravilno in prehitro, zato je protestiral pri sodniku Felixu Zwayerju, olje na ogenj pa je prilil še en sporen dogodek, ko je nogometaš Dortmunda Sokratis pred tem igral z roko v kazenskem prostoru, sodnik pa ni dosodil enajstmetrovke. Sodnik je trenerja zato izključil in ga poslal na tribuno, toda Schmidt ni hotel zapustiti igrišča. Sodnik je zato prekinil tekmo in sam zapustil igrišče. Šele po devetih minutah se je Schmidt ohladil, sprejel sodniško odločitev in zapustil teren, tekma pa se je nadaljevala.

DFB je zdaj izrekla hitro in ostro kazen. Schmidt ne bo smel voditi Bayerja na tekmah z Mainzem, Werderjem in Augsburgom, še dve tekmi prepovedi pa imata pogojni značaj, rok za njuno izpolnitev pa je 30. junij 2017. Zaradi nešportnega obnašanja pa bo moral v blagajno zveze odšteti še 20.000 evrov. Trener med prepovedjo ne bo smel delovati ob zelenici, prav tako pa ne bo smel imeti stikov z nogometaši pred tekmo v slačilnici, pa tudi ne v predoru, ki vodi na igrišče.

Kazni ni ušel niti športni direktor kluba, nekdanji nemški nogometaš Rudi Völler. Ta je po tekmi v pogovorih za televizijo močno kritiziral sodnika, DFB pa je to ocenila kot nešportno obnašanje in ga kaznovala z 10.000 evri.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnar_1
24. 02. 2016 20.15
+4
Sodnik je totalno zas*ral tekmo, neregularen gol Borussije, Bayernu ni piskal čistega penala zaradi roke nasprotnika... In zveza zna le povedati kako so domači še 1x več oškodovani, kaznovani ne povedo pa kaj je sedaj s sodnikom?! Bo nagrajen ker se je totalno izgubil? Ali je le sodil kot je moral...
metallica-one
24. 02. 2016 20.56
+0
Navijal za Dortmund vendar se strinjam....sodnik se je zgubil...vseeno se trener ne bi smel tako obnašat.
BayernGomez
25. 02. 2016 00.17
Dany75
24. 02. 2016 13.03
+4
se 5 letniki bi znali napisati boljsi naslov clanka