Nogomet

VIDEO: Samir Handanović: Vsi skupaj si moramo več upati

Maribor, 10. 10. 2012 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović in kapetan moštva Samir Handanović sta v Mariboru predstavila zadnje podrobnosti v zvezi s kvalifikacijsko tekmo proti Cipru.

Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe se tokrat v reprezentanco znova vrača kapetan Samir Handanović, ki se prav tako kot selektor Stojanović zaveda, da sta prihajajoča tekma s Ciprom in nato čez štiri dni še dvoboj z Albanijo ključnega pomena za obstoj te reprezentance. Doslej je izkupiček ekipe za uvrstitev na SP 2014 v Braziliji nič točk in če bi se slabe igre nadaljevale, tudi Handanović meni, da bi bržkone lahko prišlo tudi do razpada moštva. "Situacija ni najboljša. Ta tekma je ključna za celo ekipo, lahko se zgodi preobrat ali pa tudi ne, narediti moramo vse, da to tekmo dobimo. V primeru, da uspeha ne bo, lahko pričakujemo tudi, da bo kdo zapustil reprezentanco, to je pač posledica vseh kvalifikacij in uspehov ali neuspehov. Sam sem lahko vesel, da mi gre dobro, a igrišče ocenjuje naše predstave, našo uspešnost. Trenutno manjka prevzemanja odgovornosti na igrišču. Dejansko moramo prevzeti tveganje, brez tega ni uspeha," je na vprašanja novinarjev kritično odgovarjal Handanović. "Švica in Norveška sta bila nasprotnika, ki sta bila premagljiva, dejstvo pa je, da smo mi bili slabi in to je treba popraviti. Realno gledano, si moramo več upati, vsi skupaj v ekipi," je še dejal Handanović, ki je minuli konec tedna dobro branil v dresu Interja, saj je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Kapetan slovenske izbrane vrste Samir Handanović
Kapetan slovenske izbrane vrste Samir Handanović FOTO: Damjan Žibert
Selektor Stojanović, ki je imel na novinarski konferenci v Mariboru sicer prvo besedo, ni povedal veliko novega pred petkovo preizkušnjo v Ljudskem vrtu. Precej je namreč razkril že na ponedeljkovi novinarski konferenci na Ptuju. "Večjih posebnosti ni, naredili smo vse potrebno, kar je bilo planirano. Danes sledi še en trening, jutri še en, prihajamo v sklepno fazo. Postava je že oblikovana, velikih nejasnosti ni. Pred nami še dva treninga, potem se bom odločil, ali igrati z enim napadalcem ali dvema," je dejal Stojanović in o morebitni spremenjeni postavi povedal: "Znane so sposobnosti Kevina Kampla. Opravlja svoje naloge, je zelo motiviran, željno pričakuje tekmo, tako kot vsi drugi, osebno sem zelo zadovoljen s tem, kar vidim."
Selektor Slaviša Stojanović
Selektor Slaviša Stojanović FOTO: Damjan Žibert

Ekipo Cipra je dodobra preučil, še vedno ga najbolj skrbijo hitri bočni igralci, preko katerih tečejo protinapadi tokratnih nasprotnikov. "Ciper ima svoje karakteristike, vprašanje pa je, kdo bo igral, saj jih pesti nekaj poškodb. Igrajo sistem 4-2-3-1, ki ga lahko hitro spremenijo v postavitev 4-3-3. Sprememb pri našem pristopu ni. Paziti bo treba na bok, kjer imajo nekaj izjemno hitrih igralcev. Moramo biti bolj kompaktni, popraviti vse napake, biti agresivni, željni in si v konici napada bolj želeti gola. Želimo zmagati, ta tekma je izjemno pomembna, tako točkovno kot tudi za našo samozavest." Stojanović bo odigral prvo reprezentančno tekmo pred "nogometno" publiko v Mariboru. "Vem, da je mariborska publika zelo hvaležna in da zna nagraditi ekipo, če ta pusti svoje srce na igrišču. Ne dvomim, da bo tudi tokrat tako in moramo upravičiti podporo navijačev," je še dejal slovenski selektor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drrmrr
11. 10. 2012 20.09
+1
ciper bodo namahali za albance pa ne verjamem ker jih bo nekaj več kot pa jih je bilo v švicarski reprezentanci
Realist981
11. 10. 2012 16.23
-7
pa dobr,dajte že nehat z to Sarmo.. Saj je dober pa vse,ampak v Oblaku imamo še boljšega golmana v ozadju..
freiburg61
11. 10. 2012 17.42
+5
uf si ga pa kresnu da se je kr ,,,,,,, mu pa še kr nekaj manjka da bo dosegel Sarmo,Oblak je dobr golman men bol kakor Jasmin ,,da bo pa na takem rangu kakor Sarma mu pa še manjka velik
rambek
11. 10. 2012 16.19
+2
Če to zgubijo je tak ko maribor ki jih triglav premaga To morajo zmagat
pridnaov?ka
11. 10. 2012 13.23
-7
ko tile izgubijo sem skoraj tako vesel,kot,ko izgubijo vijolčni...
LocoBlanco
11. 10. 2012 11.12
+11
Gladka zmaga Slovenije juter...glede na to da se igra v LV v Mariboru pol tu ni dileme!
freiburg61
11. 10. 2012 17.43
+2
jah igra se v Mariboru,pa naš Sarma je nazaj
Juzni
11. 10. 2012 09.48
+9
Tu ni neke filozofije. Treba bo zmagati obe tekmi in pika.
RYAN GIGGS
10. 10. 2012 20.23
+58
Slovenija more zmagati, ne zanašajte se na Handanovića, on lahko vse brani, a če ne boste dali gola bo remi.
11223344
11. 10. 2012 01.45
+14
oni mislijo sj če mi nebomo dal gola ga bo pa handa v podaljšku iz kota :D