Nogomet

Sajhov agent poslal vlogo za prosto mesto trenerja Maribora

Maribor, 23. 08. 2015 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaše Maribora po odstopu trenerja Anteja Šimundže vodi njegov pomočnik Saša Gajser. Eden od kandidatov za prosto delovno mesto je sedaj tudi Ivo Sajh-Scheich, saj je njegov agent poslal uradno vlogo na mariborski naslov.

V zadnjih dnevih so v ospredju javnosti ugibanja, kateri strokovnjak bi lahko prevzel trenerske vajeti pri mariborskem klubu po odstopu Anteja Šimundže. Odločitve še ni, moštvo vodi dosedanji pomočnik Saša Gajser in na prvi tekmi pod njegovim vodstvom so vijoličasti remizirali v Velenju (0:0). No, če ne drugega, imajo odgovorni v Mariboru na mizi tudi uradno vlogo za prosto mesto trenerja Maribora.

Kandidat je slovenski trener, 62-letni Ivo Sajh-Scheich, v njegovem imenu jo je na naslov NK Maribor direktorju Bojanu Banu in predsedniku Dragu Cotarju poslal njegov agent in to kar v angleščini. Livinus Ugwoke je v pismu med drugim zapisal, "da je kot vodja nogometne agencije s sedežem na Danskem po skrbnem premisleku izbral Iva Sajha-Scheicha za mesto glavnega trenerja Maribora."

"Izbral sem ga, ker ima izkušnje z evropskim, azijskim in afriškim nogometom, poleg tega pozna okolje in jezik. V njegovem imenu vlagam prošnjo za mesto glavnega trenerja za FC Maribor in Ivo Sajh-Scheich lahko pripomore k vzponu kluba," je še zapisal Ugwoke.

Ljubljančan Sajh-Scheich, nekdanji nogometaš, je v zadnjih letih treniral v tujini, od leta 2011 je deloval v Mjanmaru (nekdanja Burma), Libiji, Nigeriji, Romuniji in pred tem tudi v Indiji. Nazadnje je vodil moštvo FC Kano Pillars v Nigeriji.

Na zadnji tekmi so Mariborčani remizirali v Velenju.
Na zadnji tekmi so Mariborčani remizirali v Velenju. FOTO: Miro Majcen
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maribor?anPikaSem
24. 08. 2015 18.25
nerabimo žabarov za trenerja
RayManzarek
23. 08. 2015 20.13
+8
Kdo pozna tega Sajha? Spremljam nogomet res zelo dolgo, pa mi ni znan. Mogoče kak poznavalec iz LJ ve kdo in kaj je ta trener?
modelx
23. 08. 2015 20.46
-2
M@ko
23. 08. 2015 22.28
+3
Kot navijač MB ga boš spoznal... boste padli na nivo klubov, ki jih je vodil do sedaj... na nivo nigerije, libije in burme.
User792410
25. 08. 2015 11.41
+1
Sicer malo zamujam,ker sem šele danes zasledil ta članek,ampak vseeno...Iva Sajha - Scheicha poznam iz časov,ko je bil še Ivo Šajh in avtomehanik pri KP Ljubljana. Vem,da je takrat povsem volontersko (na treninge je iz Ljubljane prihajal na svoje stroške) in brez licence treniral NK Dobrova in z njimi celo osvojil 2.mestu v občinski regionalni ligi. Koliko se spomnim je to bilo v sezoni 1978/79 !? Sam sem potem odšel v JLA in ko sem se vrnil ga nisem več videl kar nekaj let in zato sem bil zelo presenečen ko se je spet pojavil l.94 in v takratni prvi ligi prevzel trenerski štab NK Potrošnik Beltinci,kjer je zamenjal legendarnega Ivana Džalmo Markoviča. Ampak če se prav spomnim že takoj na začetku nekaj ni štimalo z njegovo trenersko licenco,ki naj bi si jo pridobil v Rusiji,zato se je moral že po nekaj kolih od trenerskega mesta uradno posloviti,njegovo mesto pa je formalno prevzel njegov ruski pomočnik. Potrošnik je na koncu zasedel odlično 6.mesto,kar je drugi največji uspeh kluba,ki ne obstaja več. Po tej epizodi je Šajh zopet poniknil in pozneje smo lahko o njem zasledili,da ustanavlja politično stranko,še kasneje pa,da zopet trenira neke drugo in tretje razredne klube v Aziji in kasneje v Afriki. Vsake toliko časa pa,z kakšno potezo podobno tokratni,poskrbi ,da se o njem kaj zapiše še v Sloveniji. Lako bi tudi rekli,da gre celo za nekakšnega Damjana Murka v nogometu,ampak Ivo Šajh ima eno lastnost,ki bi jo potreboval marsikateri pravi nogometni strokovnjak. Ivo Šajh v nogometu ne deluje zaradi denarnih ali katerih drugih koristi,ampak zaradi izpopolnitve osebne sreče,ker ima nogomet resnično rad in mu tudi ni pomebno kje to svojo ljubezen lahko uresničuje,pomebno mu je le,da je to nogometna zelenica !