Nogomet

Sage 'Coutinho' še zdaleč ni konec, Brazilec v Ligi prvakov ne želi zastopati barv Liverpoola

Liverpool, 05. 09. 2017 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drama na Anfieldu se tudi po končanem poletnem prestopnem roku ni zaključila. Potem, ko se načrti brazilskega nogometnega virtuoza Philippeja Coutinha niso uresničili, se je slednji odločil, da dodobra zagreni življenje nemškega stratega na klopi Redsov. Po poročanju angleških medijev naj bi tako zavrnil nastop v elitnem evropskem tekmovanju Ligi prvakov.

Če navedbe angleških medijev držijo, Klopp na Brazilca v Ligi prvakov ne bo mogel računati.
Če navedbe angleških medijev držijo, Klopp na Brazilca v Ligi prvakov ne bo mogel računati. FOTO: AP

Brazilski nogometaš Philippe Coutinho je v poletnem prestopnem roku povzročil številne preglavice strategu angleškega velikana Jurgenu Kloppu. Na vse kriplje se je trudil, da bi prestop k Barceloni uspel, medtem pa so Redsi dosledno zavračali vse ponudbe in na koncu preprečili odhod Brazilca. Nemški trener na klopi Liverpoola bo namreč ob nastopanju na različnih 'bojiščih', tako v Ligi prvakov kot tudi v angleškem prvenstvu potreboval vse razpoložljive igralce. Po nekaterih podatkih naj bi klub z Anfielda odbil kar 150 milijonov evrov vredno ponudbo katalonskega ponosa s čimer je dodobra razjezil brazilskega reprezentanta.

Slednji v tej sezoni še ni zaigral v vrstah Redsov, uradno zaradi poškodbe hrbta, vendar je bilo po nastopu v vrstah brazilskega izbrane vrste hitro jasno, v katerem grmu tiči zajec. Ker mu kljub temu ni uspelo izsiliti prestopa v Barcelono, naj bi sedaj zavrnil nastopanje v Ligi prvakov v dresu Liverpoola. Po poročanju angleških medijev se je Brazilec znašel na Kloppovem seznamu, vendar je svojo vlogo v ekipi zavrnil. V kolikor namreč zaigra v vrstah Redsov, v primeru prestopa v zimskem prestopnem roku, ne bo mogel nastopiti za Barcelono. Angleški klub bi bil v tem primeru povsem nemočen, kot kaže, pa bi lahko Coutinho vendarle dosegel svoje že čez nekaj mesecev, čeprav se njegova pogodba z Liverpoolom izteče šele leta 2022.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
06. 09. 2017 19.01
-1
Usajajo se ljudje, ki nimajo pojma o Liverpoolu.
TomažNovak
07. 09. 2017 08.54
+1
Pravzaprav malo diskutiramo, tukaj Liverpool ni ravno glavna tema ampak je to Coutinho.
Johnny_J
06. 09. 2017 18.07
+0
Bravo care in potem januarja v barco za 50mil, pokvarjenci angleški. Če je sploh temu verjet
Brcavrit
06. 09. 2017 19.13
+0
Objasni mi zakaj so pokvarjeni? Če premoreš toliko inteligence seveda. Podpisal je pogodbo za pet let, brez odkupne klavzule, ki je v Angliji itak ne poznajo, in po pol leta bi rad šel drugam!? Kaj je s tabo!?
Johnny_J
06. 09. 2017 19.46
+0
Kaj je s tabo? Hvaležni bi mu morali biti,da je podpisal,tako bi lahko več pokasirali,oni so pa na silo zadržali človeka,proti njegovi volji.
Johnny_J
06. 09. 2017 19.54
+0
Pogodba še ne pomeni,da si v zaporu,to,da ni imel klavzule,se pa lahko v prvi vrsti zahvali managerju,ki je že letel. Izigrali so mulca,ki se je moral lekcije naučiti na krut način.
Brcavrit
06. 09. 2017 20.27
+1
Zakaj pa je podpisal!? Ker je na vse pretege hvalil klub, soigralce, trenerja ipd!!!!! Glej, realnost je taka, ali bo šel za zelo dober denar drugo leto ali pa ga bo Klopp uničil. Njegov prihod iz Italije je bil skoraj zastonj, 8 mil.funtov, Liverpool ga je ustvaril in Liverpool ga ima pravico zadržati pa magari če se dečk in ti na zobe mečeta! Pogodba je pogodba, tu ni debate, in ja , pogodba pomeni, da si zaprt v zlati kletki do konca njenega trajanja. In ne, niso ga izigrali, kot ti trdiš. V danem momentu je bila zanj to najboljša alternativa in on jo je izkoristil. Vedel je, da se Barcelona zanima zanj, lani je zavrnil pogajanja o prestopu z njimi. In ja, Liverpool ima vso pravico na svetu, da ga postavi na klop, kaznuje, mu onemogoči treniranje z ekipo in reče njegovi karieri ZBOGOM! Tako kot jaz zdaj tebi.
Johnny_J
07. 09. 2017 08.32
+1
Nisem vedel,da tudi kim dzong un sodeluje v diskusijah! Po tvoji teoriji,bi morali igralci igrati le za klub,v katerem so podpisali prvo pogodbo,oziroma,prestopiti šele po izteku pogodbe,kot prosti igralec. Vsak se ima pravico premisliti,saj živimo v svobodnem svetu,mar ne. No ja v tvoji s. Koreji ni svobode,zato si pa rekel zbogom tudi svojemu razumu in pameti. Ney je tudi trdil,da je vesel v barci in je odšel. Me res zanima kakšno je tvoje zatiralsko mnenje o njegovem prestopu. Zelo podobna situacija,le da ima psg denarja kot dreka in lahko delajo kar hočejo.
Johnny_J
07. 09. 2017 08.50
+0
Glede lanskega zanimanja barce zanj,sem pa mnenja,da je fant vedel,da se ne bo veliko naigral,igralec kot je on,ter njegovih let,pa potrebuje čim več tekem v nogah,za dober nadaljnji razvoj. Liverpool je s svojimi institucijami,ter angleško ligo,kar dober način za uresničenje teh želja,ko je Ney zapustil barco,je videl ogromno priložnost zase,da prestopi v večji klub. Jaz v tem ne vidim ničesar spornega,le to me bega,zakaj je podpisal novo pogodbo. Nikoli ne bomo zvedeli kaj se mu je pletlo po glavi,da je to storil,verjetno pa ni vedel,da ga bo klub s tem podpisom zasužnjil.
TomažNovak
06. 09. 2017 13.00
+6
Če Coutinho ne bo hotel igrati, ga lahko klub verjetno kaznuje z denarno kaznijo. Take kazni so standardne klavzule v pogodbah. Problem bo ta, če bo to njegovo neigranje daljše in bo s tem izpustil veliko tekem. Na trgu mu bo cena strahovito padla, pa tudi sam igralec bo oškodovan, ker ne bo igral in bo potreboval dalj časa, da pride v formo. Torej bosta izgubili obe strani, s tem, da klub malo manj, ker mu par deset milijonov očitno nič ne pomeni. Je pa s stališča športnikov tako ravnanje kluba nerazumno in krivično. Igralec je v pogodbenem, ne pa suženjskem razmerju in če želi razdreti pogodbo, ga klub dolgoročno ne bo mogel zadržati. Pa naj gre za Liverpool, Barcelono ali Real.
Trend01
06. 09. 2017 14.42
+1
Se ne strinjam s to tezo. Fant je točno vedel kaj dela. Zakaj je torej podpisal novo, izboljšano pogodbo januarja tega leta? Coutinho je en velik hinavec. Januarja na vse pretega hvali L'pool in Kloppa, a čez pol leta vse kontra Fuj in fej! Vsi sposobni ljudje, od športnikov do delavcev, inženirjev, direktorjev.. Vsi, vsi dobri imajo klavzule po kateri določeno število mesecev, let, ne smejo nastopati, delati, igrati za konkurenčne ekipe. A to ni normalno? Meni je. Coutinha so dodelali v L'poolu. Tam je od svojega 21-tega leta. Če bi si želel stran, bi lahko v januarski novi pogodbi izposloval aneks, klavzulo. A je ni. Torej naj smrkavc pošteno oddela svojo pogodbo. Sicer naj sedi in izgubi leto, dve nogometa. To bi bilo pravilno. Kaj za vraga boš izsiljeval?!?
LaFerrari
06. 09. 2017 15.41
+2
trend ne pametuj,ker si dalec od tega da bi bil pameten !!!!!! pa se to takih pametnjakovicec kot si ti, ki mislijo da se razumejo iz vsega in da imajo vedno prav vecina ljudi ne mara ali pa jih ima za norca !!!! TUDOM ???? ce bi bil tiho bi dostkrat pametnejsi izpadel !!!!!
TomažNovak
06. 09. 2017 16.17
+2
Menim, da januarja še ni vedel, da je v interesu Barcelone, saj je tudi Nemyar podpisal oktobra in je potemtakem tudi on hinavec. Noben delavec ali direktor pa ni PRISILNO na nekem delovnem mestu ali položaju. Prisilno delo je prepovedano, reče se mu suženjski odnos. Kje so dodelali Coutinha je irelevantno in mnogo igralcev je zapustilo klube, ki so jih ustvarili. Ne gre za izsiljevanje ampak preprosto človek je rekel: tale služba mi ne ustreza več, grem drugam. Niso ga pustili in sedaj ima vso pravico, da je nezadovoljen. S silo nikogar ni mogoče zadržati. razen v Severni Koreji seveda.
Trend01
06. 09. 2017 17.05
-2
Saj ni res. Prvi pogovori o transferju Brazilca na relaciji L'pool - Barcelona, so bili že januarja 2016. Jp, 2016. Nato junija istega leta. Pa ni bilo nič. Pa novembra istega leta. Januarja 2017 je pa podaljšal. Vsa dokumentacija, sledljivost, je na voljo na spletnih straneh. Tudi Blaugraninih. Oz. njihovih "fanih". Žal. Tvoja teorija ne pije vode. Drugače je pa Neymar ZAHTEVAL podpis s prijateljem Coutinhom z Barcelono. To je bilo v začetku tega leta. Vse je sledljivo. Tudi v katalonskih časnikih.
Trend01
06. 09. 2017 17.09
+0
Izjava Coutinha v februarju 2016: ‘I just like to live in the moment. I am not looking ahead because being here at Liverpool is a dream come true,’ said Coutinho. ‘I am already playing in the best league in the world and I have a number of years left on my contract that I only renewed last year. ‘I am very happy and my focus is on helping Liverpool fight for trophies.’
Brcavrit
06. 09. 2017 17.17
+2
Še zadnja novica iz ANfielda, kar se tiče Coutinha. Omenjeno mu je bilo, naj si izbere del tribune na kateri bo preživel naslednjih štiri leta in pol v primeru zavračanja igranja na katerikoli tekmi za Liverpool, izgubil bi do 80posto plače, klubske ugodnosti in možnost treninga s prvo, rezervno in ekipo U23. Kar v grobem pomeni konec kariere za odličnega Brazilca. Upam, da pride k pameti, ker mu res ne želim česa takega.
LaFerrari
06. 09. 2017 17.43
+1
bravo Tomaž razloži Trendeku,mogoče bo spregledal kdaj,ampak težka bo.....
Debely
06. 09. 2017 19.00
-3
Naj si ne želi, da bi naslednjo pomlad slučajno sedel poleg mene.
Brcavrit
06. 09. 2017 19.09
+2
TomažNovak
07. 09. 2017 08.53
+1
Trend - ne vem, kaj je izjavil Coutinho, ti bom verjel na besedo, ampak res pa je tudi, da človek v življenju vedno išče boljše ponudbe, možnost, da bi napredoval kot igralec in finančno tudi seveda. In zakaj bi Coutinhu to odrekali? Payet je enako trmoglavil in na koncu ga je West Ham spustil in so bili vsi zadovoljni. Zdaj pa se bo uničevalo igralca samo zaradi principa. Še enkrat ponavljam - pogodbe je treba spoštovati, sicer so sankcije. In če je pripravljen igralec plačati odškodnino (sankcijo), potem ga ne moreš obdržati v klubu. Sužnjelastništva v Evropi že ni več kot 200 let.
Trend01
07. 09. 2017 10.10
-1
Vedno, vedno so tu tripartitne pogodbe. Je tako? No, torej bi MORAL Coutinho povedati, da bi želel ob prvi večji ponudbi zapustiti L'pool. Tako bi se klub pripravil in počasi iskal njegov nadomestek. S pogodbo v januarju se je pač zaobljubil, da bo igral v L'poolu. Tako so ekipo gradili okoli njega. A kar naenkrat se mulo premisli. To ne gre pod "fair play". Dembélé se je tako dogovoril z BvB-jem. In uspelo mu je.
TomažNovak
07. 09. 2017 15.58
+1
Trend - vidim, da ne razumeš mojega stališča glede "suženjskih razmerij" nogometašev v nogometnih klubih. Vztrajno goniš svoje, ne glede na argumente, ker pa imaš rad zadnjo besedo, izstopam iz debate.
matej1111
06. 09. 2017 09.54
-5
Pogodbo je podpisal do 30.6.2022. Obilo užitkov na tribuni mu želim do njegovega tridesetega rojstnega dne.
paulista
06. 09. 2017 08.49
+2
V tem prestopnem roku se pokazalo, da bi vsi radi igrali za Barcelono... klub, ki si je ustvrail kultni status, ki ga drugi klubi enostavno nimajo toliko!
BBarca
06. 09. 2017 09.05
+3
In zato je šel Mbappe v PSG, Theo Hernandez in Dani Ceballos pa v Real. Daj, ne take pisat.
paulista
06. 09. 2017 10.03
-4
sedaj se izvedelo da Dybala želel 2 dni pred rokom v Barco, Juventus ga bi pustil za 120 mio. vendar Barca ni bila za to osredotočila se na Coutinha, Dybala zelo razočaran, Seri je na tabletkah itd. vsi bi v Barco, klub nad klubi..
flamengo
06. 09. 2017 10.56
+6
alien8potnik
06. 09. 2017 14.26
-1
a real madrid pa nina kultnega statusa? te prosim, no. spet ena prenapetih izjav.
bob7
05. 09. 2017 22.43
-1
Iz katerega resnega medija ste povzeli to govorico? The Sun verjetno.
Debely
06. 09. 2017 19.00
alien8potnik
05. 09. 2017 22.23
-8
pa naj gnije na klopi in to brez plače. zelo pametno, ni kaj.
LaFerrari
05. 09. 2017 22.37
+7
alien8polizancek,ne boj se ti za njegov denar......smesis se ce se nisi ugotovil tega !!!!
alien8potnik
05. 09. 2017 22.50
-6
fičko, smešiš se kvečjemo ti s svojimi večnimi nebulozami.
saturnsky23 saturnsky23
05. 09. 2017 21.24
-2
Če se je odločil, da je njegov življenski klub Barcelona, bi ga ne smeli ovirat. Drugače, igrati v Angleški megli, je za Južnoameričane, katastrofa. Vsaka čast Koutinho, kar naprej sabotiraj.
alien8potnik
05. 09. 2017 22.20
+7
ja, seveda, seveda. kako pristransko. bo on zbojkotiral samega sebe. podpisal je pogodbo. ma, da se je drži. kam pa pridemo, da pogodbe ne veljajo več? kaj pa, če klub ne bi izpolnjeval svojih pogodbenih obveznosti? res nasilna miselnost to. a je to nova barcina doktrina? vse na silo? ne razumem logike, ki jo zagovarjaš. če bi bilo obratno in bi coutinho želel zapustiti barco, ki se ne bi strinjala s prekinitvijo pogodbe ... in bi barco zajebaval, a to bi bilo tudi v redu? neymarjeva odločitev ti ni bila všeč. pa je odplačal astronomsko klavzulo. in ga vseeno šimfate sto na uro. a coutinho pa lahko "izda" klub, ki je za njega naredil ogromno, da se je dokončno vzpostavil. daj, malo uravnaj(te) že svoja merila.ker to je čista dvojna morala. barca je počela grde stvari v tem prestopnem roku. ščuvala igralce k nepokorščini. dembele, coutinho. moram rečt - skrajno pod nivojem, nevredno ene barcelone.
alien8potnik
05. 09. 2017 21.07
+1
podpisal je pogodbo s klubom. ma, da se je drži. drugič pa naj ne podpisuje za tak rok,če je tako muhast, da ga meče gor in dol.
CURVANORD Zanetti
05. 09. 2017 21.19
+8
Pogodba je tako kot zenska ko si te drug klub ali zenska zazeli pac gres
alien8potnik
05. 09. 2017 22.21
+0
CURVANORD Zanetti
05. 09. 2017 22.38
+10
seveda dragi ti kar pojdi,stanovanje mi pusti vikend avto in barko :-D
alien8potnik
05. 09. 2017 21.03
+0
ne verjamem, da je kdo tako neprišteven, da si jamo izkoplje. grem stavit, da bo igral.
bob7
05. 09. 2017 22.44
-1
BBarca
05. 09. 2017 20.29
+15
Hja, tile Brazilci so dvorezen meč. Vsi po vrsti. Igrajo lahko super, pa tudi problemov ti lahko naredijo cel kup. Letos so zvezde izsiljevanj Neymar, Coutinho, Diego Costa.
alien8potnik
05. 09. 2017 21.04
+4
točno tako. no, tudi dembele se lahko priključi tej četici. je enako izsiljeval borrusio.
BBarca
05. 09. 2017 21.37
+11
No, to seveda ni bil način, kar je naredil Dembele, ampak vseeno je stvar bolj komplicirana. Lansko leto ga je že želela Barcelona, pa je fant pametno reagiral in šel v BVB, kjer je lahko konstantno igral (v Barci bi bil večinoma na klopi), a je pri podpisu dal vodstvu jasno vedeti, da je ta klub bolj vmesna postaja za razvoj in, da naj ga pustijo v top klub, če bo v prihodnosti ponudba prišla. Vodilni iz Borusije so se strinjali, letos pa požrli besedo in izsiljevali Barcelono za denar. Dembele se je pa potem uprl in dobil prestop.
alien8potnik
05. 09. 2017 22.22
aha,dobro, no, pol je vseeno malo drugače.
Trend01
05. 09. 2017 20.01
-3
Ja, Drži. Enako poroča cel kup medijev. A vsi navajajo isti vir - Sport.
alien8potnik
05. 09. 2017 21.04
+0
dr21
05. 09. 2017 19.39
-4
Ka joče neki brezveze
blazter
05. 09. 2017 19.34
+2
V drugo ekipo dati. Da ne bo v prvi razdora delal.
Kollerik
05. 09. 2017 19.32
+17
....zgleda da ni samo barsina uprava zanič...tudi L.poolova ni najbolj bistra... 160 ponujenih milijončkov bi pobrali ....in bincnili problematičnega Coutinha.... v Barso, ki si ga tako želi.... oni bi dobili zelo vredu denar,.... Barsa pa Coutinha.... in volk bi bil sit, ter koza cela.... buksli...
Hachi
05. 09. 2017 20.44
+1
ja, na ta nacin bi okrepili Barco, sebe pac ne, kajti v zadnjem dnevu najti neko zamenjavo?!, hm, ne najbolj pametno a ne.
Kollerik
05. 09. 2017 21.02
+3
.... saj niti noče več igrati za Kloppa.....
alien8potnik
05. 09. 2017 21.05
+1
kolerika, dvomim, da to drži. noben igralec si ne more tega privoščiti. če si, hm, potem se ga lahko boji tudi barsa.
LaFerrari
05. 09. 2017 22.32
+0
alien8polizancek,Coutinhu pac hoce igrat za najboljsi in najvecji klub na svetu !!!!! pa ne pametovat da bi se imela barca kaj za bat !!!!! raje pejd pred poster CRja uzivat !!!!! pa pospricaj ga kot treba !!!!!
alien8potnik
05. 09. 2017 22.51
+3
haha, največji klub na svetu? v zadnjih 4-ih letih ena liga prvakov, real madid kar tri! in pol je barca največji klub na svetu, haha. zakaj že?!
Kollerik
06. 09. 2017 14.50
-1
Uporabnik113089
05. 09. 2017 19.26
+6
Naj ga posadijo na klop do leta 2022 ko mu poteče pogodba.... Potem pa 100 milijončkov kazni za neizpolnjene pogoje iz pogodbe. Na koncu bo star 30 let in če bo imel srečo bo zaigral za NK Zavrč...
Maxx365
05. 09. 2017 20.29
+4
ja, in po 5 letih neigranja bi dobili za njega ... nič, to pa ni ravno najbolj bistra računica
bigdick19
05. 09. 2017 20.49
+1
Skladnost...vse verjetm mas sam skladnost v tvoji glavi je 0
cripstoned
05. 09. 2017 19.14
-2
za neigranje naj mu zmanjsajo zdaj placo....coutinho pozablja da igra za velikana nogometa in ni vecji od kluba...pri meni bi nosil vodo dokler ga ne bi vodstvo prodalo....mulo brazilski!
Hachi
05. 09. 2017 20.43
+1
zmanjsajo placo? sploh je prejemati ne bi smel. za kaj pa bi jo prejemal, ce ga ni v sluzbi. na ta nacin od skoduje klubu, ne klub njemu. torej bi on moral klubu placevati odskodnino za vsak manjkajoco minuto, ko ga ni v klubu.
bigdick19
05. 09. 2017 20.50
+1
alien8potnik
05. 09. 2017 21.06
+1
laycan
05. 09. 2017 19.12
-6
še en nevzgojen mulc kateri želi v barco...
PartyTime
05. 09. 2017 18.12
+3
A so res misll da bo z veseljem skakal po igriscu in dal vse od sebe. Ceprav ima pogodbo, ni njihova last in ga ne morjo prisilit oz. silit da igra za njih. Vsaka pogodba se da prekint, ce si pa zleht pa na vsak nacin nekaj noces pa tako nastane kot je... Jaz se ne cudim da je to naredil...
Hachi
05. 09. 2017 20.42
+0
pogodba se da prekinit, vendar pa moras placati odskodnino, ki jo s tem povzrocis pogodbeniku oz. partnerju. torej, saj lahko razdre pogodbo in sam izplaca svoje storitve, za katere je jamcil do leta 2022.
Maxx365
05. 09. 2017 21.10
+5
ja saj so hoteli plačati odškodnino, 160 mio
dajno
05. 09. 2017 18.10
+6
Bo MB laže opravil z njimi ☺️☺️☺️